Novi Sad
Re: Novi Sad
Sve je ovo već viđeno širom sveta. Čitavi gradovi propadnu pod naletom raznih skakavaca ako im se ne odupreš. E sad, postoji ona tanka linija tolerancije 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Geza, deo moje i svacije zarade (zapravo ne svacije vec onih koji rade legalno) posredno ide komunalnim preduzecima zaduzenim za izgled grada. Treba li u moru gluposti koje gutamo svakog dana jos i da kosimo javne povrsine i trpamo smece rasuto oko prepunog kontejnera u dzepove i nosimo do sledeceg koji nije pun... Radim koliko je u mojoj moci, papiric nisam u zivotu bacio na ulicu, ali vise od toga ne mogu, niti imam kada. Sto je grad veci, veci su problemi. Zato stvari na selu i mogu da funkcionisu dobro. Setio sam se pisma Djilasa, u vreme dok je bio gradonacelnik Beograda, belgijskom ili cijem vec gradonacelniku nekog gradica. Tu je izneta sustina problematike.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Ma nisu problem ni skakavci, nego generalno stanje drustva i kultura, koja je postala dno dna.
Bukvalno sad je (100% sam siguran u ovo) sramota nekog da pokupi govno za kerom, umesto da bude obrnuto!?
Eto tako je. Nema to veze sa NS. Tako je svuda.
Pa ovde u centru NS, gde ja radim, trifkovica trg, to je sve okolo zasrano
Kada ides pesackom stazom, moras paziti gde stajes, bukvalno. Dobro sad ima i povracki 
To je vaspitanje iz kuce, ali i iz skole, vrtica, fakulteta ... Jer ne mozes sve svaliti ni na roditelje. Moja deca provode vise vremena sa vapitacicama, nego sa mnom. Ja ih vidjam 2,3h dnevno maksiumum. Zapravo mislim da to i jeste izvor problema. Secam se da sam gledao nekog psihica na tv pre par godina, koji je pricao o uticaju kapitalizma, odnosno eu radnog vremena, rada na dva posla, ..., na decu i njihovo vaspitanje ... Jednostavno roditelji u kriticnim godinama ne provode dovoljno vremena sa decom i to je to.
Bukvalno sad je (100% sam siguran u ovo) sramota nekog da pokupi govno za kerom, umesto da bude obrnuto!?
Eto tako je. Nema to veze sa NS. Tako je svuda.
Pa ovde u centru NS, gde ja radim, trifkovica trg, to je sve okolo zasrano

To je vaspitanje iz kuce, ali i iz skole, vrtica, fakulteta ... Jer ne mozes sve svaliti ni na roditelje. Moja deca provode vise vremena sa vapitacicama, nego sa mnom. Ja ih vidjam 2,3h dnevno maksiumum. Zapravo mislim da to i jeste izvor problema. Secam se da sam gledao nekog psihica na tv pre par godina, koji je pricao o uticaju kapitalizma, odnosno eu radnog vremena, rada na dva posla, ..., na decu i njihovo vaspitanje ... Jednostavno roditelji u kriticnim godinama ne provode dovoljno vremena sa decom i to je to.
Šta da ti kažem. Plaćamo iznošenje smeća, a kada se prazne kante momci koji istovaraju obavezno prospu malo na put. Mogu da uradim: pod 1. da ignorišem prosuto, pod 2. da ponovo pokupim. Pogađaš šta radim.Sloba napisao:Geza, deo moje i svacije zarade (zapravo ne svacije vec onih koji rade legalno) posredno ide komunalnim preduzecima zaduzenim za izgled grada. Treba li u moru gluposti koje gutamo svakog dana jos i da kosimo javne povrsine i trpamo smece rasuto oko prepunog kontejnera u dzepove i nosimo do sledeceg koji nije pun
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Pa to svi valjda radimo, bar tamo gde su ulice sa porodicnim kucama. Samo mi nije jasno kako od svog smeca uvek ostanu ljuske od jaja. Prosto neverovatno.
Sent from my HTC One V

Sent from my HTC One V
Meni su izlomili kantu. Koju sam kupio od njih i platio preko racuna. Jedno vreme je trajala i sve odlicno bilo. A onda su je polomili, rasturili u paramparcad. Jer kada sam je ostavio bila je citava, a kada sam izasao po nju, bila je izlomljena. Naravno zalio sam se u komunalac. Posle jedno 10-15 poziva (na kraju su prestali da mi se javljaju, jer ovi sto ih zovem na fiksni nisu nadlezni nego me proslede nekom sefu na mobilni, a taj kad vidi moj broj nece da se javi), su mi poslali obrazlozenje, da mi je ISTEKLA?! garancija, koja je trajala 12 meseci?! Jos mi se tamo kada sam otisao sa tim papirom, neke tetke unose u lice deru: GOSPODINE STA HOCETE ISTEKLA VAM JE GARANCIJA!!
Sva sreca pa sam se suzdrzao, te im nisam objasnio kuda idu moje pare.
Edit: kao sto sam i rekao, evo resenja
Sva sreca pa sam se suzdrzao, te im nisam objasnio kuda idu moje pare.
Kerovi izvade, npr. Ako kante iznosite uvece, a oni prazne rano ujutru, onda preko noci to kerovo proceprkaju. Posto rano ranim, iznesem ujutru pre nego sto dodju, samo zbog toga.Pa to svi valjda radimo, bar tamo gde su ulice sa porodicnim kucama. Samo mi nije jasno kako od svog smeca uvek ostanu ljuske od jaja. Prosto neverovatno.
Edit: kao sto sam i rekao, evo resenja
Poslednja izmena od nikaragva u 15 Jul 2014, 14:02, izmenjeno 2 puta ukupno.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Uvek u ovo doba gofone razmišljam o NS ;-) I dalje stojim pri svojoj ranijoj tvrdnji da je NS nešto kao BG na Bensedinu, tj. još uvek manje histerična varijanta. I tamo postoje mnoge anomalije, ali u mnogo manjoj meri, čak i ako uračunamo razliku u veličini.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Nikaragva, nisu kerovi, vec ovima poispada kada mlataraju kantom. Krupnije sto ispadnu pokupe, sitnije retko.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- methane.master
Bio juče u NS. Koristim i ovu priliku da još jednom pomenem ženski deo familije projektantu isključenja sa autoputa. 

Širim haos!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Sta mu fali? Mnogo ste nesto razmazeni 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Izgleda da bi MM nesto ovako...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- methane.master
Isključenje je prethodno obeleženo sa cela 2 znaka, prvi na 150, a drugi na 50m, a kad ideš dozvoljenih 120, proletiš ko dobar dan. Čovek se prekjuče vraćao u rikverc i izvodi egzibicije jer je prošišao, jer je u protivnom morao da vozi još 20km, do isključenja za Sirig. Zatim ono nesrećno mesto za rampu gde stoji 300m dalje, a prva petlja je još 2,5 km iza nje. Bespotrebno napravljeno skoro 7km paralelnog autoputa sa 4 trake (u svakom smeru po 2), a to je koštalo i to ne malo. Ako ovo ima veze sa zdravim razumom, onda prihvatam da budem drama-queen. 

Širim haos!
Potvrdjujem, najgore iskljucenje ikada cak i kad znas gde je promasis ga... vise puta sam video ljude kako idu ubl rikverc.. pride i kad skrenes tripujes se da si promasio jer odjednom samo pominju Temerin a od NS ni traga... Najgore iskljucenje koje sam ikada video, pride nije bilo ni osvetljeno.