Škoda Oktavia

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Škoda Oktavia

Post od noob »

Ako je dobro uradjen uzeo bih ga. Retko koji auto preko 5god nije lupan ili negde cuknut, realno, bitno mi je da nije odvaljen od zivota, da nije sastavljan iz 2 dela. Uzmi auto, provozaj se, pa kod mehanicara, elektricara i proveri trap. Ako kazu da je ok kupuj.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Diskusija o prodaji i isplativosti prodaje Punta prebačena u odgovarajuću temu... viewtopic.php?f=2&t=212&sid=e59d0e5f816 ... 8a3#p19242
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Prodaj Punta i Oktaviju i pazari Civica! :sreckovic:
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

bolja oktavia, jedino CIVIC dizel varijanta :cool!:
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

:back2topic:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

paja napisao:Taj DSG mi se naročito sviđa :D
Izgleda da je praksa da se po inerciji sve VW-ovo hvali čak i kad nije dobro. DSG je menjač sa dosta problema u svim vozilima VW grupe. Daleko je od savršenog.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Daleko od toga.

Postojanje DSG-a je razlog najveće skepse u konkretnom slučaju. Znam da je limarski odlično urađeno sve, znam da su korišćeni originalni delovi i upravo je menjač nešto što me najviše odbija od oktavie.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@Woodoo
Hvale ga zbog nacina na koji radi i kako radi ;)
Sto se cene eksploatacije i potencijalnih problema tice, ko o tome razmislja, definitivno je bolje da uzme manuelni...to vazi za bilo koji auto.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Pa i na to sam mislio između ostalog. Postoje menjači sa duplim kvacilom koji bolje rade, a imaju dosta manje kvarova. Samo što nemju VW predznak koji izgleda po defaultu mora da znači sve naj naj.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Veliko pitanje je kako je odrađen auto. Prvo limarski i farbarski a drugo delovi. Provereno za škodu, limarske delove, nove koje nabavljaju nisu kvaliteta kao na autu. Ozbiljni majstori ovo rade isključivo sa polovnim delovima. Može se očekivati i pojava korozije, a oko krutosti nosača trapova i motora, sve zavisi od majstora. Za ovakav automobil ja bi porazmislio da li bi ga kupio i pod kojim uslovima. Cena koja se vlada za ovo godište - 3-4k€ a to ne može biti preko 5500€ nikako. A on onda nema računa da ti ga proda nego ide uvaljivanje preko autoplaceva i pijaca.
Poslednja izmena od MAD MAX u 29 Feb 2012, 15:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Woodoo napisao:Pa i na to sam mislio između ostalog. Postoje menjači sa duplim kvacilom koji bolje rade, a imaju dosta manje kvarova. Samo što nemju VW predznak koji izgleda po defaultu mora da znači sve naj naj.
Nemoj da nacinjes tu temu ovde, u eksploataciji ima problema, ali sam rad menjaca je bio revolucionaran u vreme kada se pojavio i niko nije imao takve menjace u tim klasama, nevezano da li je VW ili ne.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

MAD MAX napisao:Veliko pitanje je kako je odrađen auto. Prvo limarski i farbarski a drugo delovi. Provereno za škodu, limarske delove, nove koje nabavljaju nisu kvaliteta kao na autu. Ozbiljni majstori ovo rade isključivo sa polovnim delovima. Može se očekivati i pojava korozije, a oko krutosti nosača trapova i motora, sve zavisi od majstora. Za ovakav automobil ja bi porazmislio da li bi ga kupio i pod kojim uslovima. Cena koja se vlada za ovo godište - 3-4k€. A on onda nema računa da ti ga proda nego ide uvaljivanje preko autoplaceva i pijaca.

Koja bi po tebi bila realna cena za ovaj auto?
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Sad sam ti u gornjem postu "lupio" 5500€ maksimum. Ali da je uvali nekom ko ne zna može bolje, naravno.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ljudi, ajd da rešimo misteriju cene. Neki okvirni dogovor je da u ovakvom stanju vredi 7500e zato što je urađena sa originalnim delovima donetim iz Češke...da je odlično urađena itd... imajući u vidu da bi nelupana sigurno vredela oko 10000. Stvar je u tome što ja ne dajem pare za nju. Plaćam registraciju, i sve što treba da bi bila normalan auto za vožnju što znači gume, veliki servis...
Autom mi se plaća nešto što sam odradio, a ostatak vrednosti ću odraditi. Tačka spoticanja je dug prema majstoru, odnosno ko će ga platiti.

Dakle meni je ovo način da izvučem svoje pare, da me klijent kreditira, da izađem iz kredita za punta...
Da treba da dam keš ne bih ni pogledao lupan auto.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Tako nesto i ja kontam da bi bilo...

Samo pojasni ovo dug prema majstoru??
Odgovori