Auto je neuporedivo lepši nego na slikama. Crna plastika deluje poprilično skladno, a iz profila auto izgleda još oštrije i agresivnije nego prethodne Mazde.

Unutra svuda fini materijali i meka koža. Ne znam kako je u nižim paketima opreme. Ovako na prvi pogled, sasvim fin auto. Boja je neverovatna!

Jedino što sam ovako brzinski uočio kao zamerku je da prostor oko vrata nije farban kao ostatak vozila. Kao da nedostaje jedan sloj boje. Razumem da su tako napravili oko haube ili gepeka gde se manje vidi ali ovako mi je neshvatljiva ušteda. Neko će reći da cepidlačim i namerno tražim manu. Ne, nikako. Samo iznosim detalj koji mi se nije dopao.

Možda se na slici i ne vidi toliko zbog jakih reflektora ali uživo se vidi mnogo.
Off topic:
Što se ostalih kola tiče, veliko razočarenje u enterijeru mi je kod Tipa. Plastika na vratima kao iz reciklaže! Zanimljiv mi je i C5 AirCross. Simpatičan spolja i deluje kvalitetno iznutra. Jedina velika greška kod njega je što su ostavili ručicu tempomata iz onih staaaarih modela. Opasno stilski odudara od svih ostalih detalja. Baš komentarišu tu neki ljudi "Morali su nešto da omanu" misleći na taj detalj.