Isto je, samo svaki proizvođač sebi prilagodi grafički izgled i eventualno prevede/prilagodi opcije kako njemu odgovara. Kod mene recimo nema to “allways” već imam “when aproaching” i “when speeding”, a “never” je u stvari “off, ali u suštini je to isto. Plus ja imam i integrisanu Internet vezu preko koje Tom Tom vuče aktuelne informacije o zagušenjima u saobraćaju, radovima na putu, najboljim rutama i slično (samo nisam siguran radi li to i u SRB).
Meni ta fabrička realno služi za ta obaveštenja i za po lokalu, i da vidim brzinski gde sam u kojoj ulici, jer naći neki "Point off interests" je muka živa, pogotovo van naseljenih mesta ili u malim mestima.
Pokušao da ukucati vidikovac Tara ili neke manastire, nema šanse, samo priznaje adrese i nazive mesta.
Ovako Gmaps ili Sygic i sve pršti.
Slažem se, GMaps (pogotovo preko Car Play-a ili Android Auta) je mnogo lakši i komforniji za korišćenje ali i ova navigacija u autu je jako dobra stvar tamo gde nemaš pristup Netu ili bar da premosti period dok ne kupiš recimo SIM karticu u inostranstvu. Isto tako je odlična da se lakše vratiš u smeštaj - dok ne upoznaš malo okolinu. Tap na opciju “Where I am”, usnimiš lokaciju i jednim klikom te kasnije vodi nazad.
Koliko je gmaps retardiran kada su u pitanju android multimedije. Gmaps i dalje tretira auto kao telefon i ne želi da primarno koristi ugrađenu antenu za signal već samo čeka assisted sa primarnim signalom preko podataka.
Trebala bi svaka koja je skorije ažurirana. Kod mene i fabrička TomTom, i Sygic preko AA imaju sve kamere u BGu. A dal će baš imati svaku kameru, to je diskutabilno.
Sad sam gledao na Sygicu za Sarajevo, prepoznaje neke kamere, konkretno za brzinu kod stadiona Grbavica
Mogu probati u povratku. Sinoc sam vozio, koristio po preporuci CamSam i radi posao. Upozorava zvučno kada nailazim na kamere, iz pozadine dok GMaps radi na glavnom ekranu.
Dare4x4 napisao: 30 Maj 2022, 22:12
Izašao je update za Hyundai i Kia vozila.
Evo ga izašao i Jun '23 update.
Vidim da je jedino novo što su ubacili lokacije gde se mogu puniti električna vozila, a ostalo je vrv ažuriranje audio sistema, možda bagovi i sl.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!