Sneg sa puta se već odavno otopio ali putari ne odustaju! Bacili su nenormalnu količinu rizle i soli na sasvim čist put. Vozim 40km/h jer kamenje samo puca. Grumenje soli vidi se iz kola, a ujutru upije toliko vlage iz vazduha da put bude mokar.
Ne znam koliko se vidi na slikama ali uživo je da ti bude žao da voziš auto. Ne vidim nikakav smisao ovolikog "održavanja".
Dosta zam glup potez napravio jutro. Išao kolima negde i svratim na pumpu. Bilo prazno za dopunu guma i pošto ne pamtim kad sam proveravao padne mi na pamet da to sad uradim. Na svakoj gumi je falilo po 0.5, i to je već trebalo da mi bude sumnjivo.
Posle toga auto samo trucka po ovom snegu, a subjektivno - i dosta više proklizava. Da li je u samim gumama bio hladan vazduh ili je aparat pobrljavio zbog temperature, ne znam, ali nešto nije u redu.
Uvek je lakse izduvati nego naduvati uzmes onaj kineski merac za par stotina dinara. Kad uporedim sa ovim na pumpama pokazuje uglavnom ispravno pritisak.
Normalno je da na ovim temperaturama pokaze nizi pritisak, samo je pitanje koliko ce na "radnoj" temperaturi da skoci.
Manometri na pumpama su obično baždareni, tj bar imaju onu nalepnicu. Uglavnom se slaže pritisak sa onim koji tpms pokazuje.
Inače ume ujutru da bude dosta manji pritisak kad su gume hladne i onda se pojavi upozorenje.
Gledam sad na Instagramu 192.rs i prosto je zabrinjavajuće koliko problema je sneg napravio vozačima. Zapravo, koliko ljudi ne umeju da voze.
Kod nas na jugu sneg padao u tri navrata. Ali tad niko nije ni znao da je negde pao sneg, nisu pominjali na vestima ni ovde Kad u BG-u padne tad je prvi sneg u celoj SRB
Juce i u KŠ nije stala kisa ceo dan, nocas malo belnuo sneg ali nista bitno po kolima i krovovima malo, videcemo popodne i nocas dal ce pasti kako najavljuju