Mobile uploads
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Mobile uploads :)
Bezveze sam je malo obradio preko telefona, valjda ce biti i lepsih slika kad se vratimGaginh0 napisao:

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Da, taj XL sam prosledio dalje.maxer napisao:Nisam ni proveravao gde su mesta koja pominješ u predhodnim postovima. Ja sam nešto utripovao da ti živiš u Austriji, blizu Švajcarske.
Kamo sreće da si koristio za ove slike Canon 400D. Ove dve slike gore (kao i one ostale iz tog ciklusa) si napravio sa Samsungom S5 i HTC Sensation XL.
Glavni problem je što si dozvolio da Sunce direkno bije u objektiv, pa je softver uradio automatsku kompenzaciju ekspozicije tj. skratio do te mere da je jedva zabeležio informacije "u senci" tj. van neba u ovom slučaju.
Na onoj fotografiji tornja (gledan odozdo), je sve bilo u redu i slka je vrlo pristojnog tehničkog kvaliteta. Nikada ne dozvoli da ti Sunce sija u objektiv i sve će biti u redu. Zaseni odozgo rukom ili kapom tj. nečim što imaš pri ruci (vodeći računa da to senilo ne ulazi u kadar), može i supruga da ti pomogne (napravi senku rukom ili nečim adekvatnim) ili još bolje (i ako kadar dozvoljava) postavi se tako da je Sunce iza tebe.
Prvi put da nisam poneo kameru. Ubrzo sam se pokajao.
Te sitnice sam uvek ignorisao. Položaj sunca, senke,da je sunce iza mene itd. Trebalo bi da počnem sa slušanjem tih saveta. Čak sam i sa aliexpress kupio plastični dodatak koji zaklanja sunce (montira se na objektiv) i nikad ga nisam koristio

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Zar je kod sportskog auta bitno nesto drugo? Jbg nije to premium nemac da bude sve u jednom, lep, luksuzan i brz. Jutros sam ga video, mnogo je lep i bas mi se svidjaaa. Sto nemam neku zemlju na prodaju pa da uskocim u pony-aXepoj87 napisao:Kakav je, osim sto je lep?
Sent from my D6603 using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
To se zove zonerica i najbolje da je i ne skidaš sa objektiva.passenger napisao:...Čak sam i sa aliexpress kupio plastični dodatak koji zaklanja sunce (montira se na objektiv) i nikad ga nisam koristio... za 2 godine imam preko 20 000 fotki
...
Možda da smanjiš broj snimljenih fotografija ... i da proveriš svaku fotku posle snimanja (baciš na sekundu pogled na ekra) pa ako nisi zadovoljan, slikaj ponovo ali sada prvo razmisli zašto je fotka ispala loša i šta da promeniš da ne bi ponovio istu grešku.
A i hiper-produkcija fotografija obara pojedinačni značaj nekih fotografija (koje bi ti mnogo više značile ako ih ne bi bilo toliko mnogo).
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(

Ova je bez ikakvog filtera, samo okinuto telefonom.
"Muzej na vodi" Ohridsko jezero.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Jel si dosao do sudzuka na kraju?passenger napisao:.......
Danas idem da vidim kod jednog šiptara, ako ga nadjem, da kupim sudžuk. Objasnili su mi gde je, pa ćemo da vidimo.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
30 minuta sam ga tražio po kraju i nisam ga našao. Zaštekao se vrhunski ili sam ja pogrešno shvatio lokaciju
Drugarica ima kosovski sudžuk, zvala me kod nje da idem, ali mi je 60 km, pa ću ići kad mi je usput. U stvari, sad ću nju da pitam odakle joj
možda kupila ovde, ja sam odmah povezao da joj neko doneo odozdo.
Mater mu yebem, pa 99% čist kokain bih do sada našao

Drugarica ima kosovski sudžuk, zvala me kod nje da idem, ali mi je 60 km, pa ću ići kad mi je usput. U stvari, sad ću nju da pitam odakle joj

Mater mu yebem, pa 99% čist kokain bih do sada našao
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Sta je 60km za to zadovoljstvo haha
ako se donosi odozdo onda sedaj u auto

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V