Nov auto oko 10.000€
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Nov auto oko 10.000€
Jesi li pogledao Rio na kraju (mozda sam propustio)?
Ne zato sto mislim da treba da ga kupis, vec me interesuje komentar, pogotovo u odnosu na ostale koje si isprobao.
Ne zato sto mislim da treba da ga kupis, vec me interesuje komentar, pogotovo u odnosu na ostale koje si isprobao.
Moj subjektivni komentar da za iste pare biram Mazdu 2, za klasu mi je bolji proizvod od kie/hy, bio sam da je vidim, ne svidja mi se enterijer a ni cena.
Sent from my Skate using Tapatalk 2
Sent from my Skate using Tapatalk 2
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
E, to me je zanimalo. Info iz prve ruke, od coveka koji je skoro sve probao
Meni se Rio ucinio skroz gotivnim, kada sam prvi put seo. Doduse, bio je sa dosta opreme...
Doduse, takva mi se cinila i Mazda 2, kada se pojavila 2007/8. Otisao sam u Profil i tamo mi je prodavac rekao "Uzmite Mazdu 3, nije neka razlika u ceni, a dvojku ne mozemo da Vam isporucimo XX meseci, jer smo rasprodali sve sto mozemo da uvezemo za ovu godinu..." Zanimljiv nacin da prodate veci auto

Meni se Rio ucinio skroz gotivnim, kada sam prvi put seo. Doduse, bio je sa dosta opreme...
Doduse, takva mi se cinila i Mazda 2, kada se pojavila 2007/8. Otisao sam u Profil i tamo mi je prodavac rekao "Uzmite Mazdu 3, nije neka razlika u ceni, a dvojku ne mozemo da Vam isporucimo XX meseci, jer smo rasprodali sve sto mozemo da uvezemo za ovu godinu..." Zanimljiv nacin da prodate veci auto

Lepo rekoh, crvena Fabia 70ks 2012 Ambiente je sada 8,5 somica....
Sad je 1800 evra skuplja od Punta Classic, da li vredi?
Sad je 1800 evra skuplja od Punta Classic, da li vredi?
Ma uzmi bre Astru od DW-a i uživaj 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pa pazi, kad čovek pomisli, Fabia 1.2 70KS u srednjem paketu opreme, za 8.500e!? Pa to je sjajna kupovina.
Realno, mislim da jeste dobra ponuda i da se svakako isplati dati 1.800e više u odnosu na PC. Doduše, ne znam o kom PC pričamo, tj. koja oprema? Nešto sumnjam da PC Emotion ABS imaš za 6.700e?
Svaki nivo ispod toga je po meni malo bezveze kupovati 2012. godine, bez ABS-a, deljive zadnje klupe i drugih sitnica koje znače i nekako su obavezne danas iako smo živeli i vozili se i bez toga nekada.
Kod Škode definitivno dobijaš bolju opremu, kvalitetniji automobil, motor sličnih performansi, ali prijatniji za putovanje na većim brzinama i mnogo toga još. Jedino što je prednost Punta je jeftinije održavanje i verovatno niža potrošnja.
E sad, druga je priča kome se šta sviđa. Mene Fabia II nikad nije "kupila" dovoljno da kažem da bi je kupio sutra. Pre neki dan sam vozio službenu, nova, ova restilizovana verzija. Dodoše 1.4 TDI, pa ne mogu da ocenjujem motor u odnosu na ovaj što bi ti uzeo. Jednostavno, ne pronalazim se u tom autu, kako god da okrenem. Ako je tebi ok, onda samo napred.
Realno, mislim da jeste dobra ponuda i da se svakako isplati dati 1.800e više u odnosu na PC. Doduše, ne znam o kom PC pričamo, tj. koja oprema? Nešto sumnjam da PC Emotion ABS imaš za 6.700e?
Svaki nivo ispod toga je po meni malo bezveze kupovati 2012. godine, bez ABS-a, deljive zadnje klupe i drugih sitnica koje znače i nekako su obavezne danas iako smo živeli i vozili se i bez toga nekada.
Kod Škode definitivno dobijaš bolju opremu, kvalitetniji automobil, motor sličnih performansi, ali prijatniji za putovanje na većim brzinama i mnogo toga još. Jedino što je prednost Punta je jeftinije održavanje i verovatno niža potrošnja.
E sad, druga je priča kome se šta sviđa. Mene Fabia II nikad nije "kupila" dovoljno da kažem da bi je kupio sutra. Pre neki dan sam vozio službenu, nova, ova restilizovana verzija. Dodoše 1.4 TDI, pa ne mogu da ocenjujem motor u odnosu na ovaj što bi ti uzeo. Jednostavno, ne pronalazim se u tom autu, kako god da okrenem. Ako je tebi ok, onda samo napred.
Posetite www.garaza.rs !
1500 jura mi je skuplja od Punta sa ABS.
Provozacu za koji dan jos jednom koleginu Fabiu, pa cu doneti neku odluku.
Licno mislim da je znacajno bolja od Punta, odbija me taj trocilindras, ali to je to sto moze da se dobije za razuman novac u ovom trenutku...
Provozacu za koji dan jos jednom koleginu Fabiu, pa cu doneti neku odluku.
Licno mislim da je znacajno bolja od Punta, odbija me taj trocilindras, ali to je to sto moze da se dobije za razuman novac u ovom trenutku...
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Lično mislim da se neopravdano ti motori stavljaju u neku, da tako kažem, nižu klasu, samo zato što imaju jedan cilindar manje. Sve ih je više danas, nije taj HTP jedini trocilindraš koji se prodaje danas.
Daj neki primer gde si pročitao da su ti motori problematični, nebitno koji motor, koji proizvođač, samo da je trocilindraš.
Šta ćemo onda sa FIAT-ovim MultiAir motorom sa samo 2 cilindra? Ma to mora da ne valja ničemu!?!
Daj neki primer gde si pročitao da su ti motori problematični, nebitno koji motor, koji proizvođač, samo da je trocilindraš.
Šta ćemo onda sa FIAT-ovim MultiAir motorom sa samo 2 cilindra? Ma to mora da ne valja ničemu!?!

Posetite www.garaza.rs !
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Bax mislim da mozes mnogo bolje od te Fabie da pazaris..
Meni ona ni po cemu ne odskace od konkurencije... Motor slabasan, dizajn neutralan, znas i sam da ces sebi sve po spisku kad se nadjes na magistrali pri nekom ozbiljnijem preticanju... Za grad je dovoljan, ali za nesto iole ozbiljnije je spor..
bar da uzimas 1.2 tsi pa da razumem
Meni ona ni po cemu ne odskace od konkurencije... Motor slabasan, dizajn neutralan, znas i sam da ces sebi sve po spisku kad se nadjes na magistrali pri nekom ozbiljnijem preticanju... Za grad je dovoljan, ali za nesto iole ozbiljnije je spor..

Brzine idu u H-a !!!

Bax, a da pogledaš na primer Clia Storiu http://renault.rs/download/cenovnici/clio2.pdf
Sa malo cenkanja za 8,5k dobiješ jačeg Clia sa skroz pristojnom opremom (2 airbaga, podizači, klima, alu felne, servo, itd.) Jedino veličina da ti ne odgovara, ali on je malo manji od Punta koji ti je bio dovoljan.
Sa malo cenkanja za 8,5k dobiješ jačeg Clia sa skroz pristojnom opremom (2 airbaga, podizači, klima, alu felne, servo, itd.) Jedino veličina da ti ne odgovara, ali on je malo manji od Punta koji ti je bio dovoljan.
Имам једно потпитање...
Svidja mi se taj auto, ali je premali, za moje zelje...
Tenutno sam izmedju Fabije i PC, odnos cena kvalitet, mi je tu negde optimalan, za ovo sto meni treba...
Kod Punta me odbija sto bi se smorio ako bi bio gori od mog starog Z10, koji me nije zezao sada vec punih 6 godina, posto ga kolega vozi pa znam da je sve na mestu i dalje...
Fabija odaje bolji utisak mehanike, i to osetno, i sve je nakako kvalitetnije, a i motor je zivahan, meni je mana to sto nema opravke, pa si matiran, kad dodje vreme prodaje. Ne smeta mi sama cinjenica da je tri cilindra.
Isto je bolelo i VW 1,6 koji takodje nema mogucnost reparacije, aima 4 cil...
Pa su i sa Golfovima ljudi ostajali u neobranom grozdju kad kupe izduvao motor...
Tenutno sam izmedju Fabije i PC, odnos cena kvalitet, mi je tu negde optimalan, za ovo sto meni treba...
Kod Punta me odbija sto bi se smorio ako bi bio gori od mog starog Z10, koji me nije zezao sada vec punih 6 godina, posto ga kolega vozi pa znam da je sve na mestu i dalje...
Fabija odaje bolji utisak mehanike, i to osetno, i sve je nakako kvalitetnije, a i motor je zivahan, meni je mana to sto nema opravke, pa si matiran, kad dodje vreme prodaje. Ne smeta mi sama cinjenica da je tri cilindra.
Isto je bolelo i VW 1,6 koji takodje nema mogucnost reparacije, aima 4 cil...
Pa su i sa Golfovima ljudi ostajali u neobranom grozdju kad kupe izduvao motor...
Nema trenutno mnogo auta u tom cenovnom rangu od kojih može da se očekuje neki ogroman prostor. Sve se svelo na Chery Tengo
, Dacie u raznim izvedbama (Sandero, Logan, Logan MCV) i Renault Thaliu (genetski modifikovani Logan).

Имам једно потпитање...
Ne treba mi ogroman prostor, imam neki minimum i to je Punto, koji je komotan, za svoju velicinu, ispod ne vredi.
Fabija je malo veca od Punta narocito pozadi, i to je neki plus.
Jos jedna stvar je da ne podnosim kad me udara centralni greben, znam ja tacno sta hocu, i koliko hocu da dam, sad samo cekam da se sklope kockice...
Fabija je malo veca od Punta narocito pozadi, i to je neki plus.
Jos jedna stvar je da ne podnosim kad me udara centralni greben, znam ja tacno sta hocu, i koliko hocu da dam, sad samo cekam da se sklope kockice...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Može bolje možda, ali za te pare nema bolje. Fabija je u vrhu ponude prostora u klasi, motor ko i svaki od 70ks, možda čak i živahniji, menjač bogovski, ne treba ti ništa više od toga u realnom životu, osim ako nećeš da tegliš 7 taštinih televizora uzbrdo pod maks. odvrnutom klimom na 45 stepeni svakog dana i pritom još 5 ortaka od 100kg. Da sada kupujem auto uzeo bih sebi za te pare HTP nakrcan opremom umesto 1.2TSI sa osnovnom opremom, jbg napaljeni klinac, oće samo konje, koga briga za to, objektivno mi nije baš zatrebalo dva puta i to kada sam svojom glupošću ulazio u tesna preticanja. Na magistrali ako voziš po propisima, šta preteći ćeš par šlepera i stići 10-15 minuta brže na odredište, i opet ništa nisi uradio. Tolki ljudi voze 60ak ks pa pretiču i putuju, da se ne lažemo DW, jes lepo da imaš 200ks ali ono... Dizajn jeste neutralan ali će isti da bude i za deceniju, jbg Škoda je Simply Clever, nije Auto Emocion niti je Vorsprung durch technik, samo auto namenjen da radi to što treba na najbolji mogući način.Day Walker napisao:Bax mislim da mozes mnogo bolje od te Fabie da pazaris..
Druga realna stvar je ta reparacija, koja se izgleda ne radi, mada mislim da rade kod nas kao što sve i popravljaju. Ima ih na mobile.de sa 370.000km par, i gomila sa preko 170-200.000km, tako da ne verujem da ćeš stići da je sahraniš pre nego bilo koji drugi auto, štaviše.
Edit: Ne znam na kog Punta ciljaš, ali Fabija je auto za Classic-a, ima drugar novog, sa oko 20.000km, i ne može da se poredi s mojom koja ima skoro 40.000, osećaj i utisak "novosti" automobila. Moja kao prvog dana, Classic razdrndan kritično, a održava ga dečko po ps-u, vozi isključivo po gradu. Još i osećaj enterijera, ma neuporedivo, barem meni.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Svaka čast Uroše. Ja sam hteo da napišem nešto slično ovom...
To za reparaciju mi je tek smešno u Baxovom slučaju, jer se Puntom prelazi jedva 10k godišnje. Neka sa Fabiom prelazi i duplo više, za 5 godina mu sigurno neće ništa biti, a onda će opet doći red na zamenu, možda i ranije ako ga neka ženska privede pa stignu i bebci.
... pa sam odustao da ne bi krenuli kojekakvi komentari jer ljudi dosta ocrnjuju taj HTP bez razloga, a savetuju 1.2TSI koji je eto imao određene probleme i nije se pokazao kao pouzdan. Ne kažem, to je valjda sad rešeno, ali nekako mi ipak ovaj HTP uliva veću sigurnost i pored manje snage.Uroš S. napisao: Da sada kupujem auto uzeo bih sebi za te pare HTP nakrcan opremom umesto 1.2TSI sa osnovnom opremom.
To za reparaciju mi je tek smešno u Baxovom slučaju, jer se Puntom prelazi jedva 10k godišnje. Neka sa Fabiom prelazi i duplo više, za 5 godina mu sigurno neće ništa biti, a onda će opet doći red na zamenu, možda i ranije ako ga neka ženska privede pa stignu i bebci.

Posetite www.garaza.rs !