Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od ikac2000 »

Evo kako izgleda potreba za radnicima Hrvata u DE, sa njihovog foruma. Inace je puno firmi po baustelama iz istocne evrope, koliko vidim po gradilistima iz komsiluka.

Prijatelj hitno u potrazi za više bravara, TIG zavarivača i cjevara. Bravari montiraju šelne i rade popratnu bravariju na gradilištu. Zavarivači moraju znati formirati bijele cjevi, zavarivati tig postupkom edelstahl cjevi za rengen, i montirati prirubnice(šalje se na školovanje ako se ne zna ovaj dio). Cjevari čitaju izometriju i slažu cjevi po njoj zajedno u timu sa zavarivačem. Radi se na neto satnicu, prijava na minimalac razlika ispod stola. Može i na bruto ali onda je zarada manja. Satnica početna 17€ neto, radi se 220 sati mjesečno. Znanje njemačkog osnovni uvijet. Ne trebaju nikakve svjedodžbe , radi se proba na gradilištu, tko ima iskustva u industrijskoj cjevariji proći će i ostaje raditi. Može se odmah početi.

Znaci tipicna balkanska posla...
Poslednja izmena od ikac2000 u 18 Sep 2018, 20:38, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ne mogu balkanci bez muljanja, pa nek su 100x EU članica.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ma evo i kod mene u firmi ih ima, a i sve vise dolaze, mada generalno je malo ljudi bilo iz Istocne Evrope do sad.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Info za one koji uzimaju hrvatske papire za decu: prošle godine u julu su tražili domovnicu roditelja, međunarodni izvod iz KR dece, odjavu adrese roditelja iz hrvatske (ko traži u Hrvatskoj, ovo mu verovatno ne treba, to traži konzulat). Mislim da je trebao i neki pasoš na uvid, da li moj ili dečiji, ne sećam se (srpski, ne putovnica). Trajalo je oko dva meseca i koštalo je nešto, ne sećam se tačno koliko (možda par desetina evra).

Što se burnouta tiče, toga ima svuda i mnogo zavisi kako se čovek postavi. Ko ume i hoće da radi, brzo bude natovaren i pretovaren poslom. Jako je bitno znati reći ne, uključujući i odlazak iz firme koja preteruje.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam to sasekao u startu. Tovare me, s obzirom da sam najmladji u kancelariji ali u 16:00h zdravo dovidjenja. Bilo je par pokusaja siktanja od strane sefice, brzo sam je od.ebao.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Burnout, sunce našeg neba...

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Darko napisao: 18 Sep 2018, 20:15 Nije politicka provokacija. Ali vredi da se kaze. I uporedi sa postenim i vrednim ljudima ovde.

Koliko je kratak put od botovskog zvanja telefonom utisak nedelje pre nekoliko godina do dolaska u restoran sa 8 audija. I koliko je dugacak put svih nas koji to placamo.
Treba u inat njima svi da pobegnemo da pojedu sami sebe.
Slažem se. Sličnu situaciju sam i ja video prošle godine ili kada su već bili poslednji izbori. Elem, sećam se, subota je bila, miting vladajuće partije u Kruševcu i ja naravno zbog toga zapalim tog dana u Vrnjačku Banju. I tako sedim u jednom restoranu, kad nailazi Škoda Superb, BG table i izlazi Babić (vazduplohov), i posle par minuta pored se parkira drugi Superb, isto BG table i izlazi njegova kćerka i žena. Naravno i jedan i drugi auto voze vozači i pretpostavljam da su oba automobila službena tj. državna. On je tada bio samo poslanik. Znači nisu mogli zajedno da dođu, nego su morali sa dva automobila. Mogu samo da zamislim kako se bahate tek oni bitniji, na višim pozicijama. I ovo se ne odnosi samo na trenutnu vlast, radili su to i svi pre njih.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Sve ovo sto pricamo ovde je veoma lepo i jednostavno objasnio profesor. Ako smeta video u ovoj temi, obrisite post.

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ko će da gleda sat i po. Znamo svi da ne valja i šta ne valja, ali da li je ispričao kako to promeniti?
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Darko napisao:
passenger napisao: 17 Sep 2018, 23:30 Košta I da se vrati auto :)
Ja sam za dva lizinga nasao kupce za automobil preko oglasa i otisli zajedno u lizing kucu isplatili ceo iznos i prepisali auto na novog vlasnika. Sve proslo bez ikakvih problema.

Htedoh samo reci da neke stvari uzeti na rate i u tom momentu uzivati u njima nije toliko uzasavajuce.
Daj druže, prodaj mi onaj kompjuter častiću te burek! Hvala ti unapred!

@Kragujevac

Da li je istina da se 5 miliona nemaca sprema 2019. u penziju? Koliko je ta tema prisutna u javnosti, na TV - u? Da li oni imaju neku dozu "panike" ili znaju da je priliv sa istoka konstantan?

Kolega otišao u aprilu 2017., ima HR pasoš. Okolina Minhena. Vozi solo kamion (Aktros do 7,5 t). Vozi palete robe za male markete. Ima do 12 istovara i radi striktno 8 sati.
Plata 1700 €, žive u komuni njih trojica i plaćaju stan 1000 €. Kaže, radna nedelja prođe nekako, ali vikend nikako. Ni uz pivo, ni uz internet... Ostane mu 500, ali "sam je kao panj".

Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Malo mu ostane.

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Naravno kad i puši...

Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Kolega otišao u aprilu 2017., ima HR pasoš. Okolina Minhena. Vozi solo kamion (Aktros do 7,5 t). Vozi palete robe za male markete. Ima do 12 istovara i radi striktno 8 sati.
Plata 1700 €, žive u komuni njih trojica i plaćaju stan 1000 €. Kaže, radna nedelja prođe nekako, ali vikend nikako. Ni uz pivo, ni uz internet... Ostane mu 500, ali "sam je kao panj".
Pa jel tamo kao privremeni radnik ili se preselio tamo.
Cisto sumnjam da je u Minhenu dosadno, vise je do tvog kolege ako sebi ne moze naci nekakvo zanimanje.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Baš to. Ja kukam kratak mi vikend, ne znam gde ću pre :mrgreen:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions: