Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Re: Stigla zima...

Post od Momčilo »

Saša, a zašto ti je krenuo auto u rikverc? Nisi ostavio u brzini?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nemam pojma šta se desilo, verovatno nisam ostavio ni u brzini. Ravan parking ispred supermarketa Univer-Alba. Uglavnom g***o mi se smrzlo (da prostite), kad sam video gde je auto. Kad me tad srčka nije opalila - neće nikad. :D Od tada - ručna stalno i ušlo mi u rutinu.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja po navici ručnu vučem i u garaži. Evo za 23 godine vozačkog iskustva nikada mi nije zaledila sajla ni na jednom autu.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Nije ni meni do sad. Verovatno je vreme za remont.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I ja isto vučem čak i u garaži. Jednostavno to je u suštini parkirna kočnica i treba se navići koristiti je.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Markoni napisao:Pa mnogo znači kada zaledi šoferka, otopi je bukvalno za minut. Ja ga odmah gasim posle toga. A uveče jeste mutnije kada dolaze kola u susret, tako mi je bilo i na S max-u i zna da nervira.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Na Fordu je grejač šoferke u vidu baš tankih žica koje su upresovane u staklo. Zato su vidljive pod određenim uglom, što nekome smeta. Ja ih nisam ni primetio dok mi neko na to nije skrenuo pažnju.
Na Škodi bi trebalo da su grejači nove generacije, nije žica nego neki sloj između dva stakla. Tu ne bi trebalo da je bilo kakva razlika u vidljivosti u odnosu na obično staklo.

ftj napisao:Sta je prednost, kapiram da svakako ne mozes da krenes a da ne ocistis soferku ako ima leda/snega? Koristi li se i posle ili samo u pocetku voznje? Secam se odavno price kako je malo mutnija slika kroz grejanu soferku.
Upalim auto i uključim grejače, dok spolja očistim sneg šoferka je skroz otopljena. Palim ih i u vožnji dok pada sneg, jer onda kompletno staklo bude čisto a ne samo deo preko kojeg prelaze brisači.
Pomaže i kod maglenja šoferke.

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Na CMaxu mi je bila ta „zica“ i videla se kada se zagleda.

Na Ateki je sa tim slojem, nista se ne primecuje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Na Octaviji je isto žica, 2014. Verovatno su kasnije uveli taj drugi sistem.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Onda je to problem. Ja se isparanoisao kad sam uzeo Kodiaqa, ubacio sam i grejač šoferke u konfiguraciju ali žica u šoferci nema. Odmah sam pomislio da me Walker odradio
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Markoni napisao: 12 Jan 2022, 09:56 Ja po navici ručnu vučem i u garaži. Evo za 23 godine vozačkog iskustva nikada mi nije zaledila sajla ni na jednom autu.
Takođe.

Zato sam tuđa kola zablokirao više puta, ne vuku ručnu nikad, pa kad zimi povučeš kukala ti majka...
Vladapetr napisao: 12 Jan 2022, 11:01 Onda je to problem. Ja se isparanoisao kad sam uzeo Kodiaqa, ubacio sam i grejač šoferke u konfiguraciju ali žica u šoferci nema. Odmah sam pomislio da me Walker odradio Slika
Jok. To mi je jedina greška u konfiguraciji, i ja sam mislio da je žica i nisam konfigurisao.

A pazi sad, ukapirao sam da sam se zeznuo kad sam ukapirao da je ta šoferka neuporedivo bolja leti od obične. Zimi je više nice-to-have, jer je auto garažiran.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Ja isto vučem ručnu uvek, a samo na jednom autu sam imao problem da je zaledila. Međutim, auto je realno star (11-12 godina tad imao), i bila je loša ta sajla, oštećen bužir ili šta već. Pežo 307.

Na svim ostalima nikada, a uvek vučem i kad je hladno...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni juce eksplodirala zadnja soferka na Miniju od grejaca :)

Danas 170 evrica Slika

Slika

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ti grejači u šoferci su sigurno mnogo dobra stvar. Ja na svojoj imam dosta sitnih riseva napravljenih tokom čišćenja leda, vidi se po smeru u kojem stoje. Sa grejačima verovatno ne bi bilo nijedne ogrebotine te vrste
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

bmw uopste ne nudi grejanu soferku ni u jednom modelu a nudili su pre 30 godina u sedmici.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Неки аутомобили имају додатни грејач у систему грејања кабине па чим се ауто упали одмах креће и грејање да ради, довољно да усмерено на шоферку креће одређивање исте.

Ручна у највећем броју случајева заледи због оштећених бужира због којих продре влага и ето проблема.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Odgovori