Joker napisao: 15 Nov 2020, 16:42
Kako se određuje koja dva prezimena? Pošto roditelji deteta u toj pokrajini imaju po dva prezimena pa bi dete imalo 4.
Ozbljno pitam.
Mislim da ide prvo prezime od svakog roditelja, ali nemoj me držati za reč.
Kad mu se ta dva prezimena upišu, prilikom rodjenja? Imam i ja ideje oko toga šta i kako ide, ali sam pitao da li neko ima konkretno i provereno iskustvo.
Npr toliko je "naše" dece koja su rodjena u Španiji, pa nemaju dva prezimena.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Vladapetr napisao: 15 Nov 2020, 17:12
Kad mu se ta dva prezimena upišu, prilikom rodjenja? Imam i ja ideje oko toga šta i kako ide, ali sam pitao da li neko ima konkretno i provereno iskustvo.
Npr toliko je "naše" dece koja su rodjena u Španiji, pa nemaju dva prezimena.
"When a child is born, its surname is typically composed of both the mother and the father’s surnames, but only one part of each, the ‘male’ part."
"Although most Spanish people have two surnames, the custom is for them to only be referred by one of them when being addressed in everyday life. This is usually the first of the two surnames as they appear in writing"
U Holandiji je ultra cudno sa dva prezimena... Koliko smo samo imali problema sa zenom svojevremeno kada smo uzimali avionske karte za nju, nema dovoljno karaktera za prezime ne prihvata crticu i sl... A najcudnije je da u NL mozes da biras koje ces prezime da stavis u koji zvanicni dokument kako i kada si raspolozen... Znaci svaka kombinacija je dozvoljena i zvanicna... Taman dobro da zbunis protivnika... A od recimo prosle godine je zabranjeno stavljati maticni (ovde se zove gradjanski) broj u drzavne formulare (recimo prijava poreza) posto je kao zastita privatnosti... Nije mi jasno kako te onda nadju...