Nemacki polovnjaci 2013 godiste, merc, bmw, a4

Razne informacije u vezi kupovine automobila
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Re: Nemacki polovnjaci 2013 godiste, merc, bmw, a4

Post od ROCK »

Ja ne znam gde ima f30 2013 god za 15000€. A da nema neku falinku i sa nekom razumnom kilometrazom do 150k??? Bar u CH se krecu od 20 000 pa na gore i to najslabija motorizacija sa nista wow opreme.
Jesi predvideo da akobuveze iz Nemacke u Srbiju mora da plati PDV a to je oko 20% na katalosku vrednost vozila?
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Xepoj87 napisao: Gobline, poredili smo enterijere na drugom forumu, oba u fullu, A4 jednostavno ima dosta vise tvrde plastike u odnosu na C klasu.
Naravno, glupo je tvrditi da neki tu odskace za klasu, nijanse su u pitanju.

Osim nove C klase, ona je objasnila sta znaci premium enterijer :)

Sent from my Sony
Sto se tice dizajna to je individualno i stvar ukusa. Meni licno se vise svidja enterijer u A4 i znam vise ljudi koji dele moje misljenje ali naravno da ima i drugih.
Sto se tice kvaliteta materijala, iskreno nisam bas siguran. Ako poredim konkretno sa mojim A4 i C klasama u kojima sam se provozao, nisam stekao utisak da je enterijer C klase kvalitetniji. Ako poredimo po slikama, opet je na slici jako tesko proceniti kvalitet plastike (npr. plastika oko ekrana na S klasi deluje jeftino kao u Reno Kliju a ne verujem da je tako u realnosti).

Ali zato se apsolutno slazem da je nova C klasa objasnila neke stvari (iako mi se ne svidja sto strci onaj tablet), apsolutno su odskocili i dizajnom i kvalitetom. :klanjamse:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ROCK napisao:Ja ne znam gde ima f30 2013 god za 15000€. A da nema neku falinku i sa nekom razumnom kilometrazom do 150k??? Bar u CH se krecu od 20 000 pa na gore i to najslabija motorizacija sa nista wow opreme.
Jesi predvideo da akobuveze iz Nemacke u Srbiju mora da plati PDV a to je oko 20% na katalosku vrednost vozila?
A gde sam ja spomenuo kilometrazu???
Ima ih dosta sa ispod 150k km za manje od 16000e.

Ne dodaje se pdv 20%, vec otprilike 5, 6%, zato sam i rekao da se racuna oko 1000e vise za svaki od navedenih ovde.

Gobline, nigde nisam spomenuo dizajn ili licni ukus, vec samo kolicinu tvrde plastike, a provereno je ima vise u A4 b8, mego u C w204, ne pricam napamet.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Xepoj87 napisao:
ROCK napisao:Ja ne znam gde ima f30 2013 god za 15000€. A da nema neku falinku i sa nekom razumnom kilometrazom do 150k??? Bar u CH se krecu od 20 000 pa na gore i to najslabija motorizacija sa nista wow opreme.
A gde sam ja spomenuo kilometrazu???
Ima ih dosta sa ispod 150k km za manje od 16000e.

Ne dodaje se pdv 20%, vec otprilike 5, 6%, zato sam i rekao da se racuna oko 1000e vise za svaki od navedenih ovde.

Gobline, nigde nisam spomenuo dizajn ili licni ukus, vec samo kolicinu tvrde plastike, a provereno je ima vise u A4 b8, mego u C w204, ne pricam napamet.

Sent from my Sony
Dodas navigaciju i stepen 2 lajsni, tj alu, i eto 50% manje tvrde plastike u b8 :) Gjde jos extended leather packet i slicno :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sama cinjenica da oni stavljaju plasticne lajsne, a Mercedes alu kao standard, govori o ozbiljnosti enterijera.

Te doplate nista ne menjaju, sem par lajsni u kolima.
Nigde ne prekrivaju tvrdu plastiku.
Na stranu kako koji izgleda i koji je kome lepsi.
Restyle w204 jos vise smanjuje kolicinu tvrde plastike u enterijeru.

Sent from my Sony
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Menjaju doplate mnogo i kod A4 i kod C klase.
Evo ja sam doplacivao dosta stavki u enterijeru i kada sednem u A4 klot budem stvarno iznenadjen (negativno) koliko je to losije nego kod mene, a bilo je jos opcija koje nisam doplatio...
- Umesto sivih plasticnih lajsni na vratima i tabli ispred suvozaca, dolaze alu lajsne
- Umesto velikog plasticnog dela na konzoli oko menjaca, ceo taj deo dodje u aluminijumu
- Umesto plasticnih poklopaca zvucnika i u vratima i na prednoj konzoli, dolaze kucista sa alu okvirima i B&O natpisima
- Sedista se podrazumevaju, sportska u kombinaciji koza/alcantara ili full koza koja izgledaju daleko bolje od obicnih stof sedista
- Kozni nasloni za ruke izmedju sedista
- Obloge vrata u kombinaciji koza/alcantara
- Okviri izduva klimatizacije i okviri oko cajgera od aluminijuma
- Prekidaci (podizaci prozora, kruzni prekidac za farove, prekidac za el rucnu kocnicu, Start/Stop taster, tockici za podesavanje klimatizacije i kontrolu MMI-a...) ili potpuno ili delimicno u alimunijumu
- Raspored tastera uz MMI+ navigaciju koji daje totalno drugu dimenziju centralne konzole
- Stof na plafonu i stubovima, koji uz doplatu dolazi u drugoj boji i radi se o potpuno drugom materijalu, bas ocigledna razlika i mnogo kvalitetnije.
- Dodatni paket rasvete koji totalno menja konzole rasvete u plafonu opet sa alu detaljima umesto ful plastike
- Alu pragovi
- Adekvatan volan (sportski, trokraki, multifunkcionalni sa polugicama) koji je daleko bolji i kvalitetniji od klot cetvorokrakog
- Na sve ovo nisam ni pomenuo Audi Exclusive doplate i sta sve moze da se doplati i poruci...

Sve nabrojano se nikako ne moze okarakterisati kao "samo par alu lajsni" posto vrlo dobro poznajem opcije A4 B8 enterijera.

Isto tako, uopste nemam isti utisak da A4 ima vise tvrde plastike od C klase, naprotiv. Ali posto to nije teme ne bi ovde duzio o tome (moze u drugoj temi da diskutujemo).

Sto se tice koriscenja plasticnih lajsni (imitacija aluminijuma), i meni se to nikako ne svidja. Medjutim, da li si siguran da C klase ne koristi istu caku?
Jel svaka klot C klasa opremljena sa lajsnama od pravog aluminijuma?
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja sam gledao da kupim ocu w204, 2010. god, Classic oprema i imao je pravi aluminijum za razliku od BMWa i Audija. Na spisku dodatne opreme nije pisalo da je to bila doplata...
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

I ja imam pravi aluminijum i ne piše da je dodatna oprema.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Kakve to veze ima sa B8 i W204?

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

U A4 dolazi pravi alu u S line paketu.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ne dolaze alu lajsne uz S-Line paket.
Ja ga imam pa sam dodatno doplatio 2 alu paketa.

One plasticne lajsne koje dodju standardno su stvarno bezveze...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Buraz je na A4 B8 doplatio oko 300e da ne budu sive lajsne nego kao drvene. Stvarno veliki bezobrazluk.
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Mercedes stabdardno ima alu i par verzija drveta, a ima karbon i neke specificne vrste drveta koje se doplacuju.
Pod tim ne mislim na designo dodatke, koji kostaju kao sv. Petra kajgana.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
sszgo
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2015, 08:41
Garaža: R1, BMW HP4, Merc CL63AMG

Post od sszgo »

a da preskocih taj CLA i da uzmes pravi auto CLS

?

za sada najbolji auto sto sam vozio, brz(pa ako je amg) udoban dosta prostora lepo izgleda

ne znam za cene u nemackoj ali ovde kod nas polovnim bas pada cena pa mogu da se nadju pristupacno... 2010to god stari model je maks 25000 eur
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

I to uzmi AMG, trosi malo vise od CLA, ali jbg, pravi Mercedes.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 16 Okt 2015, 12:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori