Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Ma lopovluk klasican, ko zna sta su ugradili a debelo naplatili, to ti je onaj fazon kad se ne razumes u kola, delove, cene, pa odes onako slepo u neki servis a oni te oderu, sto napisa Skiper iz tog razloga i ja sve radim sam sto mogu ili kod drugara mehanicara, isto bih radio i da imam neki skup i nov auto ne bih sigurno trcao u neke renomirane ili ovl. servise.
Lik ima kajena, novog kupio pre xx godina i uvek odrzavao u ovl. dok mu drugar mehanicar slucajno nije provalio da mu u ovl. debelo naplatili nesto sto uopste nisu ni zamenili, nesto oko trapa mislim, dal silent ili sl. sto se ne vidi tako lako, ne znam dalju pricu ali mislim da je bilo tu neko natezanje, neka odsteta ne znam a to je samo jednom sto se desilo jer je ovaj slucajno provalio ko zna svih ovih godina sta su radili. Mislim da je sad neke stvari poceo kod tog drugara da radi ne ide vise u ovl. sem za nesto sto bas mora.
Lik ima kajena, novog kupio pre xx godina i uvek odrzavao u ovl. dok mu drugar mehanicar slucajno nije provalio da mu u ovl. debelo naplatili nesto sto uopste nisu ni zamenili, nesto oko trapa mislim, dal silent ili sl. sto se ne vidi tako lako, ne znam dalju pricu ali mislim da je bilo tu neko natezanje, neka odsteta ne znam a to je samo jednom sto se desilo jer je ovaj slucajno provalio ko zna svih ovih godina sta su radili. Mislim da je sad neke stvari poceo kod tog drugara da radi ne ide vise u ovl. sem za nesto sto bas mora.
Ja ne vidim iz podataka šta je ugradjeno, i ne bih se usudio da apriori okarakterišem lopovluk ili šta već...upravo jer ne znamo.
Ne branim servis već samo komentarišem da je uobičajen takav pristup da se naplaćuje prema normiranim satima a o cenama nečega što ne znamo ni šta je ne bih dalje.
I ja isto odavno sam radim te proste servisne operacije ali opet razumem ljude koje to uopšte ne zanima ili nemaju vremena pa rado daju servisu da im preuzme potpunu brigu o autu.
To ako je neko naplatio deo i uslugu za posao koji nije zamenjen/uradjen je već prevara i podleže pravnim posledicama...neka sasvim druga situacija od ove. Kriminala, kradja, prevara ima u svakom poslu i neki ljudi su prosto takvog shvatanja poslovanja, tu marka auta, cena i slično ne igraju veliku ulogu.
Ne branim servis već samo komentarišem da je uobičajen takav pristup da se naplaćuje prema normiranim satima a o cenama nečega što ne znamo ni šta je ne bih dalje.
I ja isto odavno sam radim te proste servisne operacije ali opet razumem ljude koje to uopšte ne zanima ili nemaju vremena pa rado daju servisu da im preuzme potpunu brigu o autu.
To ako je neko naplatio deo i uslugu za posao koji nije zamenjen/uradjen je već prevara i podleže pravnim posledicama...neka sasvim druga situacija od ove. Kriminala, kradja, prevara ima u svakom poslu i neki ljudi su prosto takvog shvatanja poslovanja, tu marka auta, cena i slično ne igraju veliku ulogu.
pa kad ti ne napisu sta su ugradili a pritom je cena sumnjivo visoka sta drugo pomisliti a i kazem generalno ne samo za konkretan slucaj jer znam mnogo primera gde su ljude zeznuli ne samo ozbiljni ili ovl. servisi nego i lokalni majstori tj servisi
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Kako nisu napisali, ima sifra dela, da se proveriti.
A cene im jesu Beogradske, iako je servis u Nisu.
To sto neko od nas zna sam da promeni diskove i plocice, i ustedi 50e je individualna stvar.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
A cene im jesu Beogradske, iako je servis u Nisu.
To sto neko od nas zna sam da promeni diskove i plocice, i ustedi 50e je individualna stvar.
Ukucajte na netu OEM pa kataloški broj sa računa
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Van garancije najbolje je imati majstora iz ovlašćenog koji popodne radi kući. 
Sent from my MI 9 using Tapatalk

Sent from my MI 9 using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Retko ima dobrih majstora iz ovlascenog.
Ristić važi za bolji servis, što se tiče stručnosti, za vw grupaciju. Bar mi tako kaže burazer iz Ni.
Inače ovo da su cene Beogradske - ja se iznova i iznova iznenađujem cenama po Nišu. Cene su apsolutno na nivou Bg-a
Čak u Bg-u neke stvari završiš jeftinije
Edit: jednom me je brat vozio kod nekog što radi PSA (imao sam neki zvuk iz trapa), pre 2god, kod nekog Pančića ili Panća i naplatili mi 2k rsd pregled trapa
1 radni sat
Inače ovo da su cene Beogradske - ja se iznova i iznova iznenađujem cenama po Nišu. Cene su apsolutno na nivou Bg-a
Čak u Bg-u neke stvari završiš jeftinije

Edit: jednom me je brat vozio kod nekog što radi PSA (imao sam neki zvuk iz trapa), pre 2god, kod nekog Pančića ili Panća i naplatili mi 2k rsd pregled trapa

Plaćati po normi mi je van pameti ako nisi u ovlašćenom servisu. Oni toga moraju da se drže. Npr meni su modul za signalizaciju na prikolici ugrađivali najmanje tri sata i na kraju ga nisu ni povezali kako treba jer očigledno im je bilo prvi put. Sve vreme sam ih gledao kroz staklo kako se češkaju po glavi i čude nešto... Na kraju me referent šaljivo pitao koliko da naplati, a ja mu isto tako rekao pa koliko je predviđeno. A predviđeno je bilo pola sata
, piše na sajtu Mobis parts-a
A ovi diskovi da su ne znam koliko zapekli pa opet bih ih ja kao amater zamenio za manje od 3 sata

A ovi diskovi da su ne znam koliko zapekli pa opet bih ih ja kao amater zamenio za manje od 3 sata

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Evo koliko sati naplacuju za prednje diskove u ovlascenom Renault servisu za Clia, 1.5 sat.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ma to placanje po normativu tj satu mi je totalno glupo kako god jer uvek mogu da ti naplate vise nego sto jesu radili sto vrv i rade sem ako klijent ne ceka pa moze da ih provali.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Koliko vidim, svi se slažu u jednoj stvari, odrali su je. 
Da ponovim još jednom, ruka, manje/više, ali cena diskova i pločica je po meni dosta jaka, a ni ne napišu koje su.
Sent from my LE2121 using Tapatalk

Da ponovim još jednom, ruka, manje/više, ali cena diskova i pločica je po meni dosta jaka, a ni ne napišu koje su.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Servis - Razno
Napisan je OEM kataloski broj, tj. diskovi bi trebali biti iz originala. Ako ukucas u guglu to im i jeste preporucena cena 70e komad - https://www.skoda-parts.com/spare-part/ ... 23132.html
Plaćanje po normativu proizvodjača i služi tome da ne mogu da naplate više, nego toliko koliko je propisano.
Stranka sa time nema nikakve veze, gledala ili ne, niti količina rada ima veze sa naplatom jer se podrazumeva da je radjeno premo servisnom uputstvu sa svim predvidjenim radnim operacijama (koje su obično pobrojane do detalja).
Normativ je zapisan u tabelama, u servisnom priručniku takodje se često navodi.
Normativ važi za sve servise, isti je i u Srbiji, Nemačkoj, "tunguziji"...razlika je u ceni radnog sata koja odredjuje ukupnu cenu rada.
Stranka sa time nema nikakve veze, gledala ili ne, niti količina rada ima veze sa naplatom jer se podrazumeva da je radjeno premo servisnom uputstvu sa svim predvidjenim radnim operacijama (koje su obično pobrojane do detalja).
Normativ je zapisan u tabelama, u servisnom priručniku takodje se često navodi.
Normativ važi za sve servise, isti je i u Srbiji, Nemačkoj, "tunguziji"...razlika je u ceni radnog sata koja odredjuje ukupnu cenu rada.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ima li ta tabela u prirucniku za neko vozilo posle 2000?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money