Automobil za 14k-15k e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Automobil za 14k-15k e

Post od ftj »

Proveri da li moze samo doplata, meni su ranije rekli da mora da se plati ta cifra pa ti vrate.

Sto se tice drugog pitanja, ne znam al cini mi se da niko nece uzeti vise od 2.5k, moze samo manje(mada nisam proveravao). + te ne uslovljavaju koji kasko moras da uzmes(npr. ne sme ddor ovde kolko vidim).
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

30000 km je ok
,ocekivao sam manje a nisam ni znao da se ne gleda km prilikom otkupa.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Otisli smo od teme.

Ja sam ranije gledao u salonu citroen c4 1.6 hdi. Bio je N1 varijanta ali registrovan na 5 osoba. Ne secam se tacno cene. Ali nesto oko 13k bez pdv.
Mozda da pogledas njega. Secam se da je imao veoma udobna sedista za razliku od nemaca u toj klasi..
xtrimi
Reactions:
Pridružio se: 25 Okt 2015, 12:21

Post od xtrimi »

Ček kako to sa kaskom?

Ja to gledam ovako:

na početku ti imaš pare oni auto.
na kraju oni pare ti auto.
Između oni imaju deo para i auto i ti deo para i auto.

e sada kada smo to razjasnili :rofl: :loool: idemo dalje
Ti platio 3000e i 47 rata po 300e 3000,oo+14100=17100njima
dođješ im još 300e
auto nemaš ali realno si isplatio 97%autmobila ili81% (ako gledamo i otkup vozila od 3000)
prema tome 97%(81%) polise je tvoje ostatak njihov i tvoja rata od 300e. Mislim oni su u manjem gubitku u odnosu na tebe . Imaju pravo da nadoknade samo "izgubljenu dobit " zbog ne realizacije ugovora a ne celu vrednost ugovora.
Mislim ne mogu da dobiju na kraju i tele i uže

Citroen nema više C4 ima C3 za 13690 1.6 hdi 100ks a to mi je malo vozilo. Bilo je ranije tih C4 ali ih više nema . Mislim da su oni prvi počeli to N1 varijante. tj. prvi da sam ja video.
Poslednja izmena od xtrimi u 14 Jan 2019, 14:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Za svaku overu žutog kartona AMSS-a za službena škoda/vw vozila moramo da idemo u Porsche sever i nigde drugde.
Hvala ali lizing nikada.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ne, 3000e ne racunas. To su i dalje moje pare, samo sto stoje kod njih kao garancija. Ako ne zelim da otkupim vozilo vracaju mi taj novac. A ako se vozilo ukrade, onda naravno da ne zelis da otkupis :D

Zeleni karton uzimas normalno, kao i da si vlasnik vozila.
Tako sam ja uzeo. Usao u prvi lokal koji prodaje zelene kartone.

Aha nisam video da je zuti karton u pitanju.
Ja to ne koristim, niti mi treba.

U vezi kaska: ne znam, meni su tako uzivo objasnili strucnjaci za kredite ili kasko. Ili "strucnjaci". Porse je vlasnik automobila i njemu se isplacuje sve, recimo 10.000e ti ne dobijas nista, iako si "otplatio" 97% vozila.
To ucesce od 3000e nije ucesce, to je garancija, koja stoji kod njih dok ne isplatis sve rate. Onda ti vracaju tih 3000e, a ti onda ako zelis to (a naravno da zelis) otkupis vozilo za 3600e :). Ako ne zelis, vrate ti 3000e i to je to.
Poslednja izmena od nikaragva u 14 Jan 2019, 14:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Ne možeš van zemlje legalno bez žutog kartona.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Znam, ali imamo medjunarodne saobracajne dozvole, na kojima ja stojim kao korisnik. Ne vidim vise svrhu zutog kartona.

Vozio sam vozila registrovana na fizicko lice bez punomocja bez icega u inostranstvo, uzimali mi dokumenta, niko nikad nije postavio pitanje u vezi toga. Sto naravno ne znaci da nece, ako naletis na nervoznog policajca.
xtrimi
Reactions:

Post od xtrimi »

Ajde da i ne računam tvojih 3000e ali računam otkupnih 3000e (3600 njihovu "zaradu" da tako kažem) u svakom slučaju ti si platio određeni procenat automobila. Ti isto tako zaslužuješ naknadu za svoj novac . Oni su svoju zaradu ostvarili u određenom procentu ti svoj trošak i zaradu. Ja znam da ako ti 47 mesec ukradu vozilo da ono ne vredi po njima 14100e ili 17100 ali oboje ste na gubitku oboje imate pravo na naknadu svako u svom procentu. Nikako neko sve a ti ništa.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

jaksa napisao: 14 Jan 2019, 14:27 Za svaku overu žutog kartona AMSS-a za službena škoda/vw vozila moramo da idemo u Porsche sever i nigde drugde.
Hvala ali lizing nikada.
Moze to da se uradi preko brze poste. Nikakvo veliko cimanje to je ipak samo jednom godisnje.
Ako je to jedini razlog za odustajanje od lizinga..
Ja sam do sada imao lizing u societe generalu, unicredit i vb lizingu. Svuda sam imao korektna iskustva. Ako placas redovno niko te nece za tih 5 godina ni jednom pozvati. Putujes gde hoces, radis sta hoces, prelazis koliko hoces. Samo 1 godisnje trazis ovlascenje za registraciju i voznju i overu zutog kartona.
Prvi sam taj koji voli nesto lagodno, da se ne cimam.. a oko lizinga nikad nisam osetio neko posebno cimanje, obavezu..
Poslednja izmena od Darko u 14 Jan 2019, 14:56, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Ne znam kakva je to medjunarodna saobraćajna, ovo vozila što imamo su lizing i vlasnik je porsche mobility doo (c.1.1), korisnik firma u kojoj radim (c.3.1), a kad pojedinac putuje onda je u obavezi da izvadi žuti karton. Sve skupa prekomplikovano. Firme to vole jer žongliraju sa capex i opex troškovima, kao pojedinac ne bih se nikad time zamlaćivao.
xtrimi
Reactions:

Post od xtrimi »

Zuti katon ili Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu

Izdaje AMSS, košta 2000rsd
Imam je za vozila putnička u firmi , niko nikada nije tražio na granici ili kada na je policija zaustavljala.
Češći problem su neki mali granični prelazi gde traže putni nalog a ovo žuto i ne gledaju.
Naročito prema Rumuniji i Bugarskoj smo imali te probleme.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

jaksa napisao: 14 Jan 2019, 14:52 Ne znam kakva je to medjunarodna saobraćajna, ovo vozila što imamo su lizing i vlasnik je porsche mobility doo (c.1.1), korisnik firma u kojoj radim (c.3.1), a kad pojedinac putuje onda je u obavezi da izvadi žuti karton. Sve skupa prekomplikovano. Firme to vole jer žongliraju sa capex i opex troškovima, kao pojedinac ne bih se nikad time zamlaćivao.
https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... mrc&uact=8

Dok smo ovo imali, onda su nam trebale medjunarodne dozvole i sranja.

Sa ovim vise ne:
http://ltablice.com/images/stories/clan ... ozvola.jpg
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Kod nas u firmi se ne sme na put preko granice bez tog žutog sr...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Da li je zabelezen slucaj da je iko ikad igde trazio na uvid taj zuti karton kod vas u firmi?
Odgovori