Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

samo polako napisao:Gledao sam Alvirkovu patrolu. Rekonstruišu onaj talasasti deo autoputa koji je zaista bio problematičan. Na tom delu sam prošle godine imao priliku da vidim kako kamion sa prikolićom gubi kontrolu i sleće sa puta. neprilagođena brzina i neravan put, začas se izgubi kontrola. Kaže Alvirko sledeće godine rade drugu traku.
Taj deo je i dalje problematičan (vrlo) u smeru ka SRB.

Ne mora baš 60 da se vozi, ali 80 je preporučeno sa moje strane.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Nisam znao za taj deo i fino sam poleteo, kao da vozim WRC :kezo:
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Ja sam se vraćao sa Sitonije u petak i taj deo je baš loš.

Inače, Sitonija mi više nije kao što je bila pre. Nekako se sve podredilo turizmu (normalno), gooomila naših ljudi, Grci postali nervozni i poprilično neljubazni. Možda sam samo tako potrefio, ali meni je definitivno Sitonija izgubila onaj osećaj od pre 4 - 5 godina.

Ovo mi je bio 3. put da letujem na Sitoniji, oba prošla puta su bila nekako lepša. Ne verujem da ću više ići.

Opet kažem, ovo je subjektivno i možda se samo tako potrefilo.

Osim toga, imali smo perfektan smeštaj, roštiljali orade, sabljarke...

Bili smo smešteni na samom skretanju od Sartija preka Sykii, smeštaj Anthemida rooms. Za smeštaj stvarno svaka preporuka, nemam zamerke.

Plaže lepe, more bilo toplo, vreme nas poslužilo savršeno.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Pre ce biti da ti je dosadilo, promeni malo. :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Možda je razlog neljubaznosti kriza kod njih a i pojava Bugara i Rumuna koji imaju i spremni su da plate više para od nas a zna se da mi rezervišemo celu godinu unapred. :)
Heinz napisao:
samo polako napisao:Gledao sam Alvirkovu patrolu. Rekonstruišu onaj talasasti deo autoputa koji je zaista bio problematičan. Na tom delu sam prošle godine imao priliku da vidim kako kamion sa prikolićom gubi kontrolu i sleće sa puta. neprilagođena brzina i neravan put, začas se izgubi kontrola. Kaže Alvirko sledeće godine rade drugu traku.
Taj deo je i dalje problematičan (vrlo) u smeru ka SRB.

Ne mora baš 60 da se vozi, ali 80 je preporučeno sa moje strane.
Pisali su ljudi ovde da su prošle godine sa nižim automobilima na tom delu opasno kačili podom, Alfe ako se dobro sećam.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

@mix024

Tačno tako, komercijalizacija maximalna, previše ljudi... Očekujem da naprave CG od Sitonije, sa naplatom parkinga i WCa u beach barovima.

Uveli su naplatu ulaska na plažu, minimalne konzumacije od 30 ili 50/60€, sipaju Coca Colu iz flaše, stalno si pod nekim nadzorom na ležaljci... Čast izuzecima.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Halkidiki je sa izuzetkom plaza na samom jugu ostrva i Diaporija prekoputa Vurvurua tezak trash u visokoj sezoni vec 10 godina i jace, otkako su Srbi izdominirali. Pitanje je samo ko je sta bio spreman da vidi i prihvati.

Ja sam sa 150km/h uleteo u taj deo posle Demir Kapije i bilo je bas napeto. Onda sam sledecih 20 minuta vozio 60-70. Problem je sto taj deo progresivno propada bas velikom brzinom, pocetkom maja ove godine nije bilo ovoliko katastrofalno kao 2 meseca kasnije. Sada je bas ozbiljan hazard.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Skoro pa tako, baš čitam isto ono što sam ja pisao da je tako zadnjih 10 god. Mada je sve do konkretnog i subjektivnog doživljaja. Severna Grčka je uvek bilo malo sirotinjske, dodje kao nas jug :)

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pre 2 godine nije bilo ovako, od 2011. smo bili 6x u istom delu.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Najbolji su mi komentari vezani za veliki broj Srba u letovalistima.
Pa prijatelju i ti si isti taj Srbin koji ide u isto letovaliste i mozda taj Srbin do tebe smatra isto sto i ti za njega.
Sami smo sebi najgori neprijatelji...
Ne verujem.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

kako ko, meni je glavni kriterijum kada biram letovanje da ne cujem srpski

dobro i bugarski, ruski, ukrajinski i slicno

grcki, italijanski i ostalo moze. :rofl:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

To je samo letovanje.
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Ogi napisao:Pa nije mi svejedno. Grcka je do sada bila sinonim za opustenost I sigurnost. Treba da odem na Paradiso plazu I da ostavim auto kod magistrale I da presvisnem od brige jer dole da se spustam nema sanse.

.
Jesi ti kad bio na Paradiso ili samo slusao price? Po navedenom bih rekao da sem na slikama nisi video. Letujem vec druga godina ovde, i trenutno sam ovde. Jedino nedelja ume da bude puna dole uz samo more ali i tad se nadje parking, a radnim danima skroz opusteno i to da biras u hladu. Prakticno parkiras i auto ti je na 5m od tebe gde ti je lezaljka.
I jos jedna info , ko ide na Lagomandru, poslednjih 10ak dana opusteno se nalazi hlad i parking ujutru do 9h, od 9-10h vec malo teze, a posle 10 je uglavnom sve puno i parking iskljucivo na suncu moze da se ubode.
Poslednja izmena od ddanijell u 11 Jul 2017, 19:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Day Walker napisao:Najbolji su mi komentari vezani za veliki broj Srba u letovalistima.
Pa prijatelju i ti si isti taj Srbin koji ide u isto letovaliste i mozda taj Srbin do tebe smatra isto sto i ti za njega.
Sami smo sebi najgori neprijatelji...
Ne verujem.
I ja ovo ne mogu da razumem, meni je drago kada vidim naše tablice i naše ljude tako daleko od kuće. Ili imam tu sreću da sam do sada bio samo među normalnim i kulturnim ljudima. :)

Inače, što se tiče Sitonije, izbegavajte najkomercijalnije plaže (Orange Beach, Klimatarija, Kalamitsi desni deo i slično) i nema problema. Bar na Sitoniji ima milion plaža i može da se bira (samo treba malo mrdnuti dupetom i upaliti auto...). Meni će uvek biti lepo tamo.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Danijele, govorim o Tasosu.
Odgovori