Pazari tu Mazdu pa da imamo prvu 3-jku na forumu

Odlicno, kupuj i ne zali!!!jocas napisao:Danas sam išo na test vožnju Mazde 3 Sedan GT120 u Revolution paketu opreme.![]()
![]()
![]()
2000 cm3, 120 KS. Auto je prešo 17000 km, na zimskim gumama 16.
Sve pohvale za organizaciju test vožnje - vozio 20tak km tako da je iskombinovan grad, uski put van grada pun krivina sa solidnim uzbrdicama, deo jako lošeg i neravnog asfalta, i deo auto-puta koji ide oko Niša. Oduševljen sam motorom - povlači u svim brzinama kao da je dizel, može da se vozi i penzionerski 60km/s u 6. kroz grad, stvrano sam ostao zaprepašćen ponašanjem motora.
Definitivno vredi doplata 1000 eur (1.5 100 ks -> 2.0 120 ks), nisam probao 1.5 ali posle ove vožnje nemam ni nameru. Ležanje na putu i prolazak kroz krivine su definitvno izmamili osmeh. Na neravninama nije nervozan, nema lupanja i vibracija, prešao preko nekih pružnih prelaza sa 70-tak na sat, nije osetio. Momak iz salona je insistirao da vozim oštrije, tako je i izabrao deonicu za testiranje, da sam mogao da osetim koliko je dobar motor, i koliko je dobro urađen ceo auto. Na auto-putu sam vozio oko 140, nema čak ni šuma vetra, sve je tiho i mirno. Na kraju testa sam malo vozio kroz grad, start-stop sistem je bukvalno neprimetan, nisam ni čuo ni osetio kad je upalio motor na semfaoru.
Na kraju test vožnje potrošnja je bila ispod 7, a nije bila uopšte štedljiva vožnja. Prosečna potrošnja za neki duži period im je ravno 7, a to je vozilo koje se stalno vozi tako.
Posle ove test vožnje definitvno mi je 1. mesto Mazda 3, pa 2 prazna mesta, pa Civic.
Cena vozila koje me interesuje je 17790 + 380 metalik boja, ali verovatnije 520 eur za onu Soul red, dakle 18310.
Garancija je 3 godine, 10 godina neka evropska. Servis se radi na 20000 km, kažu da je oko 12k i za 1.5 i za 2.0.
Sedišta su fenomenalna, ima sasvim dovoljno mesta za mene (186/86), kad se namestim i iza mene ima dovoljno mesta. Multimedija je brutalno urađena, muzika u ovom je bila BOSE.
Nisam slikao, padala je baš jaka kiša.
Idem da sređujem utiske, pa uskoro otvaram temu o kupovini, da me odgovorite ili podržite