GPS navigacija

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: GPS navigacija

Post od Dare4x4 »

Dobro si me podsetio. Nisam skoro proveravao :pivo:
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Izašao Novembar '23 update za Hyu/Kia.
Ja nešto potrčao i odradio, i mislim da FM/DAB radi bolje, plus bolji zvuk/jačina.
U listi radio stanica se pojavile i neke koje ranije nisam video.

Na listi (bitnih) noviteta je mogućnost bežičnog AA/CP, ali samo na nekim novim/modernijim multimedijama, tako da za sirotinju, moša :-)
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

Možda glupo pitanje, jer vidim ime teme ali ajde ipak da pitam.

Da li ovo radi i ako multimedija nema navigaciju iako je model automobila u listi?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Da.
Korisnikov avatar
Darko.medino
Reactions:
Pridružio se: 02 Nov 2023, 18:58
Garaža: Mazda cx5 , Kawasaki GTR 1400
Kontakt:

Post od Darko.medino »

na motoru imam tom tom rider 550 , a za auto , ko god ima android - topla preporuka Sygic.. cesto su neke promocije pa premium moze da se kupi za 1800 din / godinu dana... i onda otkljuca sve i topina je...i da , moze na 3 uredjaja
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Trazim online updejt za navigaciju u mercedesu, ima na onaj mhh forum dz al treba nabavit aktivacioni kod, uglavnom stotinjak eura kosta koliko vidim, a mogu i preko mercedes aplikacije za 146e da uzmem pretplatu na godinu dana, tu dobijam live traffic i jos kakve gluposti plus updejt, pa i 2024 ako izadje.. Razmisljam se i o tome, a i ne znam sto ce mi kad imam carplay, da se nadje al nije malo para za to
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nijedna od tih navigacija nije bolja od CarPlay. Što bi bacao pare?
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

N_L napisao:Trazim online updejt za navigaciju u mercedesu, ima na onaj mhh forum dz al treba nabavit aktivacioni kod, uglavnom stotinjak eura kosta koliko vidim, a mogu i preko mercedes aplikacije za 146e da uzmem pretplatu na godinu dana, tu dobijam live traffic i jos kakve gluposti plus updejt, pa i 2024 ako izadje.. Razmisljam se i o tome, a i ne znam sto ce mi kad imam carplay, da se nadje al nije malo para za to
Ne vredi to, ja sam preko Audija uzimao, ali oni nude i samo jedan mesec, mogućnost.
Da si u EU i ajde, ali kod nas gotovo ništa korisno ne dobiješ.

Sent from my iPhone using Tapatalk
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

I meni se cini, sto znam jes mi milije na fabricku da upalim al vidjecu, ako moze jeftinije da se aktivira jer imam fajlove ako ne ko ga jebe,nije priroritet nikakv samo eto

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

Ja sto sam nasao map PIN za mercedes najjeftinije 60-80 eur zavisno od modela. Ispod toga neces naci.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Nesto se razmisljam da kupim namenski gps uredjaj za auto. Imao sam i drugi telefon namenski za to, pa se ugreje, pa sljusti bateriju, kaci na ventilaciju pa se onda skuvam jer nema sta da me hladi… Uzeo bi garmin, neka osnovna varijanta od 5”, vise mi ne treba a i nisam neki putnik pa bi koristio par puta godisnje, jurim modele na akciji Jel oni na sve uredjaje daju dozivotno azuriranje mapa, gde se nove mape skidaju, koja velicina memorijske bi mi bila dovoljna za mapu evrope?

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Zašto bi uopšte razmišljao u tom smeru pored telefona i potpune fleksibilnosti koju ćeš aplikaciju da staviš, plus da budeš online? Većina čak i pored velikog ekrana i dobre fabričke nav, na kraju koristi google mape preko telefona na tom ekranu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Probao sam, imao sam drugi fon pored ovog samo za navigaciju (xiaomi) i ne odgovara mi to. Navi bi koristio samo na duzim putovanjima, po lokalu mi ni ne treba, ne pamtim ni gmaps kad sam upalio za to. Malo mi fali i pregled krivina, posto sam na cliu imao navi pa sam pratio put i na ekranu (po planinama). U media marktu se prodaju za upola cene nego kod nas, ne mogu da verujem da smo i dalje teski pilicari ostali.

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Dva su razloga zašto je to loša ideja (ako se nešto nije revolucionarno promenilo, ali ne verujem). Prvo, nemaš žive podatke o saobraćaju, što može da napravi veliku razliku. Čak mislim da sam na nekom starom Garminu imao ono traffic update preko neke radio veze, ali to je radilo samo za velike saobraćajke kad sve stane, nije bilo e sad je veća gužva preko Brankovog mosta idi preko tramvajskog.

Drugo, ni na jednoj od tih navigacija pretraga ne može da se meri sa google maps. Ti ćeš na guglu ukucati Ušće i on će znati da te vodi u tržni centar. A ovamo ćeš ili da biraš državu, grad, ulicu, broj, ili da tražiš kroz listu POI... A ako je opskurnija lokacija od velikog tržnog centra još ćeš više da se smoriš. Recimo sad sam u smeštaju u Grčkoj koji sam baš i našao preko gugl mapa, video da je na plaži, kontaktirao vlasnike i to je to. Taj apartman ima ime ali nema adresu! Tj adresa je ime apartmana i mesto, nema ulicu i broj. U Sygic-u naravno ne postoji taj apartman, a hteo sam ovaj put njega da koristim. Jedino sam mogao da stavim približnu lokaciju ručno na mapi, ali nije lako prepoznati te uličice vizuelno, nisu sve ni mapirane.

Kad namestiš lokaciju na početku puta to može da bude prihvatljivo u nekim slučajevima, ali često se u hodu traže dodatne lokacije. Ipak je gugl kralj za search, zna i šta si pretraživao ranije i sto drugih stvari da bi ti pokazao 99% baš ono što ti treba.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Imam ja preko mog Garmina live traffic ali ne funkcioniše kod nas preko radio kanala. Možda može preko mobilnih podataka kada se povežem sa telefonim, to nisam pokušavao.
Što se ažuriranja mapa tiče to radim preko wifi mreže.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

Odgovori