Moguće da je bio taj 5360, davno je bilo i bila je čudna situacija. Znam da su bili skinuti spoljni točkovi i voženi su iza u kamionu, a pamtim samo osećaj - kao da sediš na terasi neke kuće i voziš je
U Nemačkoj kada traktor izađe na put, uparkira pored, očisti točkove, očisti put ako je zasrao iza sebe. Pretpostavljam da su kazne da se smrzneš. Konkretno često vozim po lokalnim putevima po Bavarskoj, traktori zuje na sve strane, a blata po putu - slovima NIGDE.
Nije nista problem organizovati samo kad se hoce.
Video sam na par mesta kada se vadi repa da postavljaju dezurne ekipe koje postavljaju znakove opasnosti, zuta rotaciona svetla 24h, cisterna sa vodom pa ispiraju gume traktorima i kamionima koji izlaze iz njiva na put, radnici lopatama i smrkovima dodatno ciste asvalt....
I pored svega toga, opet bude blata ali ni blizu koliko inace (posto su to poznate i karakteristicne lokacije).
A posto svako mesto ima velika poljoprivredna gazdinstva, lepo da se organizuju (po naredbi) zajedno sa opstinom i na svako iskljucenje koje se koristi u vreme radova da se postave slicni punktovi. Nije to nista preskupo i neizvodljivo.
Nije al cik da se setida neko nekom pomogne bez finansijske nadoknade pa makar bila i 100 dinara. Svabo je drustveno odgovoran, mi nismo. Takve smo naravi.