To je tacno, na zalostljubitelj napisao: 11 Okt 2022, 09:46
Sve se radi da što više vlasnici auta postanu iznajmljivači auta tj. usluge i da se ništa ne pitaju već samo plaćaju.
Servis - Razno
Re: Servis - Razno
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Znaci nista od tih cuvenih linkova i pdfova. Tipicno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Žalosno ali tačno. Na svu sreću softver i adapter se lako nađu na netu za popularnije marke/modele, ali svakako je to jedna prepreka više za amatera/hobistu koji bi da se bavi svojim (neretko skupo plaćenim) autom.ljubitelj napisao: 11 Okt 2022, 09:46 Dobrodošao u auto industriju na bazi softvera i 21. vek![]()
Sve se radi da što više vlasnici auta postanu iznajmljivači auta tj. usluge i da se ništa ne pitaju već samo plaćaju. Ne kupuješ auto već uslugu/tj servis korišćenja auta a o svemu brine proizvdojač.
Tvoje je da plaćaš mesečno korišćenje...
Bez softvera ne možeš ni zadnje pločice da menjaš, potrebno je resetovanje pozicije elektro motora "ručne", npr.
S druge strane, kad se sve konačno instalira i kad proradi, može da se uradi kompletna dijagnostika, dvosmerna komunikacija itd. tako da servisi ne mogu da pričaju priče. Za primer uzimam Tojotu i Techstream softver, ali pretpostavljam da je slično i sa drugim proizvođačima.
Naravno, za sve (skoro) ima alternativno rešenje od onoga što proizvodjač forsira...ja sam samo plastično naveo primer jedne proste operacije koja je postala komplikovana apropo dileme a šta će da radi gospodja koja ne zna normirane radne sate... šlagvort za temu o kojoj se može mnogo duboko i široko diskutovati brend po brend. Običan vlasnik-vozač ne može mnogo ili skoro ništa da sam uradi ako se dobro ne pozabavi temom.
I alat, i softver i dokumentacija se pre ili kasnije pojavi kroz alternativne kanale ali ipak ne i za nov(ij)a vozila.
I alat, i softver i dokumentacija se pre ili kasnije pojavi kroz alternativne kanale ali ipak ne i za nov(ij)a vozila.
Tipičan komentar bez smisla kada se ostane bez argumenata.
A nije teško ukucati par reči za svaki brend ..gde treba

https://skodaid.vwgroup.io/landing-page
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Koliko staje pristup da vidim radne sate?

Pitanje
šta raditi kada ovlašćeni servis drži vozilo komercijalno na opravci 25 dana?
Mislim odvezli smo vozilo na popravku. Problem je crevo interkulera.
Onda 15 dana nisu imali dozvolu da poručuju deo zbog "promene uvoznika" a sada se čeka isporuka od 15 dana.
Problem je što kada ostanete bez pola voznog parka to baš bude porblem za malu firmu.
Kome i da li se nekome žaliti? Ili se pokriješ ušima i čekaš .
šta raditi kada ovlašćeni servis drži vozilo komercijalno na opravci 25 dana?
Mislim odvezli smo vozilo na popravku. Problem je crevo interkulera.
Onda 15 dana nisu imali dozvolu da poručuju deo zbog "promene uvoznika" a sada se čeka isporuka od 15 dana.
Problem je što kada ostanete bez pola voznog parka to baš bude porblem za malu firmu.
Kome i da li se nekome žaliti? Ili se pokriješ ušima i čekaš .
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Jel Renault?

Nemam pojma niti me je zanimalo konkretno Škodina poslovna i cenovna politika. Zar nije jednostavno da to pitanje uputiš serviseru gde želiš da uradiš servis nečega, i odmah dobiješ od njega tačnu informaciju i o količini i o ceni norma sati, tj predmer radova.
Mislim da na forumu imamo prodavca iz specijalizovane Škoda auto kuće pa bi ti on možda za sve te upite lakše objasnio cenovnu politiku Škode.
Ljudi koji teraju auto u specijalizovane servise za neki brend samo pitaju koliko košta u dinarima servis, ili uopšte i ne pitaju nego ostave auto...i ništa ih dalje ne zanima. A kamoli norma sati proizvodjača vozila.
Poznajem dosta njih i za njih je auto isto što i TV ili šporet, platiće servis(era) koliko treba samo da ne razmišljaju.
Naravno
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Tako sam ja pre jedno mesec dana trazio deo i kazu oni razdvaja se baza od Slovenije, mesec dana nema porudzbina sigurno, pa ako mi nije hitno. Svaka cast ekipi, profi skroz.

U potrazi sam za novim majstorom za odrzavanje mog vozila. U pitanju je Peugeota 308 (2010).
Prosli je bio dobar majstor, ali me je par puta izneverio a poslednji put nije resio problem i nije se javio da me obavesti (da li je nasao deo, da li je odustao itd), iako sam bio redovna musterija, placao sve bez pogovora.
Imate li predloge, moze i na PP. Trebao bih vec da radim mali servis i kocnice. Ne znam ni gde bih terao.. Novi Beograd, Zemun..
Prosli je bio dobar majstor, ali me je par puta izneverio a poslednji put nije resio problem i nije se javio da me obavesti (da li je nasao deo, da li je odustao itd), iako sam bio redovna musterija, placao sve bez pogovora.
Imate li predloge, moze i na PP. Trebao bih vec da radim mali servis i kocnice. Ne znam ni gde bih terao.. Novi Beograd, Zemun..

Dok sam vozio 308-icu, izmenjao sam sve "vidjenije" majstore po Bg-u za pezoa: Nikolu Jovanovica sa Karaburme, Dragana Marica sa Zvezdare itd.
Iz moje perspektive, to su ljudi koji se stvarno razumeju u peugeot, ali nemaju vremena i nece da se posvete problematici.
Nikola mi je radio reparaciju dizni (44.000 placeno), i auto je katastrofa isao posle toga.
Onda sam preko preporuke otisao kod nekog Popa u VML. Odradio mi je par stvari na ostalim pezoima, i prezadovoljan sam. Decko je radio u Panteru bas dugo, i zna znanje.
Sa Nbg ti je bas dobra veza do njega, on je 5 minuta voznje od Laste. Tako da ako ti treba kontakt, pisi na PP da ti dam broj.
Iz moje perspektive, to su ljudi koji se stvarno razumeju u peugeot, ali nemaju vremena i nece da se posvete problematici.
Nikola mi je radio reparaciju dizni (44.000 placeno), i auto je katastrofa isao posle toga.
Onda sam preko preporuke otisao kod nekog Popa u VML. Odradio mi je par stvari na ostalim pezoima, i prezadovoljan sam. Decko je radio u Panteru bas dugo, i zna znanje.
Sa Nbg ti je bas dobra veza do njega, on je 5 minuta voznje od Laste. Tako da ako ti treba kontakt, pisi na PP da ti dam broj.
Сад му није ништа...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Nemam apsolutno nikakvog iskustva sa doticnima ali da predlozim da se raspitas o autocentar Savin, nalaze se u Zemunu i rade PSA grupaciju.Inzaghi napisao:U potrazi sam za novim majstorom za odrzavanje mog vozila. U pitanju je Peugeota 308 (2010).
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Pozdrav svima, jedno kratko pitanje - došlo mi vreme za zamenu spona i krajeva spona pa bih da proverim da li neko može da preporuči koju mast da stavim na deo koji je zaštićen gumenom "čizmicom", obeležio sam na slici. Menjam i gumene čizmice naravno, naručio sam Moog set ali nisam uspeo da potvrdim da li stižu već namašćene ili ne. Da li da tražim litijumsku mast ili sintetičku? Da li ima uticaja visoka temperatura? Znam da se ovi delovi ne zagrevaju mnogo ali ipak je relativno blizu motora pa zato... Hvala unapred na predlozima