Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje

Post od Ogi »

nikaragva napisao:Jel se isplati 3D? Ne mislim zbog cene, nego cimanje sa naočarima i ostalo. Da ne bude kao hobit, 3D tek da se kaže da je 3D.
Pazi, ja sam prvi put gledao 3D u zivotu i dozivljaj mi je bio :o :o :o Jos je film pun neverovatnih scena... sve kao da ti je tu ispred nosa, titl lebdi u vazduhu... haos!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Hobit... Hmmm... Sve na isti kalup kao u "Gospodaru", ponovo kreće družina od njih 13-14, ponovo ih vodi Gandalf, ponovo prvo svraćaju u Rivendal, ponovo ih ganjaju Orci... i taman kada krene neka akcija - nema više, čekaj sledeći nastavak. Wtf? Nisam nešto oduševljen.... Preskočiti ili bar sačekati da izađu svi nastavci pa odgledati u komadu.
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

upravo odgledao FLIGHT - odlican film
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Saša napisao:Hobit... Hmmm... Sve na isti kalup kao u "Gospodaru", ponovo kreće družina od njih 13-14, ponovo ih vodi Gandalf, ponovo prvo svraćaju u Rivendal, ponovo ih ganjaju Orci... i taman kada krene neka akcija - nema više, čekaj sledeći nastavak. Wtf? Nisam nešto oduševljen.... Preskočiti ili bar sačekati da izađu svi nastavci pa odgledati u komadu.
Zapravo ne ponovo, nego prvo. :mrgreen:

Inace, ako nisi citao, hobit je prakticno pocetak price o prstenu....i napisan je pre gospodara
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Radnja jeste smestena u vreme pre Gospodara,ali nisam siguran da je samu knjigu Tolkin napisao pre Gospodara...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledan

Post od Saša »

Znam da je radnja pre, naravno, no šta to vredi sada kada su svi već ionako odgledali "Gospodara"? Ko će onda da pre pogleda Hobita? Takvi su baš retki. :) Mislio sam na to da će Hobit takođe imati 3 nastavka i bolje je sačekati sva tri da izađu pa odgledati u komadu, jer je radnja u filmu razvučena a vezana, i to više nego u Gospodaru. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Tolkin je napisao Gospodara prstenova kao odgovor na zelju citalaca za nastavkom odn drugim delom Hobita... Tako da je hronoloski prvo nastao Hobit.

A Silmarilion je napisao na kraju, kao predlozak celom serijalu (iako je Silmarilion jako dugo pisan, u stvari za vreme pisanja Hobita i Gospodara nastajale su pojedine price iz Silmariliona, ali je finisiran kao jedna knjiga tek na kraju)...

EDIT Mislim da samo izgleda razvuceno, jer sve tri knjige Gospodara prstenova se vrte oko velikih bitaka, ili znacajnih dogadjaja, pa izgledaju odvojenije, skoro pa kao celine.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Xepoj87 napisao:Radnja jeste smestena u vreme pre Gospodara,ali nisam siguran da je samu knjigu Tolkin napisao pre Gospodara...
Nekad je mozda pametnije precutati... :kezo:

p.s. Nazalost, filmovi su i pravljeni tako da udovolje prioritetno onima koji nisu ni culi za Tolkina, a za fanove ih zabole - i tako su u velikoj manjini :(
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

bane valjevo napisao:Tolkin je napisao Gospodara prstenova kao odgovor na zelju citalaca za nastavkom odn drugim delom Hobita... Tako da je hronoloski prvo nastao Hobit.

A Silmarilion je napisao na kraju, kao predlozak celom serijalu (iako je Silmarilion jako dugo pisan, u stvari za vreme pisanja Hobita i Gospodara nastajale su pojedine price iz Silmariliona, ali je finisiran kao jedna knjiga tek na kraju)...

EDIT Mislim da samo izgleda razvuceno, jer sve tri knjige Gospodara prstenova se vrte oko velikih bitaka, ili znacajnih dogadjaja, pa izgledaju odvojenije, skoro pa kao celine.
Eto,davno bese kada sam se interesovao za Gospodara,ima 10 godina i jace,znam da mi je drugar pricao sve,ali sam sve to zaboravio :)

Delija,nekada je najbolje ne jesti ono sto nije za jelo bez razloga,pa eto,to te ne sprecava... Da se tako fino izrazim.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Heroj, ne moras da se pravis fin - samo ne moras bas u svakoj temi da ke*as nesto, pogotovo oko necega oko cega pojma nemas, a i dalje imas potrebu da napises nesto "pametno" ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:kezo: :kezo:

Dobar je hobit. Meni tu nekako ima više materijala za tri filma, nego u gospodarima. Tamo je sve koncetrisano na bitku(e), a ovde toga nema. Prava avantura, u pravom smislu te reči.
Davno sam čitao knjigu, ne mogu da se setim, da li je nešto u filmu izbačeno ili ubačeno što nema?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Delija napisao:Heroj, ne moras da se pravis fin - samo ne moras bas u svakoj temi da ke*as nesto, pogotovo oko necega oko cega pojma nemas, a i dalje imas potrebu da napises nesto "pametno" ;)
Ja nemam potrebu da napisem nesto pametno,lepo sam rekao ono sto sam mislio,ucestvujem u razgovoru,ne mora da znaci da je to tacno,kao sto je decko lepo kasnije i napisao...
Nema potrebe prozivati svakoga ko nesto pogresno kaze,ali nekulturne seljacine ne znaju drugacije...
Kao sto se vidi iz mog prethodnog posta,nemam problem kada me neko ispravi.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Jan 2013, 19:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

A ja mogu da obrišem post koji mi se ne dopada. Jasno ? :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ovakve gluposti i treba da se brisu...
Steta sto do njih uopste mora doci zato sto neko ima potrebu da sajber kurajberise...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Slazem se da treba obrisati gluposti, ali ako se obrisu sve gluposti koje su napisane postoji veliki rizik da ti se smanji broj postova za min 2000... :kezo:
Odgovori