AR 159 - prvi problem
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: AR 159 - prvi problem
I ne dobismo na kraju review i sta je bilo sa alfom i kako ide novi skodilak 1.2 tsi..
Za skodilak si potpuno u pravu, kriv sam. Jednostavno gledacu sutra da napravim neke normalne slike i napisem jedan review posle predjenih skoro 500km. Danas nema sanse, rodjendan-izlet, haos.
Jos uvek sredjujem razne sitnice na autu. Cim sve to zavrsim pada poziranje i onda cu napisati i detaljne utiske.
Oba lezaja su zamenjena, oba su bila u problemu, jedan vise, drugi manje, ali kad je bal nek je maskenbal pa su oba i zamenjena. Sad se jebavam sa polovnim gumama koje sam uzeo, jedna mi nije skroz okrugla pa pravi dosadni zvuk koji se ubrzava kako se ubrzava auto. No, i to cu lako resiti. Provalio sam da za 11k mogu odlicne good year gume, nove da stavim.
Ja sam po pitanju kola picajzla i mora sve da bude pod konac....
Inace, isao do Temisvara za vikend, vrlo sam zadovoljan sa puno elemenata, jedino tupavi menjac voli povremeno da zagavljuje kad ide u 1 ili 3cu brzinu.
Potrosnja, BGD - Tem - BGD 7l, voznja po brzinskim zakonskim propisima.
Oba lezaja su zamenjena, oba su bila u problemu, jedan vise, drugi manje, ali kad je bal nek je maskenbal pa su oba i zamenjena. Sad se jebavam sa polovnim gumama koje sam uzeo, jedna mi nije skroz okrugla pa pravi dosadni zvuk koji se ubrzava kako se ubrzava auto. No, i to cu lako resiti. Provalio sam da za 11k mogu odlicne good year gume, nove da stavim.
Ja sam po pitanju kola picajzla i mora sve da bude pod konac....
Inace, isao do Temisvara za vikend, vrlo sam zadovoljan sa puno elemenata, jedino tupavi menjac voli povremeno da zagavljuje kad ide u 1 ili 3cu brzinu.
Potrosnja, BGD - Tem - BGD 7l, voznja po brzinskim zakonskim propisima.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Koliko su te na kraju kostala dva lezaja?
Verovatno je auto ipak predugo stajao, čim i menjač teže menja brzine. Verovatno su sajle samo problem, tj nadam se da nije nešto sa kvačilom i menjačem u stvari... Preventivno bih ispustio staro i sipao novo ulje u menjač.
12 000 po komadu (11000 sam nasao najjeftinije negde u NS ali se ceka par dana a i dok platim transport itd itd). Dakle 24 000 lezajevi + 4 000 ruke.
Jbg, skupo zadovoljstvo...ali i to je potrosni deo...Ali ako uzmemo u obzir da drugo neplanirano ulaganje nisam imao u auto (i da je prodavac pokrio pola troskova) ne bunim se, mislim da sam OK prosao.
OFF rekose mi u radnji da nisu ovo najskuplji lezajevi, za Volvo (zaboravih model, cenim da je terenac) 28 000 dinara po komadu....
Jbg, skupo zadovoljstvo...ali i to je potrosni deo...Ali ako uzmemo u obzir da drugo neplanirano ulaganje nisam imao u auto (i da je prodavac pokrio pola troskova) ne bunim se, mislim da sam OK prosao.
OFF rekose mi u radnji da nisu ovo najskuplji lezajevi, za Volvo (zaboravih model, cenim da je terenac) 28 000 dinara po komadu....
Naravno da nisu. Imaš neka kola gde diskovi idu zajedno sa ležajem, Megane 2 ako se ne varam.
Nije to ništa od ulaganja što imaš, čak je i najbolje sad što pre da pregrmiš sve, nemoj da žališ pare, ako planiraš dugo da voziš taj auto.
Nije to ništa od ulaganja što imaš, čak je i najbolje sad što pre da pregrmiš sve, nemoj da žališ pare, ako planiraš dugo da voziš taj auto.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Na kraju nije toliko strasno. Prvo se spominjala cena od skoro 200 evrica po komadu?
Ma ne, mislim da je mene izašlo nešto slično, 15-tak hiljada sa rukama. Mogu da probam da potražim u papirima. Auto je realno džabe za održavanje s obzirom šta nudi. Zato i nije toliko teško održavati auto besprekornim.
Da, ima firmi koje su trazile oko 20k dinara po tocku....
Aj kad smo na ovoj temi, imam osecaj da mi srednja svetla (valjda se tako zovu kratka svetla, ona sto standardno sijaju nocu) sijaju slabo.
Imate li takvih iskustva? I kako moze da se pojacaju? Zamena za sta?
Aj kad smo na ovoj temi, imam osecaj da mi srednja svetla (valjda se tako zovu kratka svetla, ona sto standardno sijaju nocu) sijaju slabo.
Imate li takvih iskustva? I kako moze da se pojacaju? Zamena za sta?
Ako su xenoni, onda samo nove sijalice, ako su halogenke, onda gledaj neke Philips Extreme seriju, a ako hoces bele koje dobro sijaju, Philips Blue vision, ili tako nesto...
Ako su farovi prljavi, onda poliranje.
Meni su u servisu trazili 5.000 dinara da mi srede komplet far, i socivo da mi ispoliraju, da bude prozirno, kao novo.
Ako su farovi prljavi, onda poliranje.
Meni su u servisu trazili 5.000 dinara da mi srede komplet far, i socivo da mi ispoliraju, da bude prozirno, kao novo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
@Xepoj Ne znam ni jedno od svega toga. Koji mi servis savetujes? Ima nesto na nbgd?
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Uslikaj upaljen far pa okaci sliku da vidimo o cemu se radi. Da li je xenon ili halogen.
Halogeni far jako dobro trpi Xenone HID. Projektor je dobar, rasipanja nema. Kod mene je neki jeftiniji Bear, svetli fino toplo iako je 4300K. Ne vidi se da je xenon uopšte, a mudro sam ostavio pozicije obične žute.
Ako ima podešavanje visine i nema prskalice, nije xenon.
Ako ima podešavanje visine i nema prskalice, nije xenon.
Nije xenon znaci