Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Dobro veče

Post od pedja »

Mene je zvao neki i pitao koliko trošim mesečno. Odgovor: Zar to niste pogledali pre nego što ste me nazvali?

On: Da, naravno, ali često ljudi ne znaju koliko troše i koliko mogu da uštede novim paketom. Da vidimo šta možemo učiniti za vas.

Ja: I koliko trošim?

On: Pa, hm, svakako možemo napraviti nešto.

Ja: Super, ali kako da mi ponudite kada ne znate ni koliko potrošim.

On: Mnogo je brojeva, proveriću opet.

Ja: Ne morate se truditi, ovo je pre paid broj.

On: A-ha. Naravno, zato i zovem, da pređete na postpaid.

Ja: Ha ha, dobro, jeste li sabrali dopune i šta je najbolja kombinacija za mene? Minuti, poruke, koliko neta?

On: Znate, mislim da imam pravi paket za vas... Internet, ovoliko, onoliko,društvene mreže, neograničeni pozivi.

Ja: Da skratimo. Da ste potrošili malo vremena, prvo biste videli da sam na prepaidu, a zatim i da ga uglavnom trošim na plaćanje parkinga. Tu nijedan postpaid pomoći neće. Retki razgovori i NULA MB neta.

Da li je ovo gubljenje vremena samo za mene ili za obe strane?

On: Izvinjavam se, prijatan dan.

Eto :D

TapaT

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

:kezo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

:D
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ubi decka Mozda je to ovaj sto je mene zvao. Ali kako je bio ponosan dok mi je pravio ponudu i na kraju se ubedacio kad je cuo da ne mogu da mu odgovorim da li me interesuje ili ne.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
djomla
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2017, 07:17

Post od djomla »

Iskustvo sa Telenorom, mogu nekad i da te "puste" da pređeš, drugara su iskulirali, ništa mu nisu ponudili. Mene su iskulirali u call centru, što je i bilo očekivano, ali su me posle zvali (nakon podnošenja zahteva za prenos broja) i ponudili mi popust na pretplatu ili na tel. Svaki put kad obnavljam ugovor mogu da biram jedno od ta dva.

Sent from my 3310 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Mene samo zenske zvale, nisu muskarci :)
Da desavalo se da te kao iskuliraju, po fazonu dobro ako ste tako resili ali odmah tog dana ili sutra zovu da opet pokusaju pa im ti opet kazes sta hoces i onda pristanu, na prvu ili posle konsultacija, ma lopovi su to veliki, sve se njima isplati smo treba biti dosadan i traziti im. Drugaru su pre nekoliko godina dali bas neki skup telefon koji je trazio za 1din a tipa kostao 500e, karikiram, mada on je imao visoke racune pa vrv zbog toga i pristali, ne isplati im se da gube nekog ko ima placa npr. 5-6000 svakog meseca.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Meni istekao ugovor kod MTS-a krajem oktobra. Dva puta me zvali, jednom pre isteka, jednom posle, ali do danas nismo došli do dogovora. Prvi put me teta nagovara da pređem na skuplji paket, ja odbijam jer mi je preveliki skok sa dosadašnje cifre, a nema više popusta na tarifu. Drugi put poziv, već je raspoloženje palo, ne mogu da dobijem ništa od dodatnog neta, kao ima sve to u jačim paketima. Odgovaram da ću do kraja godine ostati u MTS-u jer imam poklon 100 Giga, pa da se čujemo posle toga...
Prva stvar koju ću morati da uradim je zahtev za prelazak u Telenor. Ako bude dogovora odustaću, ako ne tarife u Telenoru se mogu dobiti 50% jeftinije, tako da ima nade da prođem jeftinije.
A1 je očajno pokriven kod mene, mada bi mi prepaid kod njih više odgovarao.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Heinz napisao:
dispy napisao: 12 Dec 2021, 11:22 Sve je živo poispadalo. Jedan tent b, 5 tentova A, jedna mala Kolubara. Sa 3000MW pre neki dan na 1300 danas. veselje.
~1600 MW uvozimo trenutno.
Malo se situacija popravlja, vratio se još jedan mali blok u TENT A i drugi TENT B. I dalje je ozbiljna situacija. Večeras se viđam sa par drugara, dvojica iz EPSa, jedan iz EMSa, jedan iz AERSa, pa ćemo videti šta kažu.

Količina para koju će država da izgubi u ovom periodu je nenormalna, doslovno. Pozitivno je što trejderi uglavnom ne skidaju kožu sa leđa EPSu već se radi za apsolutno minimalnu marži, maltene pokrivanje troškova. Našim trejderima su odobrili da rade bez profita, koliko čujem i ostali trejderi slično rade. Eto bar neka vrsta solidarnosti da se pokaže.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

A zašto su toliki silni blokovi ispali? Zar nije uradjen remont u NT ove godine? Videh negde neke price u vezi blata itd…. Pa ovo nije prva zima pa da ne znaju kako da skladište ugalj, niti da u Kolubari ne znaju kako da ga iskopaju i transportuju u Obrenovac. Sad vidim da je i Kolubara ispala - ajde da kažemo da je ona zanemarljiva u odnosu na NT, ali onda možda i ima neke veze sa ugljem iz Kolubare?
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Pa kako zašto, nije ovo prva zima - ali je prva zima sa snegom. I to još u decembru

Kada smo mi imali sneg i to u decembru?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

pedja napisao: 14 Dec 2021, 16:43 Mene je zvao neki i pitao koliko trošim mesečno. Odgovor: Zar to niste pogledali pre nego što ste me nazvali?

On: Da, naravno, ali često ljudi ne znaju koliko troše i koliko mogu da uštede novim paketom. Da vidimo šta možemo učiniti za vas.

Ja: I koliko trošim? Of

On: Pa, hm, svakako možemo napraviti nešto.

Ja: Super, ali kako da mi ponudite kada ne znate ni koliko potrošim.

On: Mnogo je brojeva, proveriću opet.

Ja: Ne morate se truditi, ovo je pre paid broj.

On: A-ha. Naravno, zato i zovem, da pređete na postpaid.

Ja: Ha ha, dobro, jeste li sabrali dopune i šta je najbolja kombinacija za mene? Minuti, poruke, koliko neta?

On: Znate, mislim da imam pravi paket za vas... Internet, ovoliko, onoliko,društvene mreže, neograničeni pozivi.

Ja: Da skratimo. Da ste potrošili malo vremena, prvo biste videli da sam na prepaidu, a zatim i da ga uglavnom trošim na plaćanje parkinga. Tu nijedan postpaid pomoći neće. Retki razgovori i NULA MB neta.

Da li je ovo gubljenje vremena samo za mene ili za obe strane?

On: Izvinjavam se, prijatan dan.

Eto :D

TapaT
Meni je slicno, imam prepaid, koji dopunjavam sa 400kinti mesecno, i radi mi savrseno posao za taj broj. Hvala im za to.

Zvali me da predjem na paket, i kao pratili smo vasu potrosnju i imamo paket za vas.

Ok, izvolite, pa oni kao,imamo neki za 850rsd.

Ja kao, pa sta tu ima za mene??

I tako, nista od toga.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Valjamo se u blatu.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Bitno da se pre par meseci smaralo o 5g mrezi… Mene licno nerviraju takve stvari, prica se o glupostima dok se osnovne stvari zanemaruju. Da neko laprda o nekom ‘napretku’, a ovamo ne zna se gde smo vise suplji… Isto kao u mojoj firmi :kezo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

Ok, znaci jeste zbog blata, mada je meni i dalje neverovatno da se ovo desi, niti je prva zima (pa čak i sa snegom :D ) niti su ljudi koji tamo rade od juče tu i da ne znaju da se ne sme ubaciti blato. Za ovo bi trebalo da prste otkazi, počevši od onog balvana grčića pa na dalje preko direktora NT do sefa smene koji je ovo dozvolio.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

dispy napisao: 15 Dec 2021, 06:42 Malo se situacija popravlja, vratio se još jedan mali blok u TENT A i drugi TENT B. I dalje je ozbiljna situacija. Večeras se viđam sa par drugara, dvojica iz EPSa, jedan iz EMSa, jedan iz AERSa, pa ćemo videti šta kažu.

Količina para koju će država da izgubi u ovom periodu je nenormalna, doslovno. Pozitivno je što trejderi uglavnom ne skidaju kožu sa leđa EPSu već se radi za apsolutno minimalnu marži, maltene pokrivanje troškova. Našim trejderima su odobrili da rade bez profita, koliko čujem i ostali trejderi slično rade. Eto bar neka vrsta solidarnosti da se pokaže.
Na ems.energyflux poslednji podaci od juče 18:40. Problem rešen.
Da li se negde na nivou EU mogu naći live podaci kao što je bilo na energyflux, barem za uvoz?

5 blokova TENT A ne radi, 1 u Kostolcu, Kolubara na pola kapaciteta.

EDIT: Ako sam dobro našao, došli smo nekako do 3 pa pali na 2.5 MW, a trošili smo 5.
Odgovori