Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Re: Servis - Razno

Post od Bogdan »

Drug je inace iz Srbije, ali poslom je jako daleko od Srbije, kupio je taj auto od jednog sto ga poznaje, to jest uplatio mu kaparu. Zasto tako... Ne znam, ja to tako nikad ne bih auto kupio kao ni vecina ovde, ali... Tako je kako je, iz tog razloga sam pitao ovde i hvala, i kao sto rekoh, dalje neka on sam vidi kako ce i sta ce kad za 2 nedelje bude u srbiji i preuzme auto.

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Iskočilo na Insta
Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Mala pomoc.. Kolika je razlika izmedju Castrol 5-30 i 5-40? Tj ako bi sipao pomesao ulja

Trebam u jedan auto da dolijem malo ulja. Problem je sto na nalepnici ispod haube pise Castrol 5-30 a u servisnoj knjizici 5-40. Pa ne mogu da odgonetnem tajnu.

Passat 2.0 TDi, ako je bitno
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

mesaj slobodno oba su sintetika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

u VW TDI nijedno od tih nepoznatih ulja, treba VW 504 ili VW 507 specifikacija ulja.
Viskozitet ulja nije merilo primenljivosti, pogotovu kada se ne zna model ulja o kojima se radi, i onog već u motoru i onog što se namerava dosipati.

Proveriti u uputstvu od auta koje tačno ulje je zahtevano (čitati obavezujuće) za upotrebu, zavisno da li je motor sa PD ili klasičnim sistemom (CR).
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Kako nepoznato?
Upravo Castrol 5W-30 ja sipam i zadovoljava specifikaciju VW 504 i VW 507 za CR motor. U prosili PD motor je islo 5W-40.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Nema to nikakve veze i castrol sadrzi oznaku 504 i 507 (kao i ulja drugih proizvodjaca) sto znaci da je adekvatno za vw motore a to je bitno, sto mora bas da bude vw ulje, uglavnom svi sipaju castrol u vagene a 5w30 i 5w40 su oba sinteticka tako da se mogu mesati sto je i bilo pitanje. Ako ulje zadovojlava standarde koje je propisala fabrika onda proizvodjac ulja nije bitan. Pametuje ljubitelj kao po obicaju
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Nijedno od tih nepoznatih ulja a Audi upravo preporučuje Castrol :D , pise i u servisnoj knjizi a i na poklopcu ulja.

Naravno, da moze i drugo sa istom specifikacijom.
Morse
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2020, 10:06
Garaža: Lancer 2009. 1.5

Post od Morse »

Audi je verovatno dobro plaćen za tu reklamu tako da ja to ne bih uzimao kao neki parametar. Kao što je već rečeno ovde, ako ulje (nezavisno od proizvođača) zadovoljava standarde, samo napred, može i da se meša.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Nisi razumeo poentu, niko ovde ne zagovara Castrol. Moze bilo koje sa tom specifikacijom.

Sustina je da je ljubitelj napisao, da je Castrol 5w-30 ili 5w-40 nepoznato ulje i da se pogleda sta je proizvodjač preporučio u uputstvu, a preporučio je upravo to nepoznato :D
xtrimi
Reactions:
Pridružio se: 25 Okt 2015, 12:21

Post od xtrimi »

xtrimi napisao: 24 Okt 2022, 09:29 Pitanje

šta raditi kada ovlašćeni servis drži vozilo komercijalno na opravci 25 dana?

Mislim odvezli smo vozilo na popravku. Problem je crevo interkulera.
Onda 15 dana nisu imali dozvolu da poručuju deo zbog "promene uvoznika" a sada se čeka isporuka od 15 dana.

Problem je što kada ostanete bez pola voznog parka to baš bude porblem za malu firmu.

Kome i da li se nekome žaliti? Ili se pokriješ ušima i čekaš .
Samo da rezimramo.

Vozlo je popravljeno danas, u međuvremenu istekla registracija pa je i to sada problem. ALi da mi je neko pričao da dva meseca može da traje popravka rekao bi mu "ala lažeš" Pozdrav svima
Koshmar
Reactions:
Pridružio se: 13 Sep 2017, 10:03

Post od Koshmar »

E veselo bas...i sad ces da ga registrujes kad im se digne...mislim,sistem u MUP-u...posto ja 2 dana zovem ko budala,pao im sistem auto mi je "registrovan" ali nemam nalepnicu i saobracajnu da to i dokazem... :)
Neki novi mafijaski harac se sprema sigurno... :)
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

123456 napisao: 01 Dec 2022, 07:50 Kako nepoznato?
Upravo Castrol 5W-30 ja sipam i zadovoljava specifikaciju VW 504 i VW 507 za CR motor. U prosili PD motor je islo 5W-40.
Pa lepo, nepoznato je koje Castrol ulje je sipano, i koje Castrol ulje treba, nepoznato je i koji je motor u pitanju.
VW ima nekih 42 različlita modela dizel motora od 1,900-2,000 kubika.
Zato sam i napisao da je važna sepcifikacija ulja a ne viskozitet kao glavna karakteristika primenjivosti za taj neki motor, i da se to proveri u uputstvu koja je potrebna norma.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

123456 napisao: 01 Dec 2022, 11:58 Nisi razumeo poentu, niko ovde ne zagovara Castrol. Moze bilo koje sa tom specifikacijom.

Sustina je da je ljubitelj napisao, da je Castrol 5w-30 ili 5w-40 nepoznato ulje i da se pogleda sta je proizvodjač preporučio u uputstvu, a preporučio je upravo to nepoznato :D
Ili nisi sa razumevanjem pročitao ili ne razumeš dobro naš jezik, tek nije ni približno suština to što si ti shvatio.

Vidi prethodni post, šta je suština u tom "nepoznatom " elementu. :)
A to je nepoznata specifikacija, norma potrebnog ulja.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

ljubitelj napisao: 30 Nov 2022, 23:08 u VW TDI nijedno od tih nepoznatih ulja, treba VW 504 ili VW 507 specifikacija ulja.
Viskozitet ulja nije merilo primenljivosti, pogotovu kada se ne zna model ulja o kojima se radi, i onog već u motoru i onog što se namerava dosipati.

Proveriti u uputstvu od auta koje tačno ulje je zahtevano (čitati obavezujuće) za upotrebu, zavisno da li je motor sa PD ili klasičnim sistemom (CR).
Poznata je i specifikacija i viskoznost. Samo tebi nije ni jedno ni drugo jer mesas pojmove. Kako je 5w-30 nepoznato kada upravo ono ispunjava 504.00/507.00?

Napisao si da je 5w-30 i 5w-40 nepoznato ulje i da ne ide ni jedno od njih.

Da, sada ćeš ti okrenuti priču o motorima, jahtama, Man kamionima, kako je kod tebe na volvo-u...već viđeno.
Odgovori