Auto-klima
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Auto-klima
Jeftinija ,jedostavnija a za ljude koji retko koriste klimu kao sto sam ja vise od toga ne treba.
Sve drugo je je na strani digitalne.
Sve drugo je je na strani digitalne.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja imam digitalnu, a koristim je kao manuelnu, tj. uvek je upaljena na max i ugasim je kad razhladi. Ne znam da li sam dva puta upalio auto mod, mozda promenim ponasanje ove godine zbog bebe.
Inace, uzasno me nervira sto je kod mene komanda brzine ventilatora na dugmice, a temperatura na tockic, umesto obrnuto.
Inace, uzasno me nervira sto je kod mene komanda brzine ventilatora na dugmice, a temperatura na tockic, umesto obrnuto.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Šta je onda poluautomatska kao kod mene? Meni u uputsvu piše da za svaki korak reostata temperature razlika je po 2 stepena kod klime, to znači da ne duva na primer temperaturu od 5 stepeni dok je ne ugasiš? Po meni, Climatronic u odnosu na Climatic ima dobru prednost što gasi kompresor pri jačim ubrzanjima, kada komp vidi da ti treba cela snaga motora.
- sasa lbg
- Kontakt:
Tako radi i moj bratRakhil napisao:Ja imam digitalnu, a koristim je kao manuelnu, tj. uvek je upaljena na max i ugasim je kad razhladi. Ne znam da li sam dva puta upalio auto mod, mozda promenim ponasanje ove godine zbog bebe.

Ko ima kao ja manuelnu stavi je u vecini slucajeva na max a onda brzinom ventilatora regulise temperaturu...sve je to manje vise isto ali da je sa digitalnom komfornije na nekim duzim putovanjima to jeste!
Mislim da smo poceli malo da se frljamo sa nekim stvarima...
Manuelna klima takodje ima podesavanje temperature. Znaci nece ona duvati najhladnije moguce dok je ne ugasis.
Poenta je sto ce automatska klima sama da odrzava temp od recimo 21 stepen u kolima, tj palice/gasice klimu, prilagodjavace jacinu ventilatora da bi temp uvek bila tih 21.
Manuelnu namestis da duva recimo 18 stepeni da bi rashladila i posle nekog vremena ce ti sigurno postati neprijatno hladno, pa ces morati ili da povecas temperaturu ili da ugasis klimu/smanjih brzinu ventilatora...
Ono sto me jos nervira kod moje klime, ima podesavanje na pola stepena

Manuelna klima takodje ima podesavanje temperature. Znaci nece ona duvati najhladnije moguce dok je ne ugasis.
Poenta je sto ce automatska klima sama da odrzava temp od recimo 21 stepen u kolima, tj palice/gasice klimu, prilagodjavace jacinu ventilatora da bi temp uvek bila tih 21.
Manuelnu namestis da duva recimo 18 stepeni da bi rashladila i posle nekog vremena ce ti sigurno postati neprijatno hladno, pa ces morati ili da povecas temperaturu ili da ugasis klimu/smanjih brzinu ventilatora...
Ono sto me jos nervira kod moje klime, ima podesavanje na pola stepena

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
To za pola stepena je tek vrhunski debilizam, isto i kod mene...
Da, ko jednom navikne na digitalnu ...
Kod mene otkako sam kupio auto stoji 22 stepena i AUTO.
I ja se ne secam da sam ikad ista cackao i leti i zimi.
Dobro sem kad zena udje u auto, onda mora da se stavi 28
Ali eto samo sam na tockic regulisao temperaturu i nista vise.
Ne bih je menjao za manuelnu nema tih para.
Kod mene otkako sam kupio auto stoji 22 stepena i AUTO.
I ja se ne secam da sam ikad ista cackao i leti i zimi.
Dobro sem kad zena udje u auto, onda mora da se stavi 28

Ali eto samo sam na tockic regulisao temperaturu i nista vise.
Ne bih je menjao za manuelnu nema tih para.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Rekao bih da si pomesao. Na manuelnoj nije obavezno da mozes da postavis stepen. Moja nije digitalna, al ima stepene, a na raznim kakve sam vidjao nemas stepene nego imas tockic koji ide od plavog ka crvenom, kao za ventilaciju..NexT napisao:Mislim da smo poceli malo da se frljamo sa nekim stvarima...
Ono sto me jos nervira kod moje klime, ima podesavanje na pola stepena![]()
pa jbmu mater, ako imas tockic koji ide od plavog do crvenog ti ga namestas na neki stepen, a ne na svetlo ili tamno plavo
Samo sto ne pise broj stepena 

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa nije isto bre, ovako stavis na 15 stepeni, a onako na tanko crveno i malo deblje plavo 

- sasa lbg
- Kontakt:
Nije bas tako..na manuelnoj mozes da namestis jacinu hladjena ali manuelna "ne zna" kolika je trenutna temp u kabini a nije isto ako stojis na suncu ili si u hladovini.NexT napisao:pa jbmu mater, ako imas tockic koji ide od plavog do crvenog ti ga namestas na neki stepen, a ne na svetlo ili tamno plavoSamo sto ne pise broj stepena
Moras sam da obavljas funkciju "termostata" ja to radim tako sto povecavam ili smanjujem brzinu duvanja ventilatora jer to je najbrzi i najjednostavniji nacin.
a boje i debljine crta..pa to je tek sex

Cekaj, cekaj.
Ja pricam o tome da svaki taj podeok na tockicu predstavlja temperaturu duvanja u stepenima, ali oni nisu obelezeni.
Tipa, ako namestis na minimum, opet ce duvati 5-6 stepeni kao automatsku kad stavis na minimum. Ako stavis na sredinu skale- duvace isto kao na automatskoj.
Razlika je sto ce automatska sve ostalo prilagodjavati toj podesenoj temp, a ova ce konstantno da duva ko blentava...
Ja pricam o tome da svaki taj podeok na tockicu predstavlja temperaturu duvanja u stepenima, ali oni nisu obelezeni.
Tipa, ako namestis na minimum, opet ce duvati 5-6 stepeni kao automatsku kad stavis na minimum. Ako stavis na sredinu skale- duvace isto kao na automatskoj.
Razlika je sto ce automatska sve ostalo prilagodjavati toj podesenoj temp, a ova ce konstantno da duva ko blentava...
- sasa lbg
- Kontakt:
next
bas tako!
bas tako!
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Meni zimi uvek stoji na 19-20C, a leti na 21-22C-uglavnom.
Mislim da li klima ili cisto rashladjivanje i savrseno mi je u autu.
Jer zimi i kad sibnes na 26C lupam ona ce da greje isto, tj. nije neka razlika u brzini grejanja jer svakako greje na max dok ne zagreje na zadatu temperaturu, a leti takodje.
Meni je digitalna klima zakon i za leto i zimu, jer uvek je zeljena temperatura u autu.
Mislim da li klima ili cisto rashladjivanje i savrseno mi je u autu.
Jer zimi i kad sibnes na 26C lupam ona ce da greje isto, tj. nije neka razlika u brzini grejanja jer svakako greje na max dok ne zagreje na zadatu temperaturu, a leti takodje.
Meni je digitalna klima zakon i za leto i zimu, jer uvek je zeljena temperatura u autu.