Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Dobro veče

Post od trojanac »

Jeste off topic tema ali gledajte da diskusija ne krene pogrešnim tokom.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Texonja napisao:Ja ne poznajem nijednog Madjara, Slovaka, Rumuna (a zivim u Vojvodini gde ima sarolikog stanovnistva) da ne znaju maternji jezik. Svi oni zive u zemlji koja nije ni Madjarska, ni Rumunija, ni Slovacka, niti je neki od tih jezika sluzbeni, pa opet znaju maternji jezik. Cista je sramota ne znati maternji jezik, nebitno bio prestolonaslednik ili nk radnik.

sent from my HTC Sensation
Ne znam za ostale nacionalne manjine, ali znam da recimo slovaci pričaju neki jezik, koji u slovačkoj ne razumeju :kezo:
Elem, dosta njih ode na studije u slovačku, pa tamo moraju da pohađaju neku nultu godinu, dok ne nauče jezik.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

To mora da su neki slovacki prestolonaslednici! :kezo:

Dobar jutar! :kafa:
Poslednja izmena od Texonja u 15 Jul 2013, 09:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja koliko se secam, uvek su isle 2 sedmice (mozda i 3) koje su imale iste tablice N J K V...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Texonja napisao:Ja ne poznajem nijednog Madjara, Slovaka, Rumuna (a zivim u Vojvodini gde ima sarolikog stanovnistva) da ne znaju maternji jezik. Svi oni zive u zemlji koja nije ni Madjarska, ni Rumunija, ni Slovacka, niti je neki od tih jezika sluzbeni, pa opet znaju maternji jezik. Cista je sramota ne znati maternji jezik, nebitno bio prestolonaslednik ili nk radnik.
Malo si pomešao maternji i službeni jezik... ;) Svako zna svoj maternji jezik, a ovde se govori o tome da li pri tome zna ili ne zna službeni jezik zemlje u kojoj živi.
paja napisao: Kontakte mu niko ne brani da stavi u službu narodu i bez krune. Nek pokaže da mu je stalo do naroda, a ne do vlasti. Ja to za sve ove godine nisam ni jednom video.
Ja pratim njegov rad od 1998. godine i viđam to svaki dan. Samo kada se neko sa te pozicije bori protiv bombardovanja SRJ, drži govor na Gazimestanu na Vidovdan, ili apeluje da se sa teroristima ne pregovara, ima mnogo manju težinu (niko ga ne zarezuje 2%), nego kada bi bio na zvaničnom položaju.

------------------
Sve u svemu, mnogo je poštenije reći da nekoga ili nešto ne voliš, da te nervira, da si protiv iz političkih razloga, ili bilo šta drugo, nego navoditi trivijalnosti tipa "ne zna jezik".
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

snork napisao: Svako zna svoj maternji jezik, a ovde se govori o tome da li pri tome zna ili ne zna službeni jezik zemlje u kojoj živi
Nista nisam pobrkao, nego upravo o ovome pricam.
Hasim Taci bolje prica srpski nego NJKV.

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ček on se zalagao za: sa teroristima nema pregovaranja?

Dva puta sam čitao tu rečenicu, pošto sam u prvi mah mislio da misliš na slobu :kezo:

Texonja napisao:
snork napisao: Svako zna svoj maternji jezik, a ovde se govori o tome da li pri tome zna ili ne zna službeni jezik zemlje u kojoj živi
Nista nisam pobrkao, nego upravo o ovome pricam.

Snork hoće da kaže da prestolonaslednik zna svoj maternji jezik, isto kao i Hašim što zna :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Cekaj, koji je maternji jezik NJKV-a?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

E, to je već pravo pitanje :D
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Texonja napisao: Nista nisam pobrkao, nego upravo o ovome pricam.
Pa, sasvim logično i normalno. Hašim the Snake je rođen u Srbiji, išao u školu u Srbiji, ceo život živi u Srbiji, otac I MAJKA su mu rođeni u Srbiji i znali su srpski. Čak i da se van škole družio samo s albanskom decom, i ta deca su znala srpski. Gledao je televiziju na srpskom čitao knjige na srpskom, itd. Totalno neadekvatan primer.

Nikaragva, da, čak je taj stav istaknut i u vezi sa ovim poslednjim pregovorima (mada implicitno, kroz priču o samopoštovanju). Ako te zanima, imaš na sajtu arhivu saopštenja, za sve godine.
Texonja napisao:Cekaj, koji je maternji jezik NJKV-a?
Ne znam, ali s obzirom da mu je majka grčka princeza, srpski nije sigurno. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ako mu je Grcki maternji, situacija je jos gora po njega. :mrgreen:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Mislim da izraz maternji jezik nema mnogo veze sa majkom. Koliko ja znam to je prvi jezik koji naučiš dok si mali, u 99,99% slučajeva je to naravno jezik zemlje u kojoj si rođen odnosno u kojoj si odrastao - da budem precizniji.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Vidim ja da ce ovo da zaglibi u digresiju digresije. Odbijam da nastavim diskusiju oko ovoga bez rostilja, gajbe piva i litre rakije. :pardon:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Važi. :pivo:

Nikaragva, nema veze (samo) sa majkom, ali ima sa ocem i majkom i koji jezik koriste u kući. Ali u pravu si, još važnije je koji jezik se koristi u toj sredini, posebno u školi. S obzirom da je pomenuta porodica živela prvo u Engleskoj, pa zatim u Americi, to je u ovom slučaju 100% engleski. Grkinja i Srbin su verovatno i u kući koristili engleski, tako da mladi Aleksandar nije dobio nikakvo znanje srpskog.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ima vic (malo mator) :

Koja je razlika između NJKV Aleksandra karađorđevića, Milana Panića i Ibrahima Rugove?

Rugova najbolje priča srpski :mrgreen:
Odgovori