Sandero Stepway vs. Megane Generation
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Sandero Stepway vs. Megane Generation
I da li onda smatras da je to vredno tih para? 

Brzine idu u H-a !!!

Verujem da je taj Turčin sasvim pristojan, al je problem što smo mi malo veće picajzle na temu kola.
-
- Pridružio se: 21 Sep 2014, 12:48
hm...ja bih rekao da ti "nedostaci" mogu da opravdaju razliku u ceni od par hiljada evrica, bar za obicnog korisnika automobilaDay Walker napisao:I da li onda smatras da je to vredno tih para?

-
meni to blio glupo da (vam) kazemPaja napisao:Verujem da je taj Turčin sasvim pristojan, al je problem što smo mi malo veće picajzle na temu kola.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nema šta da ti bude glupo, reci slobodno.
U pravu je Paja, prosečan vozač u Srbiji ne bi primetio brdo stvari između francuza i turčina, a pogotovo kad bi znao razliku u ceni ne bi ga ni interesovale razlike. Bitno je da auto odradi svoje u smislu da ne pravi probleme, a sve ostalo manje bitno. Ipak je nov, pa sad ne treba zagledati svaku sitnicu.
U pravu je Paja, prosečan vozač u Srbiji ne bi primetio brdo stvari između francuza i turčina, a pogotovo kad bi znao razliku u ceni ne bi ga ni interesovale razlike. Bitno je da auto odradi svoje u smislu da ne pravi probleme, a sve ostalo manje bitno. Ipak je nov, pa sad ne treba zagledati svaku sitnicu.
Posetite www.garaza.rs !
Od kad je to Reno poceo da se pravi u Francuskoj?xxmarkoxx napisao:
megane made in turkey.
megane made in france, bas bih se upucao.
Onda bih ipak pre uzeo sandero. Bar je izvorni.
Bilo koji s obzirom da Reno uglavnom sklapa od proizvoda dobavljaca sirom planete a vrlo malo samostalno proizvodi. (tzv srafciger montaza)
Kao uostalom i prakticno svi danas.
Koliki je udeo u Megane made in France sa delovima proizvedenim u Francuskoj ako ima negde taj podatak?
Pitam jer mi nije jasno kakav je taj geografski uticaj porekla, posto nije rec o specificnostima klime ili zemljista kao za hranu, a imujuci u vidu da Toyota je made in France, UK, itd, VW made in Brazil. Nigeria, Kina, Austrija, itd. i to vazi za sve osim mozda neke izuzetke kojih ne mogu sada da se setim.
Po meni vaznija je reputacija fabrike, zavrsna kontrola, kvalitet konstrukcije, kojem trzistu je po opremi i specifikacijama namenjeno nego geografije. Ionako manje vise auto proizvode roboti u sustini a radnici su tu vise radi nadzora i neke vrste ispomoci za fine poslove montaze.
Vidim da nisi razumeo, ne ulazim ja gde je sta od delova sklapano (pa i taj cuveni iphone se ceo sklapa u Kini) vec u to da izgled jednog i drugog vozila nisu isti. Niti je kvalitet isti. O tome se radi.
Jednostavno taj megana made in curka, je zamisljen za zemlje treceg sveta i samo u njima se i prodaje i od takvih materijala se i pravi.
Svi ce oni da izdrze garantni rok, ali posle toga nece vredeti ama bas nista i bojim se da ce odrzavanje istog da bude papreno (ne u ceni, vec u kvantitetu popravki).
Jedno je kad se pravi po standardu made in france (kao neko ko radi u francuskoj firmi, koja posluje u Srbiji, vrlo dobro znam sta znaci primena standarda) gde su i kontrole mnogo stroze i sve, a drugo kad je to van eu, neka zemlja gde sa par hiljada evra podmicivanja mozes da zaobidjes sve. Ne kazem da je to ovde slucaj, ali svakako i o tome treba misliti.
Jednostavno taj megana made in curka, je zamisljen za zemlje treceg sveta i samo u njima se i prodaje i od takvih materijala se i pravi.
Svi ce oni da izdrze garantni rok, ali posle toga nece vredeti ama bas nista i bojim se da ce odrzavanje istog da bude papreno (ne u ceni, vec u kvantitetu popravki).
Jedno je kad se pravi po standardu made in france (kao neko ko radi u francuskoj firmi, koja posluje u Srbiji, vrlo dobro znam sta znaci primena standarda) gde su i kontrole mnogo stroze i sve, a drugo kad je to van eu, neka zemlja gde sa par hiljada evra podmicivanja mozes da zaobidjes sve. Ne kazem da je to ovde slucaj, ali svakako i o tome treba misliti.
Pa to i pitam, znaci nije problem to sto se sklapa geografski u Turskoj vec nije namenjen za prodaju na evropskom trzistu (sto dakle znaci i da ne ispunjava u svemu EN norme)xxmarkoxx napisao:
Postavlja se pitanje, kako se onda uopste prodaje i nudi kod nas posto kod nas vaze Euro norme, trenutno vazeca Euro 5 da bi se auto uvezao.
Ako sam dobro razumeo, radi se o 2 razlicita auta, razlicita modela koja nose isto ime.
Doduse mi jesmo blizi zemlji treceg sveta po infrastukturi nego EN normama pa bi takav auto mogao biti bolje prilagodjen nasim uslovima eksploatacije (citati pouzdaniji, dugotrajniji) i time bolji izbor odnosno jeftiniji za kasniju eksploataciju.
To imam na umu na osnovu prakse sa VW grupom, kod njih se modeli za zemlje treceg sveta po pravilu bolje pokazuju u praksi. (manje se kvare, pouzdaniji su).
Ti pricas o standardu za motor, i on jeste ispunjen sigurno. Ja pricam ovde o pratecim elementima, koji neku jesu isti kao org ali dobar deo i nije. I auto ni ne izgleda isto iznutra.
Sto se tice pouzdanosti, da li i sam verujes u price da taj auto za prodaju u trecem svetu moze biti u bilo kom pogledu pouzdaniji i bolji od origin one? Nemoj da zivis u zabludama. Jedino ako sve to ne pricas kod nas na trzistu gde se origin polovnjaci kod nas prodaju sa predjenih 500 000 a na satu pise 120 000. Pa se onda ljudi zale da se kvare...
Sto se tice pouzdanosti, da li i sam verujes u price da taj auto za prodaju u trecem svetu moze biti u bilo kom pogledu pouzdaniji i bolji od origin one? Nemoj da zivis u zabludama. Jedino ako sve to ne pricas kod nas na trzistu gde se origin polovnjaci kod nas prodaju sa predjenih 500 000 a na satu pise 120 000. Pa se onda ljudi zale da se kvare...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ajd i ja da se oglasim... Taj Megane Generation je varijanta za istočna tržišta i razlikuje se od "francuskog" (koji se oravi u Španiji
) u slabijoj opremi i 2cm dužim oprugama zbog klrensa. Auto je veoma korektan za te pare i većina koje znam radi bez problema. Problemi su uglavnom bili u loše ugrađenom plinu. Uostalm ni Dr.Miloš nije imao nikakvih ozbiljnijih problema s njim. To što se auto pravi u Turskoj potpuno je irelevantno. Moj Clio napravljen je u istoj fabrici, a prodavao se i na zapadnim tržištima.
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Kakva je stvar s limom? Ovako na oko mi deluje nekako mekše,tanje,manje otporan na čukanja vratima po parkingu i sl. sitna oštećenja? (na Megana msm)
Ma da li vi svi mene namerno pogresno razumete ili sam ja glup pa ne umem da objasnim.
Dakle postoji nesto sto se zove, vozilo za EU i postoji nesto sto se zove vozilo za zemlje treceg sveta. Nebitno je gde se sta pravi.
Dakle pomenuti megane generation, ford clasic (sigurno ima jos takvih vozila, nisam siguran za citroen elysee i peugeot 301, 206 ona sedan varijanta itd) su vozila za zemlje treceg sveta, nebitno gde se proizvode.
I nije tacno da se ne razlikuju, unutra se i te kako razlikuju, posebno focus. Znam jer sam ih dobrano gledao kad sam na kraju kupio proceed-a.
Dakle postoji nesto sto se zove, vozilo za EU i postoji nesto sto se zove vozilo za zemlje treceg sveta. Nebitno je gde se sta pravi.
Dakle pomenuti megane generation, ford clasic (sigurno ima jos takvih vozila, nisam siguran za citroen elysee i peugeot 301, 206 ona sedan varijanta itd) su vozila za zemlje treceg sveta, nebitno gde se proizvode.
I nije tacno da se ne razlikuju, unutra se i te kako razlikuju, posebno focus. Znam jer sam ih dobrano gledao kad sam na kraju kupio proceed-a.
Koji lim na plastik fantastik Renou?dunx81 napisao:Kakva je stvar s limom? Ovako na oko mi deluje nekako mekše,tanje,manje otporan na čukanja vratima po parkingu i sl. sitna oštećenja? (na Megana msm)

-
Btw, Megane Generation se prodaje u Hrvarskoj, a cini mi se u Rumuniji i Bugarskoj ...dakle u EU