SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od Heinz »

Oplata na vratima je krimi, to mi nije jasno kako im prolazi, ostalo mi nije smetalo u enterijeru.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

mironiko napisao:Bili danas da vidimo Karoq-a u salonu, tu u NS (tačnije, u Veterniku). Ambition je bio izložen, ali za osećaj o prostoru u vozilu, to nije bilo presudno.

Ukratko, auto ima trunčicu više prostora od Mazde, a malo manje od Kie. Da mi je neko rekao da će to biti moguće, da auto kraći za 17cm bude (makar i minimalno) prostraniji u kabini (u poređenju sa Mazdom), bio bih jako sumnjičav, ali to je i moj i suprugin osećaj. No, idemo redom.

Napred je slično kao u Mazdi, ne sedi baš onako ušuškano kao u njoj, ali je ok, i svakako prostor nije izdašan kao u Kii. Što se samog izgleda/osećaja za vozačkom pozicijom tiče, sve je kul i na mestu, ergonomija je zaista dobra, wow osećaj je (za mene) bolji u Sportage-u. Za više utisaka (o toj ergonomiji i kako u praksi tk sve deluje) moram prvo vožnju da obavim.

Pozadi se dečije "jaje" lakše unosi nego u Mazdu, i ima malko više prostora i za noge i za glavu. Ne znam za širinu, to nismo poredili. Kia i tu, naravno, lako pobeđuje.

Gepek je sličniji Kiinom, uz jednu očiglednu razliku. Naime, u Kii gepek nema neku preteranu dužinu (Mazda je bolja po tom pitanju), a nije ni preterano visok iznad pregrade, međutim ispod pregrade ima još baš dosta prostora. S druge strane, Škoda nema toliku ukupnu dubinu, ali je skoro sav prostor dostupan iznad pregrade (ispod je ćopavac i minimalno mesta za neke sitnice). Dakle, iako nije najveći u ukupnoj zapremini, dosta je upotrebljiv i praktičan (vrlo pravilnog oblika).

Sve u svemu, Karoq zadovoljava naše prohteve po pitanju prostora. Opet, Kia je tu u prednosti (što ćemo imati u vidu nadalje), ali i Karoq ostaje u igri. Sad će sve zavisiti od test-vožnje, rokova isporuke i cene. Malo me razočaralo što Sportline paket (koji jedini može da se dobije sa 2.0 TSI motorom) nema zadnju kameru, nego mora da se doplati za nju skoro 700e (to je paket koji uključuje i prednje senzore), ali videćemo da li da i to uključimo, ili možda ipak da razmatramo i 2.0 TDI u Style paketu - ne znam, dosta će biti jasnije nakon pomenute test-vožnje i razgovora sa @Day Walker-om.

I da, da dodam... Da li je on preplašen oko isporuka, ili je sa svima tako, ali prodavac u NS nam reče da on ne može ni okvirno da nam da datum isporuke, samo zna da je preko 3m, a pritom ne može ni cenu da garantuje, tj. da po kojoj ugovorimo i rezervišemo auto, NE MORA biti i ona koja će se ispostaviti kad on stigne?! Ne znam jesam li ja lud, ali to mi zvuči gotovo pa neprihvatljivo u startu... Kia i Mazda su garantovale cenu, a za isporuku davale relativno siguran rok (iako dug).

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Za kameru možeš da nabaviš jeftinije preko alija i da dodatno uradiš.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Drug ima Karoq, čak se u zvaničnom Škodinom katalogu nudi retrofit i meni je u glavi niža cena, a lepo je čovek iznad i napisao, za taj novac, nije samo kamera već i prednji parking senzori.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Samo fabrika kad se uzima novi automobil.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Ovo bas volim da vidim, da neko zna šta hoće i tako detaljno sve izanalizira pre kupovine.
Naći će se neko najbolje rešenje...

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kad neko ima vremena i živaca da toliko analizira.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

I kad je "jaje" glavni faktor...
Jaje dodje i prodje, auto ostaje. Meni bi to bilo potpuno sporedno, moze da se montira i u zastavu..

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Tako nekako.
Pri čemu nam svima nije isti ni budući period prema kome opredeljujemo da li nam je neko vozilo za naše pretpostavljene preovladjujuće buduće potrebe odgovarajuće ili ne. Neko gleda samo sada, neko unapred godinu, a neko pet ... Neko pogodi te svoje buduće preovladjujuće potrebe. A neko promaši u pretpostavkama.
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Još ću morati i da se izvinjavam što biram auto kako biram.

Pritom, neko reče jaje prođe, auto ostaje - pa, i auto prođe. Prethodni auto sam koristio nepunih 5 godina, i za Suzukija će se ispostaviti da će biti taj period (možda i punih 5g), vrlo moguće i sa narednim autom. Proći će i on, pa će za kupovinu narednog auta biti neki drugi kriterijumi...

Na kraju krajeva, svako auto doživljava na neki svoj način. Imam druga koji bi se ubio da vozi porodični auto, pa i osmoro dece da dobije. Muči se stalno sa koferima, ne mogu kolima na more (pozajmljuju), ali on ne menja svoj pristup - sportski kupe i zdravo. I to je ok, ko sam ja da mu kažem da je lud...

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Prodje jedno jaje, pa Boze zdravlja dodje drugo :D

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Tko je, svi imamo dva
Ponekad i mišljenja..
"Otvaraču teme" svakako želim da što pre nadje vozilo po njegovim zeljama

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Hvala lepo. :)

Zaista bih voleo da je moglo jednostavnije, ko misli da uživam u ovoj potrazi - pa, zayebao se, šta da kažem...

Još smo mi bili ubeđeni da će biti lagano rešeno za 15ak dana, kad ono nema 4x4 ništa, rokovi poludeli, distributivni centri zakazali, praznici i ostalo... Ali dobro, kao što mnogo ljudi reče - samo strpljivo, nema smisla zbrzati ovako nešto.

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Strpljen spasen.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Day Walker napisao: 05 Jan 2024, 13:50 Prodje jedno jaje, pa Boze zdravlja dodje drugo :D

:kezo: :kezo: :kezo: :kezo: :kezo: :kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Evo ja koji sam vozio preko 100 različitih test automobila, poslednjih desetak godina, mogu reći da svaki auto ima poneku manu. Nekome možda smešno deluje kad Alvirović na nekom automobilu od preko 50k evra nalazi zamerku tipa naslon za ruku, ali objektivno svakom možeš naći manu. Sad je samo pitanje kome šta i koliko smeta. Recimo da će mnogi progutati nedostatak zadnje kamere ili senzora, ali kad imaš određene parametre pri kupovini onda preko nekih stvari ne prelaziš. Ipak se daje 30k+ evra za nov automobil. Tako da ja apsolutno razumem pokretača teme.
Zaista je šteta što se na neke modele tako dugo čeka. Verujem da bi u nekoj drugoj situaciji odavno nešto bilo poručeno.
Posetite www.garaza.rs !
Zaključana tema