Auto do 30.000e u CH

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Auto do 30.000e u CH

Post od Floyd »

Oko 30.000e, prakticno isto kao ovaj.
Razmisljao sam i o njoj ali me enterijer ovog auta odusevio.
I ako sam bio protiv D segmenta ovaj Accord Type S mi se jako dopada pored naravno C klase restyle i BMW F30 (preskup mi je).

Edit: 33.000e je oficijelna cena, sad sam pogledao.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

C klasa restyle :klanjamse:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

A A5 SB?
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

A5 sa malo boljom opremo (klot je odvratan) i motorom od bar 170ks (dizel) ili 211 (benz) su cenom blizi BMW-u F30 koji mi je mnogo bolji izbor.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ufffff i 2.0tdi 177ks :D, a 3.0tdi je skuplji i blizu 40.

a floyd jesi li bas isao da pogledas a5 sportback, pa da OMIRISES situaciju da mozda uleti neki popust pa da ti i audi upadne u izbor, ipak je a5 :presrecan:
Slika
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Floyd napisao:A5 sa malo boljom opremo (klot je odvratan) i motorom od bar 170ks (dizel) ili 211 (benz) su cenom blizi BMW-u F30 koji mi je mnogo bolji izbor.
A koliko je F30? Za 35k u nemackoj (sa porezom) imas A5 sa 10-30k km, koza, LEDovi, 2.0 170ks.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@sebekkg

Gledao sam ga na sajmu a i bio mi je jedan od favorita kad sam poceo da razmisljam o zameni auta...
Kako sam vise gledao, shvatao sam da ima bolje za tu lovu.
I ako mi se svidjaju njihovi modeli, ipak sam misljenja da Audi vredi malo manje od Mercedesa i BMW-a.

@Scuderia

Mislio sam na cene novih jer F30 ne moze da se poredi sa polovnjacima zato sto je prodaja tek krenula ;)
Ako pricamo o polovnjacima onda je opet BMW 520d za istu ili 1000-2000e vecu cenu mnoooooogo bolji izbor.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... abNumber=1
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Za te pare imas i S line :durise:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... abNumber=2

Salim se. Samo da ga spomenem, posto vidim nije se pricalo o njemu.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

tu jesi u pravu, zato sto stvarno daju mu ga malo po ceni, jedino kad bi bio neki dobar popust u sta cisto sumnjam. zato ako bi i ovakav bmw mogao da uzmes, ne bi ti niko mogao reci da si pogresio. zato sada sakupljaj pare, i idi jedno mesec dva po salonima i onim placevima ovlascenih servisa, verujem da je tamo oooodlicna konkurencija a takve ce i cene biti.

Npr moj komsa uzeo staru peticu 4-5 godina staru i platio je 2000chf skuplje ali je uzeo u ovl centru, i imao godinu dana ili dve , full garancije, i cak ako mu se van swiss pokvari, sve mu obezbedjuju , ne vezano za kasko.
Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@Scuderia

Iskreno za ovaj Audi od 170ks ja ne bih dao ni santim preko 30ke :)
Ponavljam, razmisljao sam i o Audiju ali sve vise uvidjam da nije bas najbolja kupovina.
sebekkg napisao:tu jesi u pravu, zato sto stvarno daju mu ga malo po ceni, jedino kad bi bio neki dobar popust u sta cisto sumnjam. zato ako bi i ovakav bmw mogao da uzmes, ne bi ti niko mogao reci da si pogresio. zato sada sakupljaj pare, i idi jedno mesec dva po salonima i onim placevima ovlascenih servisa, verujem da je tamo oooodlicna konkurencija a takve ce i cene biti.
5ica me ne zanima ni najmanje kao i ta klasa automobila a naveo sam je samo kao primer precenjenosti drugacije upakovane A4ke.
Izbor sam sveo na super opremljeni hatchback (HH) ili kompaktnu limuzinu D segmenta sa malo jacim motorom.
Krivo mi je sto je E90 na zalasku proizvodnje inace bi on bio No1 :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja volim modele na zalasku karijere. Em su prelezali sve decje bolesti em su mnogo vise napakovani opremom nego na pocetku proizvodnje, a ph2 je cesto i kvalitetnije uradjen...
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Jako lepi auti se navode u temi. BMW, Honda, Mercedes, sve su to mašine koje bez problema prelaze po 200000km. Off topic
(To kažem jer imamo u kući BMW 525d i Hondu, prvome samo izlizan volan pokazuje da je prevalio 160, dok na drugom da nije malo zagrebane ručice menjača pomislio bi čovek da je nov i pored 130000km, koža u Hondi se pokazala izuzetno kvalitetna)...

Ja, kao blagi konzervativac :mrgreen: pogledao bih i sledeća auta:
Volvo S80
Subary Legacy
Citroen C6 (mada nisam siguran za cenu)
Peugeot 508
Saab 9/5

Smatram da iako neupadljiva, ta auta poseduju neki šarm, nisu ništa manje ekskluzivna no ta čuvena trojka, baš zato jer ih nema mnogo.
Mislim, razumem ja taj stav, "premium" i tako to, ali meni npr. da sam kupac premiuma ne bi laskalo da taj isti takav skupo plaćeni premium viđam "na svakom ćošku". Valjda takva cena i zvanje označavaju i neku vrstu jedinstvenosti, ali u stvarnom svetu baš naprotiv.

Pozdrav i srećno s kupovinom!
Pozdrav
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

NexT napisao:Ja volim modele na zalasku karijere. Em su prelezali sve decje bolesti em su mnogo vise napakovani opremom nego na pocetku proizvodnje, a ph2 je cesto i kvalitetnije uradjen...
Ima logike u tvom stavu ali ako se ne daje puno para.
Dati 30ke za auto koji prestaje da se proizvodi je bacanje love jer taj model posle 5 godina niko nece da kupi, odnosno hoce ali mnogo ispod realne cene (za godine i kilometrazu).
Razmisljao sam o E90 kao nekom prelaznom resenju (2 godine) dok ne padne cena za F30 ali sam onda citao neke testove Accorda i svi kazu da je super u voznji, izuzetno upravljiv a neki ga i porede sa BMW-om.

http://www.autoscout24.ch/Search/Detail ... hid=593164

Ovaj na primer je extra (namerno sam gedao R6) ali racunam da posle dve godine i 60kkm za njega ne bih mogao da dobijem ni pola ulozenog a mozda i manje.
Naravno tu je i proverena opcija C klase koju bi mi nasao prijatelj koji radi u fabrici...modeli koje voze menadzeri i inzenjeri.

@7footer
Sve su to preveliki automobili za moj ukus ;)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja bih jurio upravo to - modele koje voze direktori/menadzeri...
Prvo, neces mnogo izgubiti, a neces biti zarobljen. Za 2 godine ako ti dune da kupis neki drugi, noviji, lagano prodas trenutni i idemo dalje...

Pogotovo sto pominjes gubljenje vrednosti, ne vidim sta ce ti nov auto...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nov auto, kao sto sam vec rekao, ima smisla kupovati samo ako se vozi minimum 5 godina.
Tu treba dobro izabrati jer zamena posle godinu dana moze da bude preskupa :)
Zaključana tema