Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

Mi smo planirali noćenje do Tasosa krajem avg.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Povratna za Tasos je oko 55e 2+1, ovo mi nesto prejeftono za Limnos. A ima da se voza bar 6 7x vise nego do Tasosa.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Komsi (Grku) koji zivi sprat iznad nas u Modanji obili stan sinoc, rece mi cale.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

ja vam lepo kazem sta sam placao, bio sam ove godine vec 2 puta po 10 dana na limnosu, prvo oko 1.maja i sada ponovo u poslednjih 10 dana juna. karta za odraslu osobu u jednom pravcu je 16.5 evra, mislim da je u drugom 17.5 kod nekih trajekta, nisam siguran a za auto sam sva 4 puta platio oko 32e tako da mi je izlazilo na oko 65e auto zena i ja. ta 32e je sa popustom od 30% koji dobijes od HSW nakon sto ne znam koliko puta ti ubeleze tablice u bazi kompanije, mislim da je full cena 45e ili slicno, prosle godine nas je izlazilo oko 75-80e u jednom pravcu.

sto se tice duzine puta sve vam pise na internetu ali za lenje napisacu da postoji nekoliko brodova, najbrzi idu na papiru 3,5h, u praksi 3h ako su prazniji, 3,5h ako su puni, najsporiji ide 4,5h. ima malo brodova, prosecno 1 dnevno, nekim danima 2 a ima dana cak i u visokoj sezoni kada ih nema. u prevodu, treba planirati putovanje.

ostrvo je odlicno ali sve zavisi sta covek voli. malo turista, srba samo sto stigne carter letom svakih 10 dana, na istoku koji je surf i kite uglavnom bugari sa nesto malo poljaka, nemaca i slicno. komercijalne plaze punije a za one koji su skloni avanturi i zele privatnost ima na raspolaganju 250km pescanih plaza da se izabere. neke lice na najbolje na halkidikiju (kriaritsi, kalamitsi), neke su sasvim posebne. jede se vrhunski i barem 30% jeftinije od halkidikija (npr 1. klasa ribe je 40-45e, jela su oko 6e prosecno svuda, litar vina 6-7e). iskreno bih voleo da bude vise srba ali ne bih voleo da dodju idioti kakve sam vidjao po ovim mestima gde srbi vole da idu.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Vidim sad, stvarno je ta cena. Jedino sto mi je izbacilo samo dva polaska, od cega je jedan u 20h a drugi oko ponoci.

A kakve su cene smestaja i kako ste ga nalazili?
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

smestaj u julu je 30-40e za 2 osobe, mi smo ovde bili

http://www.nikosapartments.gr/en/

tu je bilo 30e za studio za 2 osobe, 50 metara od mora

to sto su ti izasle 2 opcija za taj dan koji si trazio znaci da si ubo dobar dan, verovatno subotu, obicno je samo jedna;)))
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Zar nije bilo najave da će se pustiti deo autoputa kod Demir kapije?
Ta deonica još nije gotova?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

nije. na tabli kao datum zavrsetka stoji avgust 2016. lik na naplatnoj rampi mi je rekao ne pre sledeceg leta. neki delovi puta kroz mk, narocito u pravcu ka srbiji (povratak) su uzasni ali i dalje za mene bolja opcija nego bugarska.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

@ sto se tice duzine puta sve vam pise na internetu ali za lenje napisacu da postoji nekoliko brodova, najbrzi idu na papiru 3,5h, u praksi 3h ako su prazniji, 3,5h ako su puni, najsporiji ide 4,5h. ima malo brodova, prosecno 1 dnevno, nekim danima 2 a ima dana cak i u visokoj sezoni kada ih nema. u prevodu, treba planirati putovanje.

Da budem iskren ne bih hteo da budem na ostrovo gde nema sigurno bar jedan trajekt u danu. Cak i u high season da bude mozda ima a mozda ne.
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Kroz Makedoniju u pravcu Grčke jedan deo se vozi magistralom, rasturili su komplet traku autoputa i rade je iznova. To je deo od Negotina nekih 10 km se vozi magistralom koja je u ok stanju.
Pre granice su tkdj radovi pa su trake sužene.
U povratku iz Grčke ide se autoputem ali deo od Demir Kapije do Negotina je u veoma losem stanju.

Na tabli piše da je otvaranje nedostajuce deonice autoputa pomereno za 30.12.2017.

123
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Demir Kapija...legendarno mesto s rekordnim temperaturama u SFRJ, miljenik zanimljivosti u vremenskim prognozama...Tih godina sam imao sam utisak da je tamo 40 u hladu i u januaru, a da je put Sjenica-Nova Varoš neprohodan i u avgustu :)
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

starac vujadin napisao:Demir Kapija...legendarno mesto s rekordnim temperaturama u SFRJ, miljenik zanimljivosti u vremenskim prognozama...Tih godina sam imao sam utisak da je tamo 40 u hladu i u januaru, a da je put Sjenica-Nova Varoš neprohodan i u avgustu :)
bilo nekad, meni je sad 2.jula kad sam prosao s juga na sever bilo 42 u onoj ravnici iza gevgelije ali je odmah po izlasku iz tunela pre demir kapije palo na 34 ... to me dosta iznenadilo
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Meni selo tacno na pola puta NV-Sj, tamo krajem 90ih krajem juna bilo napadalo 20cm snega kad sam bio na letnjem raspustu :) . Kazu da samo u julu nikad nije padao, u avgustu vise puta, a i sad redovno leti nosimo zimske jakne kad smo gore :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Gledao sam Alvirkovu patrolu. Rekonstruišu onaj talasasti deo autoputa koji je zaista bio problematičan. Na tom delu sam prošle godine imao priliku da vidim kako kamion sa prikolićom gubi kontrolu i sleće sa puta. neprilagođena brzina i neravan put, začas se izgubi kontrola. Kaže Alvirko sledeće godine rade drugu traku.
Kako stoje stvari autoput do Grčke ćemo imati u celosti tek 2020 godine, a možda i kasnije. :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Sto se Alvirka tice...

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3165511203

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Odgovori