Izduvni gasovi i sistemi za kontrolu
Re: AW: Izduvni gasovi i sistemi za kontrolu
10-15% je razlika u korist dizela. Slicno je i u DE.
Re: Izduvni gasovi i sistemi za kontrolu
Meni ne tehnickom odavno redovno kontrolisu izduvne gasove, i smatram to najnomralnijim. Stavise, kada ne bi radili ja bih zahtevao tu kontrolu jer mi je ta jednom godisnje kontrola jako dobar pokazatelj stanja motora. Iz rezultata tih merenja i pregleda svecica, imam skoro kompletnu dijagnostiku stanja svih bitnih sistema motora.
Samo sto su nasi pravilnici zastareli, tako da uredno i jugo i tamic prolaze tu kontrolu gasova.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa nisu zastareli, uvek treba da važi da auto zadovoljava normu koja je važila za njega kad je proizveden, ne možeš da postaviš drugačije.
Re: AW: Izduvni gasovi i sistemi za kontrolu
Dragvorl, jel mozes da nadjes statistiku za zastupljenost dizela po klasama?
Kontam da ako se izuzmu 1.0 i sl. benzinci u A i B segmentu, dizel ubedljivo vodi u celoj EU.
Kontam da ako se izuzmu 1.0 i sl. benzinci u A i B segmentu, dizel ubedljivo vodi u celoj EU.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To mislim da nema u statistikama sto sam gledao. Od ukupnog voznog parka oko 35% su dizeli u EU.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Trenutno nije tako, ili su me slagali na tehnickom.Grujic napisao:Pa nisu zastareli, uvek treba da važi da auto zadovoljava normu koja je važila za njega kad je proizveden, ne možeš da postaviš drugačije.
Vazi ista granica i za moj auto i za jugo.
I ja sam mislio da moj auto mora da zadovoljava EURO4, ali su mi rekli da nije tako, inace pola auta ne bi proslo tehnicki.
To tek treba da se donese, zakon, uredba ili sta vec.