Limuzine vs karavani
Re: Limuzine vs karavani
I meni je to šok. Treba postovati tudji ukus i potrebe, ali mislim da bi 90% ljudi iz te skupine od jednog promila kojima se svidja karavan promenili misljenje da se iskreno stave u situaciju da poseduju karavan i kupe pa da onda opet kazu da je karavan lepsi.
A ovo kad je karavan lepsi od sedan verzije, to je uglavnom ako je sedan/hatch dizajnerski promasaj pa ispadne lepsi sta god da mu uradis.
A ovo kad je karavan lepsi od sedan verzije, to je uglavnom ako je sedan/hatch dizajnerski promasaj pa ispadne lepsi sta god da mu uradis.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Pa hoćemo li da raspravljamo o ukusima sada? Ja ne mogu da sastavim listu 5 auta koji su mi lepši u limo verziji. Ali nikad ne bih rekao da mi nisu jasni ljudi kojima se više svidja limo od karavana.
Često ovde pominjan, Mercedes E klasa. Nikad ne bih vozio limo npr W212, već isključivo amg optiku karavana.

Iako je skuplji u nabavnoj ceni 2-3k eura, više se vozi preko karavani, iako im oi tne treba gepek 90%. Ne žele krovni gepek, ne žele da razmišljaju da li će imati mesta za zimovanje, letovanje i drugi razlozi.
Recimo CH oglasi, od 2010. godine proizvodnje:
Audi a6 ima 128 limuzina i 523 karavana.
Audi a4 limuzina ima 184 u oglasima, karavana 1027.
BMW 3 limuzina 537, karavana 1058
BMW 5 limuzina 477 karavana 690
MB C oko 300 više karavana
MB E ima nešto više limuzina.
Često ovde pominjan, Mercedes E klasa. Nikad ne bih vozio limo npr W212, već isključivo amg optiku karavana.

Iako je skuplji u nabavnoj ceni 2-3k eura, više se vozi preko karavani, iako im oi tne treba gepek 90%. Ne žele krovni gepek, ne žele da razmišljaju da li će imati mesta za zimovanje, letovanje i drugi razlozi.
Recimo CH oglasi, od 2010. godine proizvodnje:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Pa necemo, zato i napisah da postujem stav, ako je tako u idealnoj si situaciji jer ti najprakticnija verzija odgovara i dizajnerski, samo mislim da vas je takvih u promilima, bas bas neki minimum je ljudi kojima ce srce biti punije kad ugledaju seriju 5 karavan nego 6 kupe/gran kupe.
Ima ok karavana, pogotovo audijevih, nije losa ni nova C klasa, ali taj W212, crni s crnim staklima meni izgleda kao klasicno pogrebno vozilo, bas je sav u tom fazonu.
Ovo sve usputno komentarisem, odgovor na temu je uglavnom dat jos na pocetku, ja bi rekao da su prakticnost i estetika glavne razlike, ostalo je manje vise slicno/nebitno.
Ima ok karavana, pogotovo audijevih, nije losa ni nova C klasa, ali taj W212, crni s crnim staklima meni izgleda kao klasicno pogrebno vozilo, bas je sav u tom fazonu.
Ovo sve usputno komentarisem, odgovor na temu je uglavnom dat jos na pocetku, ja bi rekao da su prakticnost i estetika glavne razlike, ostalo je manje vise slicno/nebitno.
Poslednja izmena od Scuderia u 13 Avg 2016, 19:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- passenger
Mi karavandžije vidimo i druga auta i pozitivno komentarišemo, ali jedno je želja, drugo je potreba. Ali nikad ne bih rekao da je F10 karavan lepši od 6gc, koji je meni jedan od najlepših automobila sadašnjice. Treba biti realan i objektivan, što se kod mene nekako poklopilo da mi se 90% više svidjaju karavani od limoa, ali ne i od nekih kupea, SUV-ova, kabria itd.
da editujem i ja:
Audi a6 karavan je moćnog dizajna. A4 manje-više, ali A6 razbija. Još u nekoj redjoj boji, npr

Ne okrenem se za Ferrarijem, ali se okrenem za W212 AMG karavan
Supruga takodje 
da editujem i ja:
Audi a6 karavan je moćnog dizajna. A4 manje-više, ali A6 razbija. Još u nekoj redjoj boji, npr

Ne okrenem se za Ferrarijem, ali se okrenem za W212 AMG karavan

Poslednja izmena od passenger u 13 Avg 2016, 19:52, izmenjeno 1 put ukupno.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Meni ova E klasa model T izgleda korektno za jednog karavana, naravno, to mi je ujedno najgora verzija E klase w 212 

Pa normalno, ako moram vozicu pikapa, ali necu se proseravati kako mi je lepsi od sedana/kupea samo zato sto moram da ga vozim.passenger napisao:Mi karavandžije vidimo i druga auta i pozitivno komentarišemo, ali jedno je želja, drugo je potreba.
Floyd je lepo napisao sta mu se i dalje svidja, a sta vozi zbog potrebe. To ne znaci da su svi karavani odvratni, ali dosta su upitni ti ''lepsi mi je karavan ako izuzmemo i potrebe'' stavovi.
- passenger
''Treba biti realan i objektivan, što se kod mene nekako poklopilo da mi se 90% više svidjaju karavani od limoa'' 
Odoh gledam Lost.

Odoh gledam Lost.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kad mi zatreba tako nesto onda zena dobija SUV, a ja ili i dalje vozim sedan ili pazarim coupe. Nema tu mnogo priceFloyd napisao:Ti sad nastupaš kao ja pre par godina... meni ne treba, ne treba nikomDelija napisao:Tako nesto ti zatreba koliko cesto?
Platis koji dinar za prevoz i nosenje i to je to.
U seriji 3 spakujem dečija kolica i već sam u škripcu sa prostorom a sad dva kofera, tri putne torbe, dečiji krevetac za put, preko svega kolica i još ostane mesta za nekoliko sitnica da budem pravi Turčin
Sad ćeš ti reći "imaš krovni kofer". Ima ali nije to poenta.
Bez obzira na sve i dalje mi se više sviđa limuzina D segmenta ili kupe.

Na mobile.de je mnogo manja razlika, a i to sto ima vese karavana u prodaji samo znaci da ljudi gledaju da se brze-bolje rese rugobe od karavana - bIli primorani 2-3 godine da voze nesrecu zbog blizanaca i cim su malo porasli odmah djubrence na dobospassenger napisao:Recimo CH oglasi, od 2010. godine proizvodnje:

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Zar nisi prvobitno hteo da Civic zameniš za CX5 ili X3? 

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jesam. Iskljucivo jer sam popiz*eo od nasih puteva i ocajno projektovanih parkinga, a so na ranu je dodalo kad sam na Tasosu blago zagrebao donjom stranom na silasku sa glavnog puta. Pisao sam o tome.
Kad sam malo razmislio - to nije dovoljno dobar razlog.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Treba biti realan, karavani su nuzno zlo.
Jeste SUV super za naše puteveDelija napisao:Jesam. Iskljucivo jer sam popiz*eo od nasih puteva i ocajno projektovanih parkinga, a so na ranu je dodalo kad sam na Tasosu blago zagrebao donjom stranom na silasku sa glavnog puta. Pisao sam o tome.

Za tebe je M4. Sve ostalo je kompromis

Recimo da bih pre ovo nuzno zlo nego npr. rs5.

A ovi sto traze mane karavanu ne cujem ih da te iste mane pominju kod SUVova gde su te stvari izrazenije.
Nego imam osecaj da smo vec prosli ovu temu kao i vecinu ostalih

A ovi sto traze mane karavanu ne cujem ih da te iste mane pominju kod SUVova gde su te stvari izrazenije.
Nego imam osecaj da smo vec prosli ovu temu kao i vecinu ostalih

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
SUV je po meni poželjna alternativa MPV-u, uz malu dozu prestiža koji donosi na našim prostorima. Po meni su idealni oblici automobila limuzine, hečevi, kabrioleti i kupei (ne ovim redom). Sve ostalo je stvar nekog kompromisa...
Otkud RS5 u prici kad RS6 ima pribliznijeg konkurentaftj napisao:Recimo da bih pre ovo nuzno zlo nego npr. rs5.
![]()