Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Računari

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

maxer napisao:Pošalji mi na PP kontakt za tog proverenog (i kratko zašto mu veruješ) :)
Par drugara je pazarilo preko njega njega, a ima 1500+ pozitivnih ocena (uz nijednu negativnu) u poslednje 4 godine.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

I ja sam kod njega kupio vecinu komponenti za konfiguraciju, tad je dolazio za BG dva puta nedeljno, sad koliko sam cuo salje brzom postom. Dobio sam sve u fabrickim kutijama i garancije i racune za svaku.

TT
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Hvala.

Ne mogu da otvorim gore dati link, preko mog provajdera (Jotel). Morao sam preko Teamviewer-a da se zakačim na poslovni računar (provajder Telekom) i tamo otvara odmah :kuku:.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Floyd napisao:Ovde je i7 6700k 90 evra skuplji ali uz njega dobijaš free i neke igre (Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Warface, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn und World of Tanks) pa je razlika manja.

S druge strane nije ni i5 loš. Dodaj za i7, pa 32 GB RAM-a, pa malo jaču ploču, PRO SSD, 1070... ode cena 70% gore a pitanje je da li treba.
Stvarno nije da provociram nego, za sta ce vam toliko jaki racunari?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Tamo je sve to u odnosu na troskove zivota sitna stavka.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Meni je fascinantno koliko su pojeftinili SSD-ovi. Ne pratim duže vreme cene, i odjednom skontam da može da se uzme 500 GB za fazon 130 evra.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Što se mene tiče, programiranje, obrada slika i gaming, sve zahtevne stvari. I dalje se čeka na razne stvari iako imam i7, ssd i 16gb ram.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Delija napisao:
maxer napisao:Pošalji mi na PP kontakt za tog proverenog (i kratko zašto mu veruješ) :)
Par drugara je pazarilo preko njega njega, a ima 1500+ pozitivnih ocena (uz nijednu negativnu) u poslednje 4 godine.
Ne radi ovaj Novosadista kucista i monitore uopste (jos jedan ne radi kucista), a u odnosu na par drugih koji isto imaju prilicno pozitivan "saldo" na KP ni cene mu nisu bas sjajne. U pojedinacnim oglasima ima bolje cifre od onih koje mi je ponudio iliti te cene koje nakace su "navlakuse" :)

Elem, dobih par ponuda i zanimljivo je (ili nije :) ) da su vrlo sarenolike cene razlicitih stvari (kod jednog je jedno skuplje, kod drugog drugo, a kod treceg nesto sasvim sesto) iliti svako hoce da zaradi dodatno, pa random dodaje po malo na razlicite stvari :)
Recimo, procesor se krece od 209 do 232€, graficka (isti model) od 293 do 315, monitor od 197 do 221, DVD rezac od 13 do 28 - kod nas je 15 :zbunjen: . Nema trika da se toliko razlikuju cene jer svi oni uzimaju iz istih prodavnica...

Ako se bas zainatim mozda od razlicitih "dobavljaca" porucim razlicite stvari i sklopim sam :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Naravno da trebaš sa sklopiš sam. Ako ti drugi sklapa, to je isto kao da ti prvi prdne u nov auto.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

+1 :)

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ma jok bre. Sklapam sam svoj komp, kao i svaki u poslednjih 15 godina, nego sam kontao da sve uzmem na jednom mestu i da se ne zezam sa tim - jedno stigne, cekam drugo i tako u krug. Nemam vremena za gubljenje. I ovako me JAKO mrzi da se zezam sa svim tim. Jedva sam se naterao da uopste krenem sa avanturom... :ccc:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ja sam Fractal R5 uzeo u Emmiju na akciji, ploču i RAM Emmi, PSU CM u Monitoru (zbog domaće garancije 5 god, a cena je bila max 10e veća u zbiru za sva tri itema). HDD i CPU od ovog sa KP, drugar je od njega uzeo sve za neki HTPC (naručio neki M procesor i neku egzotičnu ploču).
Delijo, gledaj cene i izbor na https://www.bluechip.hu/ i https://ipon.hu/, odatle donose uglavnom.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

:thumbup:
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Delija napisao:Koji konkretno Dell je u pitanju? Jel mozes malo utisaka da napises i o jednom i o drugom?
Kakav je BenQ po pitanju probijanja pozadinskog osvetljenja? To mi nekako najvise bode oci kod monitora i TV-a.

@Floyd
:kezo:
U pitanju je u2312hm, stari model. Što se tiče uglova vidljivosti, tu je Dell bolji, i nešto je oštrija slika, naravno, manja dijagonala. Na BenQ je crna mnogo bolja, baš se vidi razlika i bez direktnog poredjenja, i samo to mi je dovoljno da odaberem VA panel pre ekvivalentnog IPS-a. Dijagonala, velika prednost, baš je 27 osetno veći od 23 i ne bih se više vraćao na manju dijagonalu, nevezano što oba imaju istu rezoluciju. Logičan sled mi je ili ista dijagonala ili veća uz veću rezoluciju, manji monitor od ovog, no, no. Slika Drug sa Dellom ima slično mišljenje, gotovo sve mu se svidja na BenQ. Slika Inače je drug geek. Slika Inače ima probijanja, ali ništa strašno, ja ga uvek koristim na min osvetljenja, i zadovoljan sam. Taj BenQ mu dodje nekako kao Škoda. Dosta nude za svoju cenu. Slika Nadam se da ćeš da budeš zadovoljan, a ti VA paneli i nisu baš česti, voleo bih da čujem i tvoje mišljenje. Slika Slika

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Odgovori