BusPlus i Komunalna policija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Javni prevoz - BusPlus

Post od superboss »

SVe je meni jasno, ali ne vidim cemu personalizovanje karata? Samim tim sto ce bo\iti digitalizovane, smanjuje se mogucnost i piratizovanja i bilo cega drugog....

Zanima me, da li GSP ima koristi od tih karata? Mislim finansijske?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

@Snork To za zicare mi je i jasno, tome i ona recenica/pasus sa ovakvim smajlijem. :lol:
Manje vise moje razmisljanje je sledece:
-posmislio nisam o pracenju kuda se ko krece od skijasa na ski liftovima, a koristio sam ih sa personalizovanim ski-passom
-dizala se prasina i oko l.k. sa chip-om, pa je ispalo da i nije bas sve tako kao sto se pricalo npr da nas prate
-shodno tome necu pridavati neki veci znacaj ni tom validiranju novih karata za GSP
-ako sam ja toliko vazan da su smisljali toliko ozbiljan sistem kako bi meni usli u trag, hvala im sto me smatraju osobom od tolikog znacaja :ovacije: jer ja jos uvek mislim da sam mali,sitni beznacajni mrav pored mnostva mnogih istih koji hodimo na ovoj planeti i da bih iskazao svoj puni potencijal i postao (mozda nekad i u necemu) toliko bitan, da bih bio zanimljiv trosenja tudjeg vremena u svrhu mog pracenja, ima da se dooobo preznojim, pomucim, ispisem bele hartije, uguram sa razumevanjem korisnih informacija u mozak i iste te iskoristim na najbolji moguci nacin doprinoseci necem velikom i vrednom paznje. :smesko:
Velika zadnja stavka, ali je malena spram onoga sta se mora uciniti da bi postao toliko bitan za pracenje. A u medjuvremenu "Ko me voli, taj me prati" :smesko:
E sad, da li sistem koji uvode u funkciju od februara meseca moze da funkcionise po pricama koje serviraju (protok putnika i slicne polemike koje su nacete u ovoj temi), ne mogu da tvrdim. A trenutno da kazem i "hoce" i "nece" znacice samo nama ovde na forumu sto cemo se sloziti ili ne oko toga, ali samom funkcionisanju nece pomoci.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

superboss napisao:SVe je meni jasno, ali ne vidim cemu personalizovanje karata?
Ako ne bi bile personalizovane, ja bih mogao da uplatim mesecnu kartu, a da je koristi ko hoce, kada meni ne treba.
To ide u korist nama korisnicima, ali ne i GSPu, kome vec...
Tako je bilo i do sada - povlastica sa slikom.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Opet mislim da to nije valjan razlog-karta je placena,a ko se sa njom u tom trenutku sluzi,manje je bitno.
Mislim da bi bilo bolje da se ukinu zone i uvede neka ekonomski isplativa cena karte za citav grad. Evo primer iz NS:Veternik koji je na manje od 10km od centra,placa 2x vecu cenu(90din). Klasicna otimacina. A da ne spominjem da pokazna u NS kosta 560din(mislim na onaj deo na kome se nalazi slika).
Znam da je nepopularno,ali i ogranicavanje broja voznji nije lose resenje.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Za to postoje nepersonalizovane. Dopunis nekim iznosom i koristi ko hoce.
Ipak je pretplatna karta nesto sto ide po coveku, i treba da bude peronalizovana.

To je kao da registrujes auto, pa dajes komsiji tablice kada ti ne vozis i sl.

JOs malo pa pocinje prodaja dopuna, pa da vidimo tu mrezu od 600 prodajnih mesta i sl. Koliko ce se cesto desavati da "nema busplus dopuna" na kioscima, da pada sistem itd itd
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

Koja će biti cena vožnje kad se koriste te nepersonalizovane karte?
Ne znam da li je negde pisalo pa sam propustio...
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Aleksandar194 napisao:Koja će biti cena vožnje kad se koriste te nepersonalizovane karte?
kao i do sada:
60/95din
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Jedino je glupo što i sama čip-kartica mora da se plati, valjda 250 din, a ima i rok trajanja posle koga se kupuje nova. To bi moralo biti uključeno u cenu vožnje. Npr. u Londonu izdavanje personalizovane ili nepersonalizovane karte ne košta ništa i vrši se za minut, na svakoj većoj stanici (za personalizovane mora da se priloži slika, ali ne traže nikakav dokument, niti zapisuju ime i adresu).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ako praćenje nije bitno. zašto ga onda uvode?
Zaštitinik prava građana je već upozoravao na to ko nas i kako i na koje sve načine prati.
Bus Plus kao firma dobija podatke koji mogu a ne moraju da se zloupotrebe.

Bus Plus kao firma niti ima pravo da to radi niti snosi odgovornost ako neko zloupotrebi recimo za pljačku stana info da su članovi porodice ušli u vozilo.

Otac penzioner prilikom izdavanja dobio je info da sa personalizovanom ima pravo na 750 vožnji.
Ako je taj info tačan, a dobio ga je na šalteru Bus Plus-a, to znači da nema više neograničenog broja vožnji!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... us-sistema

Vidim da niko ne spominje nepersonalizovane kartice a posebno zanimljiv detalj je da su uveli dva tipa istih,
-kartonske koje se mogu dopunjavati u maksimalnom iznosu od 500din i posle toga mora da se kupuje nova i kosta 40din,
-plasticne koje kostaju 250din i koje su zvanicno trajne a nezvanicno, mogu maksimalno da se dopune sa 2500din i posle toga moraju da se kupuju nove.

Sta znam, meni sve ovo lici na laganu predaju GSP-a u privatne ruke
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Kada bi bilo poznato ko je vlasnik firme BusPlus, verovatno bi neke stvari postale jasnije...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ko je vlasnik?

Vlasnička struktura firmi Lanus i Apeks Solušns nalazi se pod velom tajne. Kao menadžer se navodi Veljko Vlahović, sin bivšeg ministra Aleksandra Vlahovića.
Zanimljivo je to da je Lanus d.o.o. 2008. pripojio firmu PHT International, koja je tada bila u vlasništvu Radeta Terzića, bivšeg tužioca, smenjenog u operaciji “Sablja”.
Drugi vlasnik firme PHT International je Tahir Hasanović, nekadašnji visoki funkcioner Nove demokratije, a sada sekretar Regularne masonske lože Srbije.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... us-sistema
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

pominjala se na tvu i djindjiceva zena kao jedan od vlasnika...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ortakinja cekala juce 4.5h u Tempu da izvadi to djubre :shock:

Pa ne bih cekao toliko, taman da pesaka idem na fax svaki dan. Idioti, ne mogu da otvore jos neki salter, nego ljudi docekaju noc tamo :bokser:
Odgovori