Računari
Re: Računari
https://www.backblaze.com/blog/a-look-a ... rd-drives/
Toshiba got back into the 3.5” form-factor hard drive business in 2012, when it acquired the production assets from Hitachi as part of Western Digital’s purchase of Hitachi
https://en.wikipedia.org/wiki/HGST
As such, as of October 19, 2015, HGST is a Western Digital brand, and no longer a separate entity.
Ima Hitachi odlične diskove.
Seagate bih svakako izbegavao.
Toshiba got back into the 3.5” form-factor hard drive business in 2012, when it acquired the production assets from Hitachi as part of Western Digital’s purchase of Hitachi
https://en.wikipedia.org/wiki/HGST
As such, as of October 19, 2015, HGST is a Western Digital brand, and no longer a separate entity.
Ima Hitachi odlične diskove.
SSHD kao mass storage nema nikakve poente, a kao sistemski disk je SSD daleko bolji.!GOR napisao:Snork, da li si razmatrao SSHD i zasto ne
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Jesam razmatrao, ali nisam kupio.!GOR napisao:Snork, da li si razmatrao SSHD i zasto ne

Lako ću ga baciti ako počne da pravi probleme.Heinz napisao: Ima Hitachi odlične diskove.

Ђенерал Јанковић
Xepoj87 napisao:Godine su nebitne, bitno je koliko je disk radio. Kod caleta na notebooku starom par godina ne verujem da je hd radio duze od 100 sati.
Ja vec 10 godina imam Black WD i sljaka vrhunski, ima skoro 48.000 sati rada, sto je oko 5.5 godina efektivnog rada, a upaljen je 2733 puta.
SSD koji sam kupio u januaru ima 4850 sati rada, a externi 500gb WD stariji od Isusa isto ima skoro 48.000 sati.
Poslednje 2 godine ne gasim komp, torrent radi konstantno, dakle konstantno ocitavanje oba WD diska.
Koliko vasi imaju sati rada?
Skinite ovaj program, reci ce vam sve, ima samo 3.8mb.
http://crystalmark.info/redirect.php?pr ... staller-en

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

A morao si na srpski, jel bilo jace od tebe? 
Mada meni i tako izbacuje dobro vreme rada...

Mada meni i tako izbacuje dobro vreme rada...
Nisam podešavao, sam je instalirao na srpskom. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

I, sta znaci ova brojka, ne verujem da ti radi samo 7k sati, verujem 73k, nece da prikaze ceo broj nikako?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Nemam pojma, možda ne može da pročita sve.Xepoj87 napisao:I, sta znaci ova brojka, ne verujem da ti radi samo 7k sati, verujem 73k, nece da prikaze ceo broj nikako?

- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Probaj sa http://www.hdsentinel.com/ 

Taj mi kaze da mi SSD ima 4 bad sektora, ali je to normalno, zanimljivo je da pokazuje najvise temperature na kojima je disk ikada radio, a doda i ikonice na ikonice particija u "My Computer" 
Samsung SSD 850 PRO 256
There are 4 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
3957 errors occured during data transfer.
4 errors reported during write to the device.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
In case of sudden system crash, reboot, blue-screen-of-death, inaccessible file(s)/folder(s), it is recommended to verify data and power cables, connections - and if possible try different cables to prevent further problems.
More information: http://www.hdsentinel.com/hard_disk_cas ... _error.php
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.
The TRIM feature of the SSD is supported and enabled for optimal performance.
It is recommended to continuously monitor the hard disk status.

Samsung SSD 850 PRO 256
There are 4 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
3957 errors occured during data transfer.
4 errors reported during write to the device.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
In case of sudden system crash, reboot, blue-screen-of-death, inaccessible file(s)/folder(s), it is recommended to verify data and power cables, connections - and if possible try different cables to prevent further problems.
More information: http://www.hdsentinel.com/hard_disk_cas ... _error.php
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.
The TRIM feature of the SSD is supported and enabled for optimal performance.
It is recommended to continuously monitor the hard disk status.
Gezo, imam i ja takav isti Maxtor, samo od 120 GB. Iz 2003. je godine. Normalno je da ne može da prikaže ukupno vreme koliko je radio, mislim da se posle 8192 "premota" na 0 ili tako nešto.
To je bilo vreme kada je Maxtor kupio Quantuma i počeo da pravi baš, baš dobre diskove. Oko dve godine ranije je Quantum postavio 7200 rpm kao standard. Maxtor je umesto kugličnih počeo da ugrađuje "fluid dynamics" ležajeve i tako smanjio buku i povećao dugovečnost. Posle par godina je Maxtora kupio Seagate.
To je bilo vreme kada je Maxtor kupio Quantuma i počeo da pravi baš, baš dobre diskove. Oko dve godine ranije je Quantum postavio 7200 rpm kao standard. Maxtor je umesto kugličnih počeo da ugrađuje "fluid dynamics" ležajeve i tako smanjio buku i povećao dugovečnost. Posle par godina je Maxtora kupio Seagate.
Poslednja izmena od snork u 24 Avg 2016, 15:01, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ђенерал Јанковић
Komp mi je inače kao Trigerova metla, od originalnog pakovanja je ostao samo hard disk, flopi i CD plejer, sve ostalo sam izmenjao ili dokupio. 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I meni Maxtor iz januara 2004. radi i dalje. Ceo komp je dva puta promenjen a neke stvari i tri puta do januara 2014.
Ja imam kompjuter iz 2002. neki AMD 2000+ i Maxtor HDD i dan danas se svakodnevno koristi za Word i mejl. Samo sam zamenio dva kineska napajanja za vreme korišćenja :=)
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk