TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od ljubitelj »

:thumbup: Heroj

60 evra je bila instalacija do 3m pre 10 godina, sasvim je korektna ta cena ako se uradi po PS kako je opisano i ako uključuje porez tj legalne majstore.

A cene ugradnje na zapadu su za naše pojmove stravične, oko 800 evra je ugradnja na severu Evrope. Da za jednu klimu, i pri tome serviser mora da ima poseban sertifikat da sme da rukuje sa "freonom".
I plata je 10x veća, tj rad se skuplje plaća toliko u odnosu na kod nas. Materijal je slične cene.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Čim sam video wifi sve mi jasno
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

nisam upucen, pre svega par meseci je brat od devojke za ugradnju fujitsu klime dao tipa 30-40 evra, pa mi se ovo ucinilo skupim :)

svakako mora da se plati, nisam ni planirao da dam nekom dundjeru da budzi i ugradjuje za sitnu razliku u ceni :D

sta fali wifiju?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Kao kad se kupe kola zbog lepih farova npr.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja u DE jos nisam video klima uredjaj :-)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Zato sto im je medicina najbolja. Najjaci su mi Grci, oni ne koriste kablove da vise i landaraju vec sve direkt povezu.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:

Post od Nikolaa »

Heinz napisao: 07 Nov 2017, 18:44 Kao kad se kupe kola zbog lepih farova npr.
opet ne kontam?

smart kucna resenja su sve popularnija, ne znam cemu potreba za onakvim komentarima. naravno razlikuju se ljudi, ja smatram da je to neki "luksuz"/komfor koji vredi imati, neko misli da je glupost jer klima rashladi prostor za 10min.

meni je dojaja sto postoji mogucnost da iz kancelarije, auta, gdegod, upalis klimu pola sata pre nego sto krenes, i da te saceka prijatan vazduh u stanu. pogotovo sto ovaj stan gleda na zapad i ceo je u prozorima :D

to sto je kinez cemo videti vremenom, ja iskreno mislim da ce raditi ovo bez problema, isto kao sto radi milion i jedna kineska klima koje vidjam po gradu.

A i realno, koliko ljudi je ispljuvalo novu oktaviju zbog farova, sto posto ima ljudi koji zbog te promene nece uzeti skodu vec nesto drugo :D :kezo:
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Heinz napisao: 07 Nov 2017, 17:37 Čim sam video wifi sve mi jasno Slika
Ma cim si cuo/video MIDEA bilo ti je jasno :) . Sreca pa nije ona ozloglasena 18tica :uf:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Mislio je to zbog toga sto ti je bilo najbitnije kod klime da ima wifi, a to ke tezak gimmick :)
Dobra je ta Mission, ukenjalo te da sa malo informacija pazaris solidnu klimu.
To je za te novce best buy, sledeci stepen je Fujitsu za 60k, oa Fujitsu sve do 1000e, a onda Toshiba i Daikin.
Fujitsu je kod nas ekstremno jeftin, pa je best buy u toj nekoj Japan premium klasi i generalno ima najjace uredjaje, dok je Toshiba najtisa i mislim da pruza najveci komfor, a Daikin je nesto poput Toshibe sa gadgetima :)

Elem, da pojasnim za wifi.
Imas da pazaris za 20e wi fi IR controller i da upravljas klimom koja nema wifi.
Evo, ova moja kosta kao 2 tvoje i generalno je poprilicno jaka klima, a nema wifi.
Od svega mi najvise smeta sto nema backlight daljinskog, koji je novijeg dizajna, fancy i lep, jer uvece nemam pojma na sta sam promenio, niti pamtim sta je bilo.
Koliko mi je wifi bitan, vidis i po tome sto sam merac atruje platio 1800 dinara, ako se secam i ovaj sat ispod klime sam platio 3k dinara kada sma uzeo klimu, da mi pokazuje unutra i napolku temp, a nisam uzeo wi fi controller od 20e :)
Klima mi radi na 25 i ne gasim je. Bude mi hladno(posto stalno drzim prozor barem na kip, sada je sirom otvoren), pojacam za 1, bude mi toplo, smanjim za 1 i to je to :)
Leti ista ohladi prostoriju za minut, pa nema potrebe da je palim ranije.
Opet, postoje tajmeri za svaki dan, kada da se pali i gasi, pa namestis za dolazak sa posla recimo ili sta vec i miran si, ako je to vec bitno.
I ja sam jurio svakakve opcije, pa zamalo kupio gree u crown, ali onda prelomio za fujitsu i nista od onih funkcija mi ne nedostaje :)

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Čestitam marketingu Midea, jer su očigledno uspeli da pogode ciljnu grupu kupaca. Nebitno je kako radi, koliko ima snage za grejanje/hlađenje, bitno je da ima wifi.

@Xeroj
Ja držim na 23°C ovih dana, kad zahladi podignem na 24°C. Ne držim ništa otvoreno u sobama, a kad se luftira onda su prozori/vrata širom otvoreni.
I kad si već spomenuo merač, za 9 poslednjih dana oktobra - potrošnja 12 LM bila 27 kWh :)
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

Ima li neko da se razume u Nesspresso?

Dobar aparat sa penusanjem mleka za sto manje para?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Imamo aparat, šta te zanima?
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

Vidim da ima aparata od 100 do 400 Eur.

Bitno mi je da ima mleko, i da je sto jevtiniji, tj. Ako idem na najjevtiniji, kafa ima isti ukus ?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Heinz napisao: 08 Nov 2017, 08:41 Čestitam marketingu Midea, jer su očigledno uspeli da pogode ciljnu grupu kupaca. Nebitno je kako radi, koliko ima snage za grejanje/hlađenje, bitno je da ima wifi.
Tako je i Candy stavio NFC/Wifi, koješta na belu tehniku. Sada mašina sama radi dijagnostiku.
Plastične mašine iz Kine, ali su pametne :D

Napraviše (Candy) i Biancu, mašinu sa kojom možeš da pričaš, doduše samo na italijanskom i engleskom za sada. Ne čudi me za srpski, ali gde je tu kineski? :kezo:

--

Nego, kupih skoro mašinu za sušenje veša.
Ako se neko lomi da li da kupi ili ne, odgovor je DA! Još se upoznajemo, nuspojave nisu isplivale, a pozitivne strane opravdavaju ulaganje.
Ne znam koliko će da ubrza habanje garderobe (mislim da posle pranja u filteru ostane materijala za 1/4 majice), niti da li će skupiti nešto (za sada nije), ali ne može sve biti idealno :pardon:
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:

Post od Nikolaa »

pedja napisao: 26 Nov 2017, 12:35
Heinz napisao: 08 Nov 2017, 08:41 Čestitam marketingu Midea, jer su očigledno uspeli da pogode ciljnu grupu kupaca. Nebitno je kako radi, koliko ima snage za grejanje/hlađenje, bitno je da ima wifi.
Tako je i Candy stavio NFC/Wifi, koješta na belu tehniku. Sada mašina sama radi dijagnostiku.
e i to imam :)
Odgovori