Nov auto oko 10.000€
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Nov auto oko 10.000€
Moja Skoda je imala 1.2 motor i 56 ks cini mi se, a bila je teska 750kg, dok ga zalaufas, bolje da nisi ni pokusavao da krenes u preticanje..
Za grad je sasvim dovoljno 70-80 ks, ali i dalje stojim iza toga da je mnogo bolje imati 100ks bas zbog tih par putovanja..
Da je dizel od 70ak ks, bila bi druga prica..
A ti ne trabunjaj, tvoj skodilak je avion u voznji i smorio bi se da je drugi motor.. plus sto bi ti obican 1.2 trosio vise nego tvoj..
A oprema ko oprema, u fabii nije velika razlika..
To se primeti u Octavii
Za grad je sasvim dovoljno 70-80 ks, ali i dalje stojim iza toga da je mnogo bolje imati 100ks bas zbog tih par putovanja..
Da je dizel od 70ak ks, bila bi druga prica..
A ti ne trabunjaj, tvoj skodilak je avion u voznji i smorio bi se da je drugi motor.. plus sto bi ti obican 1.2 trosio vise nego tvoj..
A oprema ko oprema, u fabii nije velika razlika..
To se primeti u Octavii
Brzine idu u H-a !!!

Nisam ja pao na dupe sa Urosevom Fabijom sto se tice performansi, ide lepo kao da je 1,6 atmosferac, znaci ono dobar odnos svega.
Ono sto je meni ostavilo utisak,je da je auto mnogo bolji bio posle tih 40.000km-50.000km , koliko je negde imao i moj Punto. Mehanika, narocito saltanje, koje je odusevilo, i tih ususkan enterijer.
Za to bih dodao lovu, Corsu drze na 10500, koje necu da dam za taj 1,2 motor, precenjena je 1000 evra, u odnosu na stanje na trzistu...
Znaci
Fabia 1,2 8500
VS Corsa 1,2 10300
VS GP JTD za 10300
nesto nije u redu?
Ono sto je meni ostavilo utisak,je da je auto mnogo bolji bio posle tih 40.000km-50.000km , koliko je negde imao i moj Punto. Mehanika, narocito saltanje, koje je odusevilo, i tih ususkan enterijer.
Za to bih dodao lovu, Corsu drze na 10500, koje necu da dam za taj 1,2 motor, precenjena je 1000 evra, u odnosu na stanje na trzistu...
Znaci
Fabia 1,2 8500
VS Corsa 1,2 10300
VS GP JTD za 10300
nesto nije u redu?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Day Walker
Os da odemo do Komnenovica da vidimo za Corsu i za cenu?
Meni je to nesto mnogo..
EDIT:
Nova Opel Corsa 5-vrata Selection A 1.2 Benzin (63 kW / 85 hp) MT5 10,126 €
Klima uredjaj, CD30 Radio - CD player,
Audio komande na volanu,
Elektricni podizaci prednjih stakala,
Daljinsko centralno zakljuăavanje, Preklopivi
kljuc, Tempomat, Putni racunar
Meni je to nesto mnogo..

EDIT:
Nova Opel Corsa 5-vrata Selection A 1.2 Benzin (63 kW / 85 hp) MT5 10,126 €
Klima uredjaj, CD30 Radio - CD player,
Audio komande na volanu,
Elektricni podizaci prednjih stakala,
Daljinsko centralno zakljuăavanje, Preklopivi
kljuc, Tempomat, Putni racunar
Poslednja izmena od Day Walker u 25 Jun 2012, 18:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Brzine idu u H-a !!!

I da mi spusti 500 evra, opet je ne bih uzeo, mnogo je, previse, isto ko Astra H 1,6...
ThX!
Elem cekam cetvrtak da malo ozbiljnije poteram tu koleginu Fabiju, mozda ovi citaju forum, pa spuste Corsu...
ThX!
Elem cekam cetvrtak da malo ozbiljnije poteram tu koleginu Fabiju, mozda ovi citaju forum, pa spuste Corsu...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Day Walker
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Bax napisao: mozda ovi citaju forum, pa spuste Corsu...

Posetite www.garaza.rs !
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Trojanac, nisam mislio da bih uzeo HTP jer me ovaj TSI ne služi dobro, da kucnem u drvo, imao je problema, fala bogu kod mene ništa značajno osim onog EPC-a jednom i to je to, ja sam mislio na potrebnu ili nepotrebnu snagu koja je potrebna prosečnom čoveku, kažem nije mi dosad zatrebalo tih 105ks osim kad hoću malo da ga stisnem da me ubaci u sedište, a mislim da sam se zaleteo nagovarajući ćaleta za TSI jer bi i HTP bio odličan, a imao bih i dvozonsku digitalnu klimu, i fabrički radio ogroman i MF kožni volan i menjač, 4 podizača, alu felne i metalik boju za iste pare, i još gomilu nekih sitnica koje ne mogu da kažem da mi fale ali šta znam, ne znam ni sam. I ja sam bio u fazonu aaa preticanje neće imati snage, realno priča za napaljene klince kako sada gledam, al čovek se uči dok je živ. Istina troši manje a ide bolje, uz potencijalno dosta skuplje održavanje i bez da ima te zvrčke koje ga prate u eksploataciji do sada.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Shvatio sam ja tebe skroz. Ja sam gledao malo drugačije, ali poenta je ista, a to je da taj 1.2HTP nije toliko loš kao što se obično priča o njemu.
EDIT: Da se razumemo, ja nikad ne bi kupio 1.2HTP 6v, jer je to već ispod svake granice po pitanju performansi. Ovaj 12v je već prihvatljiv za nekoga koga i Punto zadovoljava po tom pitanju.
EDIT: Da se razumemo, ja nikad ne bi kupio 1.2HTP 6v, jer je to već ispod svake granice po pitanju performansi. Ovaj 12v je već prihvatljiv za nekoga koga i Punto zadovoljava po tom pitanju.
Posetite www.garaza.rs !
Iako sam Baxu poslao na PM da ce keva verovatno prodavati njenu fabiu, moram da kazem da nije taj HTP toliko los kao sto se prica, ali naravno uvek postoji ali.Uroš S. napisao:Istina troši manje a ide bolje, uz potencijalno dosta skuplje održavanje i bez da ima te zvrčke koje ga prate u eksploataciji do sada.

Meni su glavne mane sto u gradu u normalnim uslovima trosi npr 7l, ali cim se upali klima to je 10 i ne moze manje, a da ne pricam o drasticnom padu snage.
Stvar koju ja ne mogu nikako da sazvacem je onaj zvuk prave kosacice. To je jer umesto nekih kaiseva ima lance. Meni to jako smeta

U sustini to nije los auto za taj novac, na otvorenom putu stvarno trosi malo, jednom kad sam sipao pun range je pisalo 1000km. :trljamoci:
Ali mislim da bi posle neki 7 dana voznje HTPa promenio misljenje o svom TSIu.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Meni je taj zvuk baš dobar, bar na staroj je bio super. Nisam vozio novu Fabiu sa tim motorom pa ne znam ima li razlike.
Posetite www.garaza.rs !
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Fin je taj Colt. Drugar ga ima, nisam ni znao, tek pre neki dan saznam kad je dolazio kod mene. Kupio ga pre 2 godine, 1.3, neka dobra oprema. Kaže da je prezadovoljan. Imao je Yaris prve generacije pre toga i jurio opet Toyotu, ali mu je rok isporuke bio predugačak i otišao da pogleda Colta, dogovorio se sve i uzeo. Kaže da se nije pokajao.
Vidim da je ok ova početna oprema, čak ima i bočne vazdušne jastuke. Jedino gde ga Fabija dobija je osetno veći prtljažnik. Po pitanu prostora u kabini su tu negde, ako je verovati brojkama sa interneta. Ovaj motorčić je četvorocilindraš, sa boljim performansama od Fabie, mada ima manji obrtni moment i traži da se vozi u jako visokim obrtajima.
Imao je Bax starog Colta pa mu je sve to poznato.
Verujem da je održavanje isto malo skuplje, pogotovo što nema puno ovlašćenih servisera za Mitsubishi, a pitanje je i koliko ima delova (čak i za redovno održavanje) u aftermarketu ili je većinom sve original. Kad na to dodaš bar 2000e koliko bi trebalo dodati, mislim da se ne isplati.
Vidim da je ok ova početna oprema, čak ima i bočne vazdušne jastuke. Jedino gde ga Fabija dobija je osetno veći prtljažnik. Po pitanu prostora u kabini su tu negde, ako je verovati brojkama sa interneta. Ovaj motorčić je četvorocilindraš, sa boljim performansama od Fabie, mada ima manji obrtni moment i traži da se vozi u jako visokim obrtajima.
Imao je Bax starog Colta pa mu je sve to poznato.
Verujem da je održavanje isto malo skuplje, pogotovo što nema puno ovlašćenih servisera za Mitsubishi, a pitanje je i koliko ima delova (čak i za redovno održavanje) u aftermarketu ili je većinom sve original. Kad na to dodaš bar 2000e koliko bi trebalo dodati, mislim da se ne isplati.
Posetite www.garaza.rs !
Colt je po meni bezrazložno precenjen. Skoro 11k za 1.1 benz sa osnovnom opremom (koja, ruku na srce, nije loša) je mnogo. Uopšte Japanci imaju kao novi jaču cenu od ostalih, pa oni koji valjaju drže odlično cenu kao polovni, dok oni koji se malo lošije pokažu idu u drugu krajnost i jeftiniji su npr. i od Fiata (izvinite, ali mi je Fiat reper za tako nešto
). Lično ja Mitsu nikad nisam nešto voleo kao marku, bio je u sredini, dok su mi se samo pojedini modeli sviđali (Evolution, Carisma i Space Star, kog trenutno imam).
P.S. Baxa koliko se ja sećam ne vezuju baš lepe uspomene za Mitsu-a, i to baš za Colta
EDIT: Sad videh za cenu, nisam gledao ove popuste
Gledao sam osnovni i to 3D. Za 9800e 1.1 Inform 5D je ipak dobra ponuda.

P.S. Baxa koliko se ja sećam ne vezuju baš lepe uspomene za Mitsu-a, i to baš za Colta

EDIT: Sad videh za cenu, nisam gledao ove popuste

Имам једно потпитање...
Ok je servis za Mitsubishija, ima ih tri u Bg-u i imaju delove za redovne servise. Pretpostavljam da nije skuplje održavanje u klasi, naravno, u odnosu na PC jeste.
Ono što je mana ovom autu je mali gepek, ali s druge strane ima dosta prostora u kabini. Ako je limarija/boja kao i na Lanseru, i to mu je mana.
Ono što je mana ovom autu je mali gepek, ali s druge strane ima dosta prostora u kabini. Ako je limarija/boja kao i na Lanseru, i to mu je mana.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja mislim brate da ti hoces nesto sto ne mozes da kupis za te pare.
Mislim da bi trebalo da kupis DW-ovu Astru, i sam hvalis taj auto na sva zvona, dobio bi dobar i proveren auto a 4k evra stavis u dzep i cuvas (orocis) za neki sledeci auto.
Mislim da bi trebalo da kupis DW-ovu Astru, i sam hvalis taj auto na sva zvona, dobio bi dobar i proveren auto a 4k evra stavis u dzep i cuvas (orocis) za neki sledeci auto.