Ne mešati šefove smena (ovo se nije desilo zbog smene koje je tada bila na dužnosti). Isključiva odgovornost je na rukovodiocima - ovo je sramota.nick79 napisao:Ok, znaci jeste zbog blata, mada je meni i dalje neverovatno da se ovo desi, niti je prva zima (pa čak i sa snegom) niti su ljudi koji tamo rade od juče tu i da ne znaju da se ne sme ubaciti blato. Za ovo bi trebalo da prste otkazi, počevši od onog balvana grčića pa na dalje preko direktora NT do sefa smene koji je ovo dozvolio.
Dobro veče
Re: Dobro veče
Sramota, nismo ni svesni kolika
ista fora kao i sto se prica od euro3 motorima kao glavnim zagadjivacimashandu90 napisao: 15 Dec 2021, 08:26 Bitno da se pre par meseci smaralo o 5g mrezi… Mene licno nerviraju takve stvari, prica se o glupostima dok se osnovne stvari zanemaruju. Da neko laprda o nekom ‘napretku’, a ovamo ne zna se gde smo vise suplji… Isto kao u mojoj firmi![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nas će ovaj sneg u decembru koštati oko 75-100eur po stanovniku samo zbog problema u elektro energetskom sistemu. Možda ljudi tako bolje shvate kolika je šteta načinjena zbog ljudi koje je vlast stabila gde im nije mestoMcGruja napisao:Sramota, nismo ni svesni kolika
Koji ljudi?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Bas sam hteo da predlozim Vip prepaid. Pre sam bio na MTS postpaid i toliko su digli cene da se za moju potrosnju vise isplatio prepaid.Geza napisao: 14 Dec 2021, 20:30 Meni istekao ugovor kod MTS-a krajem oktobra. Dva puta me zvali, jednom pre isteka, jednom posle, ali do danas nismo došli do dogovora. Prvi put me teta nagovara da pređem na skuplji paket, ja odbijam jer mi je preveliki skok sa dosadašnje cifre, a nema više popusta na tarifu. Drugi put poziv, već je raspoloženje palo, ne mogu da dobijem ništa od dodatnog neta, kao ima sve to u jačim paketima. Odgovaram da ću do kraja godine ostati u MTS-u jer imam poklon 100 Giga, pa da se čujemo posle toga...
Prva stvar koju ću morati da uradim je zahtev za prelazak u Telenor. Ako bude dogovora odustaću, ako ne tarife u Telenoru se mogu dobiti 50% jeftinije, tako da ima nade da prođem jeftinije.
A1 je očajno pokriven kod mene, mada bi mi prepaid kod njih više odgovarao.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Imam VIP prepaid karticu u telefonu, ali mi služi samo za plaćanje parkinga i dodatni internet kad sam na putu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Zašto parking sa prepaida?
Zašto ne? 
Meni služi kao preventiva da ne plaćam više postpaid račun.

Meni služi kao preventiva da ne plaćam više postpaid račun.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

U pravu si, nisu to ljudi - postavili su botine koji ne znaju da razmišljaju uopšte (da ne spominjem to da sa tom strukom nemaju ni malo dodira)Heinz napisao:Koji ljudi?
U normalnoj zemlji bi za ovo prvo bio smenjen ministar zadužen za taj sektor, a onda i garnitura u firmi koja je zadužena za ovo.
Jbt dozvolili da sneg u decembru izbaci proizvodnju van stroja (ni mesec dana nije prošlo od hvalisanja rekonstruisanog bloka u TENT-u) i 30% trafostanica ODS-a. I to u vremenu kada drma velika energetska kriza
Aj ti to objasni ljudima
Radikali, jbt, to naviklo na restrikcije struje i nula odgovornosti
Radikali, jbt, to naviklo na restrikcije struje i nula odgovornosti
Nema da ja znam u realnom vremenu, postoji entso-e transparency platforma gde i EMS mora da objavljuje podatke o ispadima, potrošnji i proizvodnji, tu mi je glavni izvor podataka (i naravno nezvanično od ljudi koji tamo rade).
Problem je ovde sistemski, ne može se problem ovog nivoa ni stvoriti ni rešiti za dan ili mesec, pa ni za godinu. Jednostavno, Kolubarski ugalj je lošeg kvaliteta, proslojci uglja i jalovine su previše tanki da bi se precizno odvajali, i onda se sve zajedno gura u elektranu. Očigledno je da se sada problem toliko intenzivirao da se nije mogla održati vatra u kotlu, nestalo je i mazuta koji je to omogućavao, pa se nije mogla održati ni ta drastično umanjena proizvodnja. Koliko znam, nema izgleda da se nešto značajno popravi, ugalj na svim poljima na kopu je sličnog kvaliteta, i tu se ne može očekivati neko poboljšanje.
A ako sam za to čuo ja kome kažu drugovi koji rade neke prosečne poslove, nisu nikakvi rukovodioci, sigurno je da i poslovodstvo to zna. Zašto ništa nije urađeno po tom pitanju, da li je moglo išta da se uradi, da li je moglo da se ne dogodi u vreme najviših cena u istoriji, to ne možemo znati.
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
Problem je ovde sistemski, ne može se problem ovog nivoa ni stvoriti ni rešiti za dan ili mesec, pa ni za godinu. Jednostavno, Kolubarski ugalj je lošeg kvaliteta, proslojci uglja i jalovine su previše tanki da bi se precizno odvajali, i onda se sve zajedno gura u elektranu. Očigledno je da se sada problem toliko intenzivirao da se nije mogla održati vatra u kotlu, nestalo je i mazuta koji je to omogućavao, pa se nije mogla održati ni ta drastično umanjena proizvodnja. Koliko znam, nema izgleda da se nešto značajno popravi, ugalj na svim poljima na kopu je sličnog kvaliteta, i tu se ne može očekivati neko poboljšanje.
A ako sam za to čuo ja kome kažu drugovi koji rade neke prosečne poslove, nisu nikakvi rukovodioci, sigurno je da i poslovodstvo to zna. Zašto ništa nije urađeno po tom pitanju, da li je moglo išta da se uradi, da li je moglo da se ne dogodi u vreme najviših cena u istoriji, to ne možemo znati.
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
Problem je i što je deponija uglja prazna duže vreme.
A bila je puna.
A bila je puna.

Problem je što "ugalj" nije pravilno skladišten i sneg ga je unakazio.
Naravno isplivala je ogromna količina jalovine na "videlo", ali glavni problem je što odgovorni ljudi nisu uradili ništa da se taj ugalj propisno skladišti - ali ponovo "sneg uništio ugalj". Takođe neka kontrola kvaliteta sirovine mora da postoji - ono je neviđena sramota za EPS i na kraju državu koja rukovodi EPS-om.
Ovo je nemoguće objasniti, jer zastoj osim izgubljene energije, mnogo mnogooo košta - pa se postavlja pitanje kako je neko mogao da dozvoli da se sirovina ne zaštiti od atmnosferskih uticaja. I ko će da plati ponovo pokretanje proizvodnje?
U doba jedne od većih energetskih kriza dopustiti ovo, posle velikih ulaganja u revitalizaciju, je neverovatno. I biće nam još gore i gore ako se sve gurne pod tepih.
Ovo sve nas košta, a najviše košta ljude koji su ostali bez struje jer je 30+% trafostanica izbačeno van stroja (imate udaljena domaćinstva, sela, ambulante, bolnice, privredu). Nema opravdanja, moraju da pršte smene, ali znajući ove od toga nema ništa.
Naravno isplivala je ogromna količina jalovine na "videlo", ali glavni problem je što odgovorni ljudi nisu uradili ništa da se taj ugalj propisno skladišti - ali ponovo "sneg uništio ugalj". Takođe neka kontrola kvaliteta sirovine mora da postoji - ono je neviđena sramota za EPS i na kraju državu koja rukovodi EPS-om.
Ovo je nemoguće objasniti, jer zastoj osim izgubljene energije, mnogo mnogooo košta - pa se postavlja pitanje kako je neko mogao da dozvoli da se sirovina ne zaštiti od atmnosferskih uticaja. I ko će da plati ponovo pokretanje proizvodnje?
U doba jedne od većih energetskih kriza dopustiti ovo, posle velikih ulaganja u revitalizaciju, je neverovatno. I biće nam još gore i gore ako se sve gurne pod tepih.
Ovo sve nas košta, a najviše košta ljude koji su ostali bez struje jer je 30+% trafostanica izbačeno van stroja (imate udaljena domaćinstva, sela, ambulante, bolnice, privredu). Nema opravdanja, moraju da pršte smene, ali znajući ove od toga nema ništa.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pale smene piše Blic, e sada, vrv samo teatar, to može znati samo neko iznutra...