Alfa Romeo - generalna tema
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Kvalitet Alfa Romea
neko pomenu nazad a živo me zanima, šta je to toliko komplikovano za napraviti kod zadnje vuče?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Pa nije tesko, al ima vise delova pa kosta i kompleksnije je.
E, kad su Opelovci počeli da šilje na Alfu. A nije baš tako:
http://fastestlaps.com/comparisons/alfa ... _cdti.html
http://fastestlaps.com/comparisons/alfa ... _cdti.html
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Treba promeniti naslov, svi automobili koji su u stanju da oderu 159 
Da zbog velicine, nisu mogli da ga spakuju napred, nego je po defaultu isao nazad. Onda kada su osvojili tehnologiju, predje napred?

Zar nije ranije bilo obrnuto?Laki021 napisao:Pa nije tesko, al ima vise delova pa kosta i kompleksnije je.
Da zbog velicine, nisu mogli da ga spakuju napred, nego je po defaultu isao nazad. Onda kada su osvojili tehnologiju, predje napred?
Poslednja izmena od nikaragva u 10 Dec 2013, 23:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Zar nije obrnuto? Zadnji pogon postoji daleko pre nego što je uveden prednji.
Jedina razlika je što zadnji pogon ima kardansko vratilo koje ide u diferencijal, iz kog idu poluosovine. Prednji pogon ima poluosovine koje idu direktno iz menjača, ali ima dodatnu komplikaciju u vidu homokinetičkog zgloba. Ovako laički gledano, prednji pogon je komplikovaniji, skuplji za izradu i potencijalno problematičniji. U praksi su i jedni i drugi imali baš mnogo godina da se usavrše, tako da sad nema problema ni sa jednim.
Što se ovog sajta što meri performanse tiče, nešto tu ne štima. Ja sam sa ovom mojom Alfom koja je prešla ko zna koliko po GPS-u pičio brže nego što su oni uspeli, i to ne sitno nešto, i to nije problem bilo kad ponoviti (kad sam na autobanu naravno). Pričamo u fabričkih 150KS, nema nikakvog remapa, jer sa njim ide još 15km/h preko. Takođe nisam jedini, vrlo slično idu i druge Alfe koje znam.
Jedina razlika je što zadnji pogon ima kardansko vratilo koje ide u diferencijal, iz kog idu poluosovine. Prednji pogon ima poluosovine koje idu direktno iz menjača, ali ima dodatnu komplikaciju u vidu homokinetičkog zgloba. Ovako laički gledano, prednji pogon je komplikovaniji, skuplji za izradu i potencijalno problematičniji. U praksi su i jedni i drugi imali baš mnogo godina da se usavrše, tako da sad nema problema ni sa jednim.
Što se ovog sajta što meri performanse tiče, nešto tu ne štima. Ja sam sa ovom mojom Alfom koja je prešla ko zna koliko po GPS-u pičio brže nego što su oni uspeli, i to ne sitno nešto, i to nije problem bilo kad ponoviti (kad sam na autobanu naravno). Pričamo u fabričkih 150KS, nema nikakvog remapa, jer sa njim ide još 15km/h preko. Takođe nisam jedini, vrlo slično idu i druge Alfe koje znam.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Pa Laki je ubacio priču o preformansama. Lepo se pričalo o prostoru unutra, i onda je ubačen BMW kao najjebačkiji prevoz ikada, kolje Megana R26 na NirnburinguFloyd napisao: Gde nadjoste da poredite BMW i Alfu?![]()

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
A malo i za ove ljubitelje Zvezde:
http://fastestlaps.com/comparisons/alfa ... 0_cdi.html
http://fastestlaps.com/comparisons/alfa ... 0_cdi.html
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Svaki brzinometar laze preko 10+ km/h pri nax brzini.
Poredjenjem BMW-a sa Alfa Romeom? Mislim da samo ima viska vremena, kao i vecina vas (nas) u ovoj i slicnim temama gde se pocne sa generalkom na Skodi Yeti 1.2 TSI, a zavrsi sa pricom o rakiji medovaci.TheWickerMan napisao:leči čovek komplekse

Inace je super Nextova konstatacija kako je sad ispalo da je Alfa 159 najsporiji auto na svetu kojeg svako "dere".

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Kao što sam napisao, ne gledam u brzinomer, nego u GPS.
Po brzinomeru je oko 230, a sa remapom blizu 250.
http://fastestlaps.com/comparisons/alfa ... _jtdm.html
Evo zanimljivog poređenja.
Običan 2.2 atmosferac, protiv 1.9 turbo dizela.
Neeeeeeeeego TEORETIČARI, kad ćemo malo na praksu da vas preslišam:

Sve je to lepo na papiru, ali u praksi sam se slasno klao sa Cuprama. Na žalost taj snimak iz kabine ne postoji jer se ugasio aparat posle 3s snimanja...
Evo zanimljivog poređenja.

Sve je to lepo na papiru, ali u praksi sam se slasno klao sa Cuprama. Na žalost taj snimak iz kabine ne postoji jer se ugasio aparat posle 3s snimanja...
Kako moze sa remapom samo da ima maksimalnu brzinu vecu, ukoliko nije diran menjac?
Koji menjac u toj alfi imas, M32/6?

edit: hehe, pogresio sam nesto sa ovim postovima
Koji menjac u toj alfi imas, M32/6?
Pda, tako ti je to kada se kacis sa alfom!Texonja napisao:kako je sad ispalo da je Alfa 159 najsporiji auto na svetu kojeg svako "dere".![]()

edit: hehe, pogresio sam nesto sa ovim postovima

Poslednja izmena od nikaragva u 10 Dec 2013, 23:46, izmenjeno 1 put ukupno.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Kompleksnije
pa imao je Polonez 1982. zadnju vuču, velika stvar. Lada Žiguli takođe
To je jedan od prostijih pogona (i stabilnijih) jer je motor postavljen poprečno po sredini a vratilo ide dužinom do zadnjeg difa pa na točkove.
Šta je tu kompleksno?

To je jedan od prostijih pogona (i stabilnijih) jer je motor postavljen poprečno po sredini a vratilo ide dužinom do zadnjeg difa pa na točkove.
Šta je tu kompleksno?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Evo ja sam voljan uvek.nidza napisao:Kao što sam napisao, ne gledam u brzinomer, nego u GPS.
Evo zanimljivog poređenja.Običan 2.2 atmosferac, protiv 1.9 turbo dizela.

Post 523 je bio "provokacija" na koju nije bilo moguce ne odgovoritiTexonja napisao:Poredjenjem BMW-a sa Alfa Romeom? Mislim da samo ima viska vremena, kao i vecina vas (nas) u ovoj i slicnim temama gde se pocne sa generalkom na Skodi Yeti 1.2 TSI, a zavrsi sa pricom o rakiji medovaci.TheWickerMan napisao:leči čovek komplekse
Inace je super Nextova konstatacija kako je sad ispalo da je Alfa 159 najsporiji auto na svetu kojeg svako "dere".![]()