Meni su te crosscontact dosle fabricki na crv-u i bile su ok par godina. Taman u kombinaciji sa 4x4 da bude kao 4x2 auto sa zimskim. Mada sad kad sam isprobao goodyear vector i po snegu, ipak su dosta bolje u zimskim uslovima od Continentala.
Inače jutros sam vozio i Jazz sa Dunlop wintercontact (zimske) i CRV sa gorepomenutim Goodyear (allseason). Jako je velika prednost CRV-a, veća nego što sam očekivao. Mislio sam da će lakši Jazz sa užim skroz zimskin gumama ponegde biti bolji ali nije ni po jednom parametru.
Pre svega prilikom starta, što je i za očekivati, ali i prilikom skretanja itekako pomaže ako se pogon prebaci malo pozadi. I CRV mnogo bolje drži pravac. Ipak je Jazz osetno lakši i lakše ga gomila snega baca levo desno.
Tako da za Goodyear Vector all season - sve preporuke. Bolja je od continental crosscontact. Jedino ostaje da se vidi trajnost gume, ali performanse u zimskim uslovima su na visokom nivou.
Ja probao Michelin CC pre neki dan na -26, snegu i ledu, i bez divljanja lepo idu i drze. Bilo je par puta ESPa kada je jedna stana bila na ledu, ali auto je uvek posao bez slajfovanja uz lagani start.
Nakon 5000 km sara je i dalje odlicna i guma je u tip top stanju.
Ja sam bio pred kupovinom CC-a ali sam odustao , ne zato sto sam sumnjao u nju zimi nego činilo mi se mučno da vozim grubu gumu od marta do novembra.
Činila mi se i da je preskupa u dim 215 60 16 negde oko 20 000 din.
Moguće je sa sam i pogresio u vezi CC.
Pomešao sam, na CRV-u su fabrički došle Continental 4x4 Contact, a ne Crosscontact. Isto piše samo M+S, nema planine i pahulje, ali je i to legalno za zimsku upotrebu. Ja sam ih tretirao kao all season i opušteno išao na planinu sa njima, bez problema.
@ji 4tze
Oko 17.000 din je guma u fabričkoj dimenziji 225/65 R17. Originalne Conti sam vozio 50k km.
Poslednja izmena od grujicd u 11 Jan 2017, 21:53, izmenjeno 1 put ukupno.