Vidim raspisali ste se, pratio sam temu te se zahvaljujem svima, nisam stigao ranije da odgovorim.
Hajmo ovako: ipak sam isao preko Bosne, i u odlasku i u povratku.
U odlasku sam isao rutom NS-Sabac-Loznica-Zvornik-Vlasenica-Sokolac-Rogatica-Foca-Scepan Polje-Niksic-Podgorica-Sozina-Budva.
Krenuo ujutru oko pola 5, u 3 sam bio u Budvi. Posto sam putovao radnim danom a uz to i rano krenuo, guzva na putevima je bila minimalna. Takodje ni na jednom granicnom prelazu nisam nesto mnogo cekao. Sto se tice kvaliteta puta, solidan je, generalno imaju samo 2 lose deonice, i to od Loznice prema Malom Zvorniku, i od Foce prema Niksicu. Zapravo, taj put prema Niksicu me je momacki namucio - prvo sto se ide uzanim putem, pa morate voziti sporo i obratiti paznju na ove iz suprotnog smera, sreca pa ima mnogo prosirenja gde se moze stati. Posle granicnog prelaza sa CG, prolazi se pored reke Pive, prizor je stvarno neverovatan, onakva netaknuta priroda se retko kada vidja, ali zato penjanje uz planinu a ograde slabo ima, na dosta mesta pocupana verovatno sto su sletali dole

Ali zato kada se prodje taj deo, onda ide vrhunski put gde se dobro peglalo.
U povratku sam isao rutom Budva-Tivat(trajekt)-Herceg Novi-Trebinje-Bileca-Gacko-Foca-Rogatica-Sokolac-Vlasenica-Zvornik-Loznica-Sabac-NS.
Uglavnom, dobar deo rute se ponavlja, losa strana sto se pored trajekta placa i navodni "autoput" od Meljina do Trebinja

Put dobar, losa deonica jedino od Gacka do Foce, sto se ide preko Tjenista i Cemernoga, plus sto smo tu naisli na neke radove na putu - dosli garisoni istovarili asfalt preko citave trake i asfaltiraj, nema veze sto i sa jedne i sa druge strane se nakupila solidna kolona...
Policije ima solidno, uglavnom se svede na rutinsku kontrolu, njakanje da li imate sve od pratece opreme... Radar u Federaciji kod Gorazda, u povratku sam bio ubedjen da su me uslikali, medjutim kada sam zakocio i pomislio da je gotovo skontah da policajka tek tada okrece radar iz suprotnog smera i nisani u mene, tako da sam imao srece.