AUDI A4 2.0 TDI 143hp (2008 - ...)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: AUDI A4 2.0 TDI 143hp (2008 - ...)

Post od NexT »

Verovatno nisi vozio Focusa po krivudavom putu :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nema nikakvog animoziteta prema Audiju, nego respektujem Focus koliko zaslužuje.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Wolfy, to saznanje je jako potrebno za kupovinu Audija A4.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

mislim da zapravo nije animozitet prema audiju vec prema fordu... ako neko nosi zvucnije ime, bolje sastavi tablu unutra i gurne vise kozure ne znaci da se i bolje vozi...
doduse, ne mogu da poredim ta dva auta jer a4 nisam vozio ( mada je pitanje da li ste i vi vozili oba auta ), ali mogu da uporedim rs-a i fokusa, i setice se vec neko ( bilo ih je nekoliko drugara sad na okupljanju koji su me culi ) da sam rekao da prelazak iz resoa u fokusa nije ni blizu tolika razlika koliko bi covek pomislio. rs je ceo paket za zabavu, ali samo lezanje fokusa i u poredjenju sa njim uopste nije za baciti...
ali opet, nisam vozio a4 pa ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu, mada ne bih bio iznenadjen da se ne vozi nista bolje, cak u nekim verzijama i losije zbog teskog motora napred, nego fokus...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Sta je tebi voznja, samo brze krivine ili normalno putovanje?

Focus se lepo vozi, ali daleko je on i od A3 iz 2003 kada se gleda celokupan utisak, a znas koliko je daleko A3 od A4.

No, ako se tako gleda, meni je Doblo iz 2002. mnogo bolji za voznju po gradu od bilo kog auta sto sam do sad vozio. Visoko se sedi,jako motor za grad, i samo gas. Ovo mislim najiskrenije, zato i ne palim A4 dok ne treba da idem van grada.

Sto se tice prihvatanja, ja nema bas neki problem sa tim, voleo bih da mi je sve potaman u Renou, Pezou, Citroenu, Koreancima, Francuzima, pa i Fordovima, jer su drasticno jeftiniji i mogu se naci odlicna auta od 2godine, a da kostaju ispod 10.000e. kao npr. C5, 407, Mondeo, ili za 7-8k evrica isto 2011. godiste 308, Focus, Megan. Nemam kome da se dokazujem, a iskreno i sa ovim autom od 8 godina izbegavam da odem na posao, pa kad mi Dobla mazne zena, ja peske.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Ne kazem ja da je Focus los,daleko od toga.
Nego,jednostavno nije klasa sa A4,koji usput budi receno ne bi nikada bio moj izbor,a imao sam sansu da ga uzmem,samo sam se tada opredelio sa A6 ;)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Wolfy napisao:Cemu takav animozitet prema Audiju?
Zato što je precenjen, nije baš pouzdan koliko bi se očekivalo (uvek neki senzor mora da crkne) a utisak kvalitetne vožnje je veštački izazvan tvrdim vešanjem. Naravno pravi se u Nemačku a tamo strîko ima deviznu penziju. Kod nas je statusni simbol džibera, sitnih kriminalaca, jahača državnih jasli na većim položajima kao i onima kojima se takvima dive. A zapravo je jedan izvikani i preterano reklamiran brend (tipa prvi awd, alu šasija, fejk zvuk benzinca na dizelu i sl). Može materijal da zvuči premium i da ima klimu u 4 zone ali će i dalje da ima metalni okvir prozora i na najjačim modelima :kezo:
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 23 Sep 2013, 23:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

dragan napisao:mislim da zapravo nije animozitet prema audiju vec prema fordu... ako neko nosi zvucnije ime, bolje sastavi tablu unutra i gurne vise kozure ne znaci da se i bolje vozi...
doduse, ne mogu da poredim ta dva auta jer a4 nisam vozio ( mada je pitanje da li ste i vi vozili oba auta ), ali mogu da uporedim rs-a i fokusa, i setice se vec neko ( bilo ih je nekoliko drugara sad na okupljanju koji su me culi ) da sam rekao da prelazak iz resoa u fokusa nije ni blizu tolika razlika koliko bi covek pomislio. rs je ceo paket za zabavu, ali samo lezanje fokusa i u poredjenju sa njim uopste nije za baciti...
ali opet, nisam vozio a4 pa ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu, mada ne bih bio iznenadjen da se ne vozi nista bolje, cak u nekim verzijama i losije zbog teskog motora napred, nego fokus...
Da,al` necemo porediti babe I zabe. Clio RS I A4 nisu ista klasa I to je to.Ko hoce A4,tog ne interesuju prednosti Clia I Focusa.Ko hoce Clia I Focusa,tog ne interesuje A4.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

kako je nova fiesta direktna na volanu :bravo: neverovatno je zabavna za brz prolazak kroz krivine... A8 sa druge strane ima vazdusno ogibljenje, ubija taj osecaj za volanom, katastrofa, em je losiji po krivinama, em je precenjen u odnosu na fiestu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Da se dopišem na listu onih koji misle da ćeš pogrešiti ako prodaš novog Focus-a zbog polovnog Audi-a.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

+1

Mada je to ipak samo moje, odnosno mišljenje nas nekoliko. Ali auto se ipak prvenstveno kupuje zbog meraka, džaba ti sve ako ti srce ne zaigra kada kreneš da sedneš u njega...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ji 4Tze napisao:
Wolfy napisao:Cemu takav animozitet prema Audiju?
Zato što je precenjen, nije baš pouzdan koliko bi se očekivalo (uvek neki senzor mora da crkne) a utisak kvalitetne vožnje je veštački izazvan tvrdim vešanjem. Naravno pravi se u Nemačku a tamo strîko ima deviznu penziju. Kod nas je statusni simbol džibera, sitnih kriminalaca, jahača državnih jasli na većim položajima kao i onima kojima se takvima dive. A zapravo je jedan izvikani i preterano reklamiran brend (tipa prvi awd, alu šasija, fejk zvuk benzinca na dizelu i sl). Može materijal da zvuči premium i da ima klimu u 4 zone ali će i dalje da ima metalni okvir prozora i na najjačim modelima :kezo:
ludilo.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: AUDI A4 2.0 TDI 143hp (2008 - ...)

Post od sasa lbg »

dag81 napisao:Sta je tebi voznja, samo brze krivine ili normalno putovanje?

Focus se lepo vozi, ali daleko je on i od A3 iz 2003 kada se gleda celokupan utisak, a znas koliko je daleko A3 od A4.

ke.
A3 prve gen. Ako si na njega mislio kad kazes 2003 je u odnosu na Focusa 2 nista ...nisko,skuceno i neudobno
..nula.
A 3 druge gen. Je takodje neudoban auto po mojim merilima a pritom volim tvrdje autobile.
A4 ove gen. je vec ozbiljan auto u svakom pogledu i nije skucen kao prethodnik.

Maxer stvarno pravi neobicnu situaciju ali jedini problem je sto je kupio novog Focusa ,mozda ga o ne bi menjao da je u startu uzeo Tdci

Podrzavam ga u prelasku na A4 a o novcima mora sam odluciti i sam cu Focusa zemeniti za broj vecom klasom samo sto je meni lakse jer ne gubim novac prodajom i nisam presao 13 nego 130 k km.

Послато са Nexus 4 користећи Тапаталк 4
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Fokus je odličan auto ali u svojoj klasi, znači konkurencija su mu megan, astra, kia ceed, hyundai i30... Porediti ga sa a3 a da ne govorim sa a4 je jednostavno smešno u svakom pogledu. Naravno pričam o istim generacijama jer ako bi poredili najnoviji fokus i najstariji a3 onda bi možda i moglo.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

ne razumem kako a3 i Fokus nisu ista klasa. sa čim je onda a3 u klasi, sa Mondeom?
Zaključana tema