Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Grčka

Post od perfiko »

Da, to sa talasima je lutrija (a i sa nudistima :kezo: ).
Inače, Mišo, primetio sam na sajtu koji si naveo da je na mapi pogrešno označena plaža Saliara. :)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

perfiko napisao:Da, to sa talasima je lutrija (a i sa nudistima :kezo: ).
Drugar je pre dve godine isao u Bugarsku na more, nije uspeo jaja da smoci od talasa a kamoli da se okupa, digli crvenu zastavicu i niko nije smeo u vodu.
Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

:doubleup: http://www.feelgreece.com/en/saliara

Saliara is a beach on the east coast of Thassos, about 5 km south of Makryammos. It is called the Marble Beach and this name has not come by accident - because of the white sand and white marble pebbles on the sea floor, the water has a unique white-blue color and reminds of the water on the shore of a tropical island. Even in the hottest days the sand is cool because of the small marble pieces in it.

The beach is situated in a small and secluded bay and if you do not know how to find it, you will not accidentally see it. In order to get there, you must first find the entrance to Makryammos Hotel and Bungalows, located on the beach of Makryammos. Next to the entrance you will see a dirt road, take it. The road continues for about 5 km drive slowly, because there are big holes (for cars with low suspension the holes look even bigger). There are no deviations and after a while you will see Saliara from above. You will forget about the off-road as soon as you see the water.

http://www.youtube.com/watch?v=9AO_DKftxe0
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Moj favorit na Tasosu je Aliki:
Slika
Slika
Slika

Na mermernu plazu, na moju zalost, nisam otisao jer sam se pribojavao da ne rasecem gumu, a rezervnu nemam :kuku:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

:plusone: Po meni takodje jedna od najlepsih. A zar nisi mogao pesaka do mermerne, nije daleko par stotina metara osim toga i nisam video da se moze kolima tamo.
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Meni je receno, a i procitao sam da od Makriamosa do mermerne ima par km.
Npr. 3-5km
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Moze peske, a moze i kolima
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Septembar je los period za Tasos. Ume da bude dosta padavina, tmurno pre dana..

Inace prosle godine je odnost Limenarija - Potos bio drugacji. Vise je ljudi bilo u Limenariji i lepse je bilo za setnju. Potos je pre par godina ima tu ulogu ali su u Limenariji jos neke ulice ukljucili u setaliste...

Ima mnogo lepsih plaza od Alikija, naravno mislim na prirodne uvale i sl. ali do njih ne mozes sa decom da stignes...
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

BAJKER napisao::plusone: Po meni takodje jedna od najlepsih. A zar nisi mogao pesaka do mermerne, nije daleko par stotina metara osim toga i nisam video da se moze kolima tamo.
McGruja napisao:Moze peske, a moze i kolima
Pa sve može, ali...
Na karti je označen tačan položaj mermerne plaže, pa ko voli nek izvoli....mislim to peške :)
Slika
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:

Post od somi-car »

Evo zasto je zovu mermerna :)

Slika
Korisnikov avatar
Polke
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:09
Garaža: Accord CL7 & Focus C519

Post od Polke »

Oho, hvala na informacijama! Vidim da dosta volite Grcku. Ja sam bio samo jednom i to pre 15 godina na Halkidikiju i nije m se nesto svidelo.

Ako Tasus u septembu nije preporuka, sta bi bila preporuka u tom periodu?
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Lično sam dve godone letovao na Tasosu zadnja nedelja avgusta i prva septembra i nikakvih problema sa vremenom nisam imao, od ukupno 30 dana, 29 sunčanih, 1 šaren.
Generalno ako hoćeš da budeš siguran, idi što južnije (mada i to nije garancija), recimo Krit, i definitivno biraj ostrvo. Vazdušna strujanja oko ostrva su mnogo povoljnija, pa ako i bude kiše, to je jedan dan, retko kada veže dva tri dana u komadu (naravno ne mislim na novembar i decembar).
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:

Post od somi-car »

Vreme..promenljiva kategorija...
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Jel' bio neko u mestu Siviri na Kasandri?
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Siviri je mirno mesto, sa malo naših ljudi, bez gužve kao u Pefkoh-Han-Polihrono, a i plaža je kulturnija nego u ovim mestima. Ja sam par puta prošao kroz mesto na putu za Posidi. Ako se odlučiš za Siviri, obzirom na jeftiniji smeštaj, Rt u Posidiju je ubedljivo naj naj mesto za kupanje odmor, ribolov na celi Kasandri a i jedno od prvih 10 na celom Hakidikiju, a udaljeno je oko 10km.
Prikačeni fajlovi
DSC_2468.jpg
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Odgovori