Bentley Bentayga

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Bentley Bentayga

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... guo2Ps2Dco
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Slika
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

platforma od novog Q7
vidi se iz aviona
ovo je samo malo lepse pakovanje i duplo skuplje naravno :ccc:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vrlo je diskutabilno da li je lepse :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Laki021 napisao:Vrlo je diskutabilno da li je lepse :)
:plusone:
Slika
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Imace Bentayga svoje trziste. On i ne treba da bude klasicno lep, njegov dizajn treba da bude takav da auto bude "mocan" a mislim da su tu ipak pogodili.
Ni meni nije nesto lep ali mi je itekako mocan, pogotovo mogu misliti kakva je grdosija kada ima vece dimenzije od Q7 i VOG-a.

To sto je na istoj platformi sa Q7 ne treba mesati sa svime ostalim sto ce nuditi.
Imao sam prilike da vozim desetak dana Bentley Fly Spur koji je radjen na istoj platformi kao i Feton, pa ta dva auto i nemaju bas neke veze u voznji. Slican odnos ocekujem i izmedju Q7 i Bentayge.

Prva razlika je motorizacija i performanse, koliko znam nijedan proizvodjac ne nudi motorizaciju - W12 6.0 Twin-Turbo 600KS. A i performanse od 4,0s do 100km/h i preko 300km/h maskimalne brzine sa ovolikom grdosijom zvuce respektabilno.
A sta tek treba ocekivati od Bentayga Speed verzije... :o

Druga razlika je zavrsna obrada, bas ono sto me je jos kod Flay Spura odusevilo. Na tom autu u celom enterijeru nisam uspeo da pronadjem bukvalno ni jedan jedini detalj koji nije oblozen kozom, drvetom ili aluminiumom (od patosa, plafona, kompletnog tapacirunga... - bilo je samo plasticinih tastera i to ne svi), a da ne pominjemo neke detalje tokom same izrade takvih enterijera sto se tice odabira i obrade drveta i koze, delimicno rucnog rada.... Slicnu i jos bolju zavrsnu obradu ocekujem i u Bentaygi, a to ipak ne moze da se dobije u nizim klasama.
Moguce je dobiti nesto slicnu u najjacim verzijama poptu Audi Exclusive ili Mercedes Designo ili kod VOG-a Autobiografy... ali je razlika sto Bently jednostavno ne ide ispod toga sto je kod ostalih sami vrh i retka ekskluziva.

Treca razlika je naravno brend, imidz, ekskluzivnost i nerasporostranjenost na ulicama. A tu ce Bentayga ipak biti daleko ispred svih a to je kod ciljne grupe koja pikira ovakav auto mozda cak i No1 adut automobila.

Sto se tice cene. Njemu realno nema ko da parira osim mozda priblizno Mercedes GL63AMG u nekom najjacem paketu opreme koji onda kosta i blizu 200.000eur. ili Range Rover VOG Supercharger Autobiography Lang opet iskljucivo u najjacem paketu opreme koji onda opusteno ide do 250.000eur.
I opet oni kao takvi zaostaju za Bentaygom po motorizaciji, mozda i performansama, imidzu, brendu, ekskluzivnosti... a to itekako na trzistu ima svoju cenu i eto mu skroz realno odredjena cena.

Meni licno se ne svidja eksterijer iako mi je mocan i ocekujem da je uzivo jos mocniji.
Enterijer mi je vec odlican i volim taj Bently fazon.
Tehnicki i zavrsna obrada vec nema diskusije, samo naklon. :klanjamse:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Mene samo zanima, kazu bice najbrzi SUV, mislim da ce Cayenne imati sta da kaze na to...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Mislim da se pozivaju iskljucivo na maksimalnu brzinu sto su vec i radili kod promocije Flay Spur Speed modela koji je isto imao najvisu maksimalnu brzinu od svih limuzina, medjutim po svim performansama (krivine, kocenje...) na putu ili stazi nije mogao da isprati AMG-a ili S8 koji su bili daleko agilniji...

Tako ce i sada biti, monstrum od motora ce ga poterati preko 300km/h dok sa ovolikim gabaritima nema teorije da ce moci da pridje Turbu S na stazi ili zahtevnoj deonici puta...
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Biće i GLS Maybach.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Eto on bi isto mogao da mu bude konkurent kao sto je S Maybach konkurent Flay Spur.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Nema šta, okrugli Feton je mnogo opasan konkurent.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Posle predstavljanja serijske verzije mislim da su trebali ostati blize dizajnu koncept EXP modelu. Ipak je po meni daleko jedinstvenije izgledao. Ovako je samo izdignuti Conti FS karavan.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

:thumbdown: hteo sam onog smajlija sto baca peglu, al izgleda da ga nema na forumu pa sam morao ovog.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Slika
Odgovori