Upotrebna vrednost dodatne opreme (podizači, klima...)

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Upotrebna vrednost dodatne opreme (podizači, aut. klima,

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:
NexT napisao:Ja volim svu opremu, nek ima i onaj parfem ko novi S, ali da oprema radi ono sto joj ja kazem.

- Bixenon - vrh
- Prskalice za pranje istih, iako ne sluze nicemu - sjajno, izlaze iz branika ko mali teleskopi (moj model ima posebno izvuceno dugme za njih, pa ne prska i kad ne treba)
- Prednji i zadnji parking senzori - sjajno, pogotovo kad rade kao na E klasi.
- Vel'ki ekran navigacije sa DVD - vrrh, iako navigacija ne radi u srbiji i nije touch, pa je komplikovano unosenje adresa, enterijer odlicno izgleda
- Klima u 4 zone - ku*cu ne valja, tj nepotrebna je i ona u dve, al auto ima i pozadi displej :kezo: (sve 4 zone drzim na istoj temp uvek)
- Autom.svetla - ionako moraju uvek da budu upaljena, pointless
- Autom.brisaci - sjajno (ako je podeseno da radi kako treba)
- Samozatamnjujuci retrovizoro - novi tocak u autoindustriji, pogotovo u Srbistanu gde svaki treci auto obara avione farovima, ili voze Punto Classic.
- Autom. sklapanje retrovizora - Fuuuucking epic stvar. Obozavam.
- Grejaci sedista - sve dok ih sam palim, ok stvarcica.
- Automatsko obaranje naslona za glavu - sjajno, traumiras ljude koji sede pozadi
- Ona fora, kliknes rucicu migavca, on odradi 3x i prestane - oskara za gospodina, molicu.
- HOLD funkcija - sjajno za ljude koji nemaju osecaj za kvacilo.

Nesto sam zaboravio. Ugl, volim igracke.

Zao mi je sto nemam potpuno el kontrolisanje sedista prednjih. I sto nemam kameru za rikverc. I sto nemam ventilaciju u sedistima. I sto nemam LED drl....
-Navigacija na Mercedesu radi vec 2 godine,sa sve mapom Srbije :)
-Prskalice su super stvar,ali bi bilo lepo da mozes sam da ih palis,gasis,ili barem da utices kada da prskaju,i ne prskaju.
-Automatski brizaci- najveca glupost ikada izmisljena. Mala kapljica mu padne na senzor,on brise,a moze kofa vode da padne,ako ne dokaci senzor iznad retrovizora,ne reaguje...
Drugar ludi sa tim na ML-u.
A ja licno bih uveo jos jedno 2 nivoa brzine brisaca,to mi fali :)

Za ostalo se slazem.
Pogotovo ja koji sam opsednut gadgetima,i opremom kod kola :)

Manje vise sva oprema postane neophodna kad je covek proba, malo se navikne i navuce :)

Ali slazem se za auto brisace, to zna da bude iritantno, pogotovo kad kisa samo brljavi.

Posebno bih istakao Heads-Up kao sjajnu stavku, olaksava voznju i uzivanje i pozitivno utice na bezbednost.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

trojanac napisao:Potpisujem ovo za grejače retrovizora.
takodje, pogotovo za onaj suvozacev, ovaj vozacev jos I mozes obrisati s mesta, ali onaj tesko, mada grejac lepse osusi staklo nego sto ispadne kad se rucno brise...cesto se umrlja...
impulsni podizaci su takodje dobra stvar, mene na fokusu jako nervira sto je vozacki impulsni samo na dole a na gore nije, ( wtf ), cesto prolazim kroz naplatne I kad krecem I drzim volan I saltam I stavljam ono papirce-priznanicu negde, najmanje sto mi treba je da jos drzim I prekidac 5 sekundi da bih digao prozor...
tempomat, takodje odlican deo opreme... pogotovo ako pedale stoje malo vislje ( uros je to zapazio na fokusu pre neki dan ), pa smeta pri duzim putovanjima.
kako ste zadovoljni sa samozatamnjivanjem unutrasnjeg retrovizora?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Tempomat je super stvar,kad god vozim duze od 50km,ubacim u 6. brzinu,i samo cackam tempomat. Sve od opreme sto imam,svakodnevno koristim,sto mi kupovinu sledecih kola znatno otezava/poskupljuje. To da tempomat smanjuje konventraciju nije tacno uopste,ja cak smatram da je pojacava... Jer ne cackas ti gas na autoputu stalno,nego zaglavis nogu,i to je to...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Radi navigacija na mercedesu, al ko ima zivaca da unosi ime ulice na dugmice?

Ja imam ovako resene prskalice farova http://i.ebayimg.com/t/MERCEDES-E-CLASS ... 5B/$_3.JPG :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Das se čovek navikne sve mu treba. Na Puntu je bilo malo tog pa mi nije mnogo falilo. Sada na L-u ima podosta toga i bio bi problem da se vratim na lošije. Navika je čudo.

Najvažniji su zadnji podizači jer ih DW nema. :kezo:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ja nisam neki fan opreme, ali istina je, da kad se navikneš, teko ideš na slabije. Ali samostalno zatamnjivanje unutrašnjeg ogledala mi je katastrofa. Ima na devojka na pežoju ima i mazda, ali na mazdi se može isključiti a na pežoju ne..to smara totalno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

NexT napisao:Radi navigacija na mercedesu, al ko ima zivaca da unosi ime ulice na dugmice?

Ja imam ovako resene prskalice farova http://i.ebayimg.com/t/MERCEDES-E-CLASS ... 5B/$_3.JPG :mrgreen:
Pa ti unosi na glas :) Ka probao par puta,fino radi :) A to sto imas tu prskalice,znaci da nisu obavezne,sto znaci da nemas fabricki xenon? Znam da na xenone mora da ide automatski,meni prska prvi put kada prsnem,pa svaki 10. put.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Od opreme, vrhunska stvar su:
-AFL bi-xenon farovi, voznja noci u uslovima smanjene vidljivosti je daleko laksa sa ovakvim svetlima, po krivudavim putevima i da ne spominjem
-Senzor kise, vrhunska stvar, umesto da razmisljam sta kad kako, sve on radi + moze da se podesava osetljivost u 5 nivoa..
-Automatsko zatamnjivanje retrovizora :bravo:
- Grejac sedista i volana, odlicna stvar u vreme zime
-Tempomat.... :sesir: Trebao bi biti deo osnovne opreme!
-Zadnji podizaci?! Nikad ih nisam imao i ne trebaju mi :mrgreen:
-Klima... Hvala ti sto postojis (pogotovu automatska) :)
-Senzori za parkiranje! :navijamo: Jedna od retkih stvari koja voznju u gradu olaksavaju u velikoj meri (tacnije parkiranje po uskim ulicama)

Ne pada mi vise nista na pamet.. Sto vise opreme to bolje! :doubleup:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

DejanS napisao:Automatska klima jos i nekako, ali u tempomat i limitator brzine (koji ima na toyoti corolli) apsolutno ne verujem.
Zato što ga nemaš. Odlična stvar, btw.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kako radi taj limitator brzine? Ako ti apsolutno ne da da pređeš neku brzinu onda ga baš i ne bi voleo. Nikad ne znaš kad malo gasa može da te izvuče iz nezgodne situacije. Tempomat se bar isključi čim pipneš kočnicu, a dozvoljava i da ubrzaš.
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Handsfree, odlicna stvar. Ne pamtim kad sam uzeo karticu u ruke poslednji put

Limiter se probije stiskanjem do kraja
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

El. podizaci, CB i alarm, meni dosta... Ne treba mi servo, tempomat, klima i ostali bakaraci ko ni ABS i slicna "pomagala"...

PS: Plus rezervni tocak kod novih kola, ono s.... od spreja nicemu ne sluzi kod nas... U mojoj porodici u zadnjih 10 godina nije bio ni jedan defekt sa gumom koji bi uspeo da resi sprej a bilo je preko 10ak pehova...
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

grujicd napisao:Kako radi taj limitator brzine?
Na 156-ici mi je samo pištao na brzini koju sam podesiš. Ništa te ne sputava, samo iritira.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ne bi ni smeo da te sputava. Moze biti opasno po zivot

Tapatalk Post
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Одг: Hyundai i30 vs Suzuki SX4

Post od ljubitelj »

misha napisao:Dabome. :D Zaboravio sam da napomenem,kada je temperatura u kabini preko 23 stepena aut.klima se sama pali a zimi kada je ispod 5 grejaci sedista, neverovatno. Da mi je neko to ranije pricao,ne bih mu verovao. :mrgreen:

Послато са GT-I9100 користећи Тапаток 2
Neverovatno. Neki stari dobri oldtajmer, po opisu :mrgreen:
Odgovori