Posto mi je prvi automatik u zivotu. U niskim brzinama kada menja brzine kao da malo prokliza, nije to nesto puno ali opet se primeti. Da li je to na tim modelima to normalno s obzirom da je auto 2009. godiste?
dragvorl napisao: 14 Dec 2022, 15:59
Nikakvo osetno klizanje nije normalno. Auto je nov, ili si ga kupio novog?
Ne, polovnog sam ga uzeo sa pravih 270k km. Takodje sam sad vozio na autoputu 140 na 2500 obrtaja i ne menja brzinu, da li je moguce da sa 286 ks i 3000 kubika vozi 140 na preko 2500 obrtaja?
Uvek imaš opciju da prebaciš u manual mode i vidiš u kojoj je brzini i da li može da se prebaci u višu. I meni deluje da je to previše obrtaja al moguće da je zf6 u kombinaciji sa x driveom tako napravljen.
Inače osnovna osobina tork konvertera je da proklizava pri promeni, mada ne možemo znati da li si ti primetio nešto van onoga što bi trebalo. zf8 neuporedivo brže menja pa se to proklizavanje ne primećuje.
Koji ste carevi , saznao sam i ja da je to normalno za taj menjac. S obzirom da mi je prvi izlazak na autoput, malo sam u soku ali dobro mislio sam da se ne vrti na toliko obrtaja da ce mirnije raditi na 130-140 ali dobro fale mu dve brzine oseti se to. Verovatno je to ispravljeno sa sledecim modelom
Inace majstor mi je savetovao da ne radim servis menjaca, jer kako kaze ako ne znam da je radjen vec, da ne trebam da radim zato sto ti neki opiljci koji se nalaze u menjacu prilikom promene kad se stavi novo ulje mogu da naprave kurslus i uniste menjac?
Da li je remontovanje automatskih menjača u srbiji priča "drži vodu dok majstori odu" ili stvarno kad se
remontuje to radi kao novo mnogo kilometara? Jer ako je remont stvarno efikasan onda se možda isplati uraditi ovako. Kupiš neki jeftiniji auto npr pasat b6, ako je sad 4500 ti računaš još 2000
za menjač što znači da ti narednih stotinak hiljada km voziš automatik o kome ne moraš da misliš... Što kad se pogleda nije toliko strašno. Pasat sam dao kao primer, golf 5, audi a3...
E tu problem nastaje ako taj menjač više nije to kad se jednom otvori.
Šta mislite?