Corona virus
Re: Corona virus
IGM da, oni su pokazatelj trenutne infekcije, IGG se javljaju kasnije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Gospodja je zakačila koronu, meni ništa. Idem da radim antitela i vidim kako stojim.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
To se zna koji test kojeg dana od izlaganja treba da radis, da bi imao neku verovatnocu da se nesto detektuje.
Meni je brat dobio simptome nekih 6,7 dana posle snajke.
Isto se kurazio kako mu nije nista.
Sad ima temp, glavobolju i grlobolju, ali skoro iskljucivo preko noci.
Meni je brat dobio simptome nekih 6,7 dana posle snajke.
Isto se kurazio kako mu nije nista.
Sad ima temp, glavobolju i grlobolju, ali skoro iskljucivo preko noci.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Postoji elisa test za ukupna antitela, IGM+IGG. Navodno bi trebalo da ukači postojanje bilo koje vrste antitela, ali ako ih nađe - ne možeš znati u kojoj si fazi bolesti. Ja bih u slučaju pozitivnog testa uradio i ove odvojene testove, ali to mi u prvom momentu nije bilo bitno, jer se jedini nisam razboleo od većeg broja ljudi sa kojima sam bio u kontaktu u firmi.
Raspitaj se da li taj test ima smisla, na netu kažu da je 90tak procenata pouzdanost.
Raspitaj se da li taj test ima smisla, na netu kažu da je 90tak procenata pouzdanost.
Gledajuci danas cifre, a i zamrlo stanje ove teme, izgleda da ulazimo u narednu iteraciju. Ako ovo ima slicnosti sa spanjolom, mozda je ovo poslednja, i mozda ce biti najslabija.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Koliko je prošlo od kad je ona dobila simptome? Obično si zarazan 24h pre simptoma, a inkubacija je tipično 2-5 dana. IgM test mi iz prakse ne deluje preterano koristan, par ljudi ga je radilo dok su bili u inkubaciji pre simptoma, i bio je negativan. A tipa od sutradan im je kretala temperatura. A posle kad krene temperatura i znaš da si imao od koga da se zaraziš - skoro da i nema potrebe da ti neki test nešto potvrđuje.Vladapetr napisao: 17 Feb 2021, 14:46 Gospodja je zakačila koronu, meni ništa. Idem da radim antitela i vidim kako stojim.
- Vladapetr
Klinke su u četvrtak i petak bile mestimično slinave. Klasična prehlada, sa zelenim slinama (izvinjavam se onima sa osetljivim stomakom
)
Od subote do juče smo bili u Sarajevu, žena je u subotu počela da slini i kašljuca.
Juče joj je bilo baš loše, noćas je krenulo da je steže grlo i ne može da govori. Čuje se sa rođakom koja je lekar opšte prakse, ova posumnja na laringitis i preporuči inhalaciju Berodualom. Nakon inhalacije je grlo popusti i normalno zaspi.
Danas ode kod lekara zbog bolovanja, pošto mora prvo u Covid ambulantu tamo joj urade test i rezultat je pozitivan.
Nema temperaturu, danas normalno diše i grlo je bolje.
Pošto je ovo otprilike deseti slučaj da je neko u mojoj neposrednoj blizini dobio koronu a ja nisam imao nikakve simptome, otišao sam na test antitela da vidim jesam li je možda preležao na nogama.

Od subote do juče smo bili u Sarajevu, žena je u subotu počela da slini i kašljuca.
Juče joj je bilo baš loše, noćas je krenulo da je steže grlo i ne može da govori. Čuje se sa rođakom koja je lekar opšte prakse, ova posumnja na laringitis i preporuči inhalaciju Berodualom. Nakon inhalacije je grlo popusti i normalno zaspi.
Danas ode kod lekara zbog bolovanja, pošto mora prvo u Covid ambulantu tamo joj urade test i rezultat je pozitivan.
Nema temperaturu, danas normalno diše i grlo je bolje.
Pošto je ovo otprilike deseti slučaj da je neko u mojoj neposrednoj blizini dobio koronu a ja nisam imao nikakve simptome, otišao sam na test antitela da vidim jesam li je možda preležao na nogama.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Koji su joj test radili u Covid ambulanti? Meni ovi njeni simptomi ne liče na kovid koji se vrteo u mom okruženju - zelene sline, stezanje grla, to uglavnom nije tako. Je li vadila krv? Kakav joj je CRP?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
au, koja indikacijaVladapetr napisao: 17 Feb 2021, 16:19Čuje se sa rođakom koja je lekar opšte prakse, ova posumnja na laringitis i preporuči inhalaciju Berodualom.

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Vladapetr
Radili joj samo onaj brzi test iz nosa.
Simptomi koje ima ne liče na koronu, a nema nijedan od karakterističnih za koronu (temperatura, bolovi u glavi i udovima, gubitak čula ukusa). Rekao bih da je kod nje taj laringitis ili šta već, a korona (ako je uopšte ima) je pride.
Simptomi koje ima ne liče na koronu, a nema nijedan od karakterističnih za koronu (temperatura, bolovi u glavi i udovima, gubitak čula ukusa). Rekao bih da je kod nje taj laringitis ili šta već, a korona (ako je uopšte ima) je pride.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ma ne, meni je fantastična situacija - boli me grlo - zovi rođaku doktorku imam laringitis, pljas berodual...
Berodual je valjda (ozbiljan) lek za astmu ili opstrukcije disajnih puteva, je l, pluća, bronhije... Ne daju to klincima tek tako ako se sećam..
Mi smo to davali jednom od deteta u inhalatoru zbog i par navrata nakon upale pluća, uvek sa uputom pedijatra ali nikad zbog laringitisa, to je bre upala ždrela ono kad dete kašlje ko pas da laje (jezivo zvuči) i onda se ubaci u zapareno kupatilo
Doduše SARS je akutni sindrom, astma hroničan. Možda joj berodual pomogao ako je imala Covid i oko upale pluća, dosta tih upala i prođe neregistrovano
Berodual je valjda (ozbiljan) lek za astmu ili opstrukcije disajnih puteva, je l, pluća, bronhije... Ne daju to klincima tek tako ako se sećam..
Mi smo to davali jednom od deteta u inhalatoru zbog i par navrata nakon upale pluća, uvek sa uputom pedijatra ali nikad zbog laringitisa, to je bre upala ždrela ono kad dete kašlje ko pas da laje (jezivo zvuči) i onda se ubaci u zapareno kupatilo
Doduše SARS je akutni sindrom, astma hroničan. Možda joj berodual pomogao ako je imala Covid i oko upale pluća, dosta tih upala i prođe neregistrovano
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 17 Feb 2021, 18:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ma daju pedijatri berodual ko dobar dan.
- Vladapetr
Kašljala je jezivo i sinoć nije mogla da priča, ali bukvalno. 3 puta se budi, što zbog kašlja što zbog toga što kao da joj nešto stoji u grlu, kao da se šlajm zaglavio.
Odradila inhalaciju sa 10 kapi Beroduala i momentalno osetila olakšanje, progovorila (e u kurac) i onda zaspala. Tako da je ovog puta lekar online odradio dobar posao.
Odradila inhalaciju sa 10 kapi Beroduala i momentalno osetila olakšanje, progovorila (e u kurac) i onda zaspala. Tako da je ovog puta lekar online odradio dobar posao.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Sve je kurona, grip ne postoji.
Evo i mene preksinoc krenulo da grebucka grlo,juce onako, danas sam nja. Curi nos, grlo grebe, sekret u grlu, kasljem.
Sutra cu da odletim da se testiram da budem pozitivan na Covid 19.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Evo i mene preksinoc krenulo da grebucka grlo,juce onako, danas sam nja. Curi nos, grlo grebe, sekret u grlu, kasljem.
Sutra cu da odletim da se testiram da budem pozitivan na Covid 19.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
- Vladapetr
O čemu ti sad pričaš?