Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Doktori procenili da je mlada...
Brate, jezivo
Brate, jezivo
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Dao je to dete na usvajanje ???jocas napisao:Ma meni je veći problem što su to testovi koji mogu da otkriju neke poremećaje ploda, ili neke slične stvari.
Kolega je dobio mongoloidno dete, doktori pogrešno procenili da je mlada i da nema potrebe da se radi neki test. Dete su dali na usvajanje, ali im je trebalo par godina da se srede. Hvala Bogu, sad imaju još troje zdrave i prave dece.

Usput, zna se kako se radi sa tim testovima, nisi ti to dobro interpretirao.
Nije retko kod nas da se ta deca daju na usvajanje. Naročito u mestima sa malom genetskom različitošću, gde su uglavnom rođački povezani.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ma nije to tema za ovaj forum, jako je teška... Dete je bilo u nekoj ustanovi specijalizovanoj za negu takve dece, a zatim dato nekoj hraniteljskoj porodici. Kolega ne priča više o tome, ja to poštujem...
Kum mog zeta je već više od godinu dana u proceduri usvajanja, probali par puta veštačku bez uspeha.
Nažalost, "ponuda" je jako loša, vrlo malo zdrave dece, uglavnom sa nekim jako teškim pričama - nudili su im dečaka i devojčicu čiji je otac u zatvoru zato što im je ubio majku...
Kum mog zeta je već više od godinu dana u proceduri usvajanja, probali par puta veštačku bez uspeha.
Nažalost, "ponuda" je jako loša, vrlo malo zdrave dece, uglavnom sa nekim jako teškim pričama - nudili su im dečaka i devojčicu čiji je otac u zatvoru zato što im je ubio majku...
Mene je neka mladja doktorka, na neonatologiji (mislim da se tako pise
) na poliklinici u NS, trovala da nesto nije u redu sa mozgom kod prvog deteta. Pa reko sta nije u redu, nalazimo se klinici, daj utvrdi sta nije u redu, oladio sam se u momentu. Ona nesto pocela da vrda, i da predlaze da dodjemo kod nje privatno na UZ, da proveri onda to, kao nije verovatno nista, ali za svaki slucaj. Ja se odseko.
Naravno brze bolje sam trazio i kopao da vidim sta je, i neka rodjaka koja radi u decijoj bolnici u NS, nam kaze da zakazemo pregled kod njih, pa sta bude. Mi zakazemo, dodjemo, doktor ga pregleda i okrene se prema meni i pita me zasto sam dosao. Ja mu ispricam, on nesto promumla sebi u bradu i kaze da je dete zdravo, da je taj koji je rekao da nesto nije u redu je budala.
Posle cujem, kada sam to ispricao, za jos neke slicne slucajeve. Izbili bi mi 15ak hiljada iz dzepa u to vreme, za taj pregled, pre 6 i kusur godina.
Ja bih takvim ljudima oduzimao diplomu. Bez mogucnosti da se zaposle vise u zdravstvo ni na koji nacin.

Naravno brze bolje sam trazio i kopao da vidim sta je, i neka rodjaka koja radi u decijoj bolnici u NS, nam kaze da zakazemo pregled kod njih, pa sta bude. Mi zakazemo, dodjemo, doktor ga pregleda i okrene se prema meni i pita me zasto sam dosao. Ja mu ispricam, on nesto promumla sebi u bradu i kaze da je dete zdravo, da je taj koji je rekao da nesto nije u redu je budala.
Posle cujem, kada sam to ispricao, za jos neke slicne slucajeve. Izbili bi mi 15ak hiljada iz dzepa u to vreme, za taj pregled, pre 6 i kusur godina.
Ja bih takvim ljudima oduzimao diplomu. Bez mogucnosti da se zaposle vise u zdravstvo ni na koji nacin.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Jebes zemlju gde ne moras za bilo sta da 5 puta proveravas jednu stvar. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nije to za oduzimanje dozvole, nego za duži zatvor.
Ti ocigledno ne poznajes mnogo ginekologa, ja ih po voznom parku prepoznajemMcGruja napisao:Neverovatno, ali koji lik moras da budes da trudnicama uzimas pare?

A cifra od 300000 hiljada dinara, je, gledajuci kroz "tarife" koje su "normalne" u najmanju ruku smesna.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Znam ih previse...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Hajde i da razumem da neko pacijentu zakaze i naplati jedan pregled vise ili da mu uvali neki "eliksir" za meku kozu ili protiv masne kose, posalje kod kolege sa kojim je u dilu i slicno, ali ovo... Da ga gazis dok mrda.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Leskovac: Struju ne plaća od 1948. godine
Porodica Jugoslava Stanisavljevića iz leskovačkog sela Donje Krajince ne plaća struju od 1948. godine.
struja
Kažu da je to kompenzacija za zemljište ustupljeno za izgradnju trafostanice. Iz trafostanice, podignute u dvorištu Stanisavljevićevih, strujom se snabdeva preko 2.500 stanovnika u tri sela.
Prvi račun za struju stigao im je tek 2004. godine i od tada je dug narastao na više od 1,7 miliona dinara, ali to Jugoslav Stanisavljević ne namerava da plati. U međuvremenu leskovačka "Elektrodistribucija" je povela spor protiv Jugoslava i njegove majke Gordane, a pre dva dana inkasanti su isekli struju i porodicu sa troje dece ostavili u mraku.
- Pre ću da se popnem na trafostanicu, isečem sve žice i ostavim tri sela u mraku nego da platim struju. Smatram da je leskovačka "Elektrodistribucija" prekršila dogovor koji su ondašnje vlasti postigle sa mojim pokojnim ocem Svetozarom. Zbog te trafostanice sam rastao u strahu, a sada i moja deca - priča Jugoslav.
Portparol Elektrodistribucije Nebojša Stanković kaže da ne postoji nikakav pisani trag o dogovoru iz 1948. godine. - Tužba je podneta 2010. godine za dug od 1,6 miliona dinara, a poslednji put su isključeni za neplaćeni račun od preko 100.000 dinara. Pretpostavljamo da je dogovor postojao, ali to je teško dokazati - ocenjuje Stanković, koji navodi da je ova porodica mesečno trošila struju za 10.000 dinara.
Stanisavljevići se na sudu pozivaju baš na taj dogovor. - Čekamo veštačenje. Problem je što nema ugovora, što se tih godina dogovaralo na postpartizanski način - veli Saša Momčilović, zastupnik porodice. Jugoslav kaže da će, kao krajnju meru, tražiti izmeštanje trafostanice.
- Neka je nose gde znaju i kako umeju, hoću nazad svoje parče dvorišta i porodični mir - besan je Jugoslav.
Neki od pravnika smatraju da su Stanisavljevići izgubili pravo na zemlju. - Ukoliko je vrednost objekta veća od zemljišta na kojem je objekat sagrađen, posle 20 godina postaje vlasništvo države, naravno ako ugovorom nije drugačije definisano - tumači advokatica Jovana Vučković Pejčić.
http://021.rs/info/zanimljivosti/102108 ... odine.html
Porodica Jugoslava Stanisavljevića iz leskovačkog sela Donje Krajince ne plaća struju od 1948. godine.
struja
Kažu da je to kompenzacija za zemljište ustupljeno za izgradnju trafostanice. Iz trafostanice, podignute u dvorištu Stanisavljevićevih, strujom se snabdeva preko 2.500 stanovnika u tri sela.
Prvi račun za struju stigao im je tek 2004. godine i od tada je dug narastao na više od 1,7 miliona dinara, ali to Jugoslav Stanisavljević ne namerava da plati. U međuvremenu leskovačka "Elektrodistribucija" je povela spor protiv Jugoslava i njegove majke Gordane, a pre dva dana inkasanti su isekli struju i porodicu sa troje dece ostavili u mraku.
- Pre ću da se popnem na trafostanicu, isečem sve žice i ostavim tri sela u mraku nego da platim struju. Smatram da je leskovačka "Elektrodistribucija" prekršila dogovor koji su ondašnje vlasti postigle sa mojim pokojnim ocem Svetozarom. Zbog te trafostanice sam rastao u strahu, a sada i moja deca - priča Jugoslav.
Portparol Elektrodistribucije Nebojša Stanković kaže da ne postoji nikakav pisani trag o dogovoru iz 1948. godine. - Tužba je podneta 2010. godine za dug od 1,6 miliona dinara, a poslednji put su isključeni za neplaćeni račun od preko 100.000 dinara. Pretpostavljamo da je dogovor postojao, ali to je teško dokazati - ocenjuje Stanković, koji navodi da je ova porodica mesečno trošila struju za 10.000 dinara.
Stanisavljevići se na sudu pozivaju baš na taj dogovor. - Čekamo veštačenje. Problem je što nema ugovora, što se tih godina dogovaralo na postpartizanski način - veli Saša Momčilović, zastupnik porodice. Jugoslav kaže da će, kao krajnju meru, tražiti izmeštanje trafostanice.
- Neka je nose gde znaju i kako umeju, hoću nazad svoje parče dvorišta i porodični mir - besan je Jugoslav.
Neki od pravnika smatraju da su Stanisavljevići izgubili pravo na zemlju. - Ukoliko je vrednost objekta veća od zemljišta na kojem je objekat sagrađen, posle 20 godina postaje vlasništvo države, naravno ako ugovorom nije drugačije definisano - tumači advokatica Jovana Vučković Pejčić.
http://021.rs/info/zanimljivosti/102108 ... odine.html

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Koji deo je problem? To sto ne placaju jer su im sagradili trafo stanicu u sred dvorista ili to sto hoce da im naplate? 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Problem je sto su im ugasili struju