Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Sport

Post od Delija »

Naopako da smo to izgubili... :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Ne bi bilo prvi put,a sa Radonjom me nista ne iznenadjuje :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

El Clasico iz moje perspektive

Za početak se setite bilo koje značajne utakmice kod nas. E sad zamislite sve suprotno i to je El Clasico.

Naravno da je nabitnija utakmica u fudbalski ludoj Španiji, ali i mnogo više od toga. Istovremeno je i porodični događaj, turistički događaj, finansijski događaj i mnogo toga još u jednom.

Sam stadion se nalazi jako blizu centra grada u potpuno urbanom okruženju. Okružen je stambenim zgradama i lokalima.
Kad se prilazi stadionu prvo što upada u oči je da sve radnje najnormalnije rade iako je ispred njih hiljade ljudi. Tu se muva razni svet. Ljudi dolaze iz celog sveta, iz Latinske Amerike, Azije, cele Evrope. Mnogi mladi su pijani. Lako je vidljivo da donose pivo ili žestinu i cirkaju pred stadionom. Policija sve to vidi i ne reaguje sve dok se ne desi neki incident, a njih je jako malo. Za sat vremena muvanja oko stadiona videli smo samo jedan cirkus kad je jedan momak vidno pijan počeo da pada i posrće. Drugovisu ga čuvali da se ne povredi, a pošto se napravila neuobičajna gungula za tren su dojahala dva pandura.
Na istom prostoru se nalaze navijači oba kluba, stoje jedni pore drugih bez ikakve pomisli da se mamr vređaju međusobno, a kamo li da se pobiju.
Slika
Ispred stadiona se prodaju navijački rekviziti oba kluba potpuno ravnopravno.

Sat ipo pred meč na stadion dolaze igrači Barselone. To je jedini trenutak kad je deo ulica oko stadiona bio obezbeđen.
SlikaSlika

Svi ostali sa VIP statusom koji su dolazili vozilima do samog stadiona i ulazili istim u stadion su se probijali kroz gužvu.

Pre utakmice je trebalo podići karte. Karte nam je obezbedio jedan igrač Reala i trebalo je da ih podignemo na jednom od ulaza. Kad smo došli i sačekali red, shvatili smo da postoji poseban šalter zaprodaju karata koje igrači namene nekome. Na šalteru postoji po gomila koverata svakog igrača, tako da kad dođete prvo kažete koji igrač je ostavio karte, a onda i na koje ime, date pasoš da se legitimišete i platite karte. Gužva je ogromna čak i na tom šalteru i u redu su ljudi iz celog sveta.
Slika

A evo je i karta
Slika

Naoružani kartama idemo na naš ulaz, a tamo me čeka novi šok. Karta se provlači kroz aparat koji otvara prolaz i vraća katru, a nakon toka se nailazi na redare. Redar me moli da otvorim torbu koj nosim, letimično pogleda unutra i pušta me. Kolegi pipa prepun džep jakne i takođe ga pušta gledajući ga u učudu što diže ruke zapretres. Tamo se ljudi ne pretresaju, a u stadion je moguće uneti manje više sve.
Odlazimo do WC-a i ponovo ostajemo u čudu jer je isti čist i uredan, ima toalet papira, sapuna i aparate za sušenje ruku. Postoji čak i ženski.
Penjemo se na drugi nivo i nailazimo na razvodnicu. Jbt ko da smo u pozorištu. Pokazujemo joj karte, a ona nas upućuje na naša mesta. Dobili smo karte za jug, tribinu najvatrenijih navijača, drugi nivo, drugi red, praktično iza gola i to onog u koji su ušle tri lopte.
Sedamo na mesta i počinjem da gledam oko sebe. Oko nas sve ljudi sa godišnjim ulaznicama. U prvom redu babe i dede od 70 i kusur godina, iznad nas slična godišta, puno male dece.... zamišljam kako bi bilo da se neka baba ili dete ušeta na sever Marakane.
Pogledom tražim policiju i jedva ih nalazim. Na celom stadionu je bilo oko 50-ak uniformisanih policajaca. Ja ponovo u čudu.

Nastavak kasnije.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Paja napisao: Pre utakmice je trebalo podići karte. Karte nam je obezbedio jedan igrač Reala i trebalo je da ih podignemo na jednom od ulaza.

Zastupao si CR-a na suđenju za alimentaciju? :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Dok se igrači zagrevaju na tribinama je neopisiva ludnica. Negde na višim spratovima južne tribine je momak koji megafonom predvodi navijanje. Peva se sve vreme i pevaju manje više svi uključujući i penzionere. Jedna od specifičnosti El Clasico-a je da je to jedina utakmica na kojoj navijači Reala pevaju "Viva Espana" verziju koja je bila omiljena pesma generala Franka. Buka je zaglušujuća, a vazduh je nabijen ljubavlju i mržnjom i tako će biti tokom cele utakmice.
Dok se igrači povlače u svlačionice, a na teren izlaze ljudi koji održavaju travnjak koji izgleda kao da je pliš, a ne trava i dok se teren još jednom navodnjava, sa trećeg na drugi i sa drugog na prvi nivo se spuštaju ogromni transparenti. U tome učestvuju čak i redari.

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Oficijalni spiker najavljuje igrače što izaziva nove salve buke, a na kraju izgovara i ime apsolutnog Boga Madrida.
Slika

Utakmica počinje i odmah haos. Tu pred našim očima, na 20-ak metara od nas Nejmar dovodi Barsu u vođstvo. Svi u šoku. Penzioneri ispred nas samo što ne umru.
Tu već i ja, kojeg fudbal mnogo ne zanima, postajem svestan gde sam.

U poluvremenu se teren opet popravlja i zaliva.

U drugom poluvremenu Real napada na južnu stranu, pa mi imamo mogućnost da izbliza vidimo kako prvo Pepe, a onda i Benzema pogađaju. Neopisiv je osećaj kad ceo stadion skandira ime igrača. Ja sam se naježio, a mogu samo da zamislim kako je njima.

Utakmica se završava
Slika

Dok izlazimo sa tribina odmah kreće sređivanje terena uključujući i košenje.
Slika

Opet svaćamo do WC-a, a on je i dalje čist. Kadar nevera.

Probao sam da snimim klip da prenesem buku, ali je toliko loše da ga neću ni kačiti.

Dobri čovek koji nam je dao karte
Slika

Za kraj jedna panorama celog stadiona.
Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Svaka cast Pajo! :klanjamse: :doubleup: Sigurno jedna od stvari koje bih voleo da uradim pre nego sto umrem.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Hvala. :)

Stvarno je doživljaj čak i za mene koji nisam fan fudbala, pa mogu da zamislim koliko znači pravim ljubiteljima.

Realno najveći problem je doći do karata jer ih nema. Veći deo stadion ase proda kroz pretplatu, a samo mali deo ostane za prodaju pred utakmicu. Za El clasico su karte puštane u prodaju u dva navrata i oba puta su prodate za manje od 1h.
Crno tržište je jako razvijeno i cene idu i preko 600€. Uglavnom ljudi "rentiraju" godišnju propusnicu. Najblesavije je da im "kupci" uredno vrate propusnice posle utakmice.
Dva naša momka su se setili da hoće na utakmicu nedelju dana pre tekme, pa su kupili propusnice za po 450€.
Mi smo imali sreće da smo našli način da dođemo do karata po zvaničnoj ceni, ali smo ih dobili tik pred početak, pa je bilo malo tenzije da nas ne ispale.

Ronaldo puca penal
Slika

Pepe dao go
Slika

Deda koji je sedeo ispred mene
Slika

Žao mi je što nisam poneo dobar aparat, ali nisam bio siguran da li bi mi dali da ga unesem pa nisam hteo da rizikujem.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Paja napisao: Dobri čovek koji nam je dao karte
Strašan igrač! :thumbup:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

I dobar čovek. :D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

A, bre, Pajo, opisujes dozivljaj kao da si kresnuo Megan Fox i Jessicu Albu na gomili :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Jbg svako ima svoje viđenje stvari.
Do pre dva meseca nisam ni pomišljao da ću otići na utakmicu. To mi je delovalo potpuno nedostižno.

Seksualni život mi je dobar. Hvala na pitanju.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Delija napisao:A, bre, Pajo, opisujes dozivljaj kao da si kresnuo Megan Fox i Jessicu Albu na gomili :kezo:
Kapiram da iz tvoje perspektive i njima nesto fali. :kezo: :mrgreen:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

A ne, tu ces da me izvines :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Dusan napisao:
Delija napisao:A, bre, Pajo, opisujes dozivljaj kao da si kresnuo Megan Fox i Jessicu Albu na gomili :kezo:
Kapiram da iz tvoje perspektive i njima nesto fali. :kezo: :mrgreen:
Fali im što ne može da ih kresne. :kezo:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Off topic
Pa ja ne znam kako mozes preko ovako necega da predjes,
[video]https://www.youtube.com/watch?v=Yvtg7cQEVQE[/video]

Slika
:rofl:
Odgovori