Stigla zima...
Re: Stigla zima...
Saša, a zašto ti je krenuo auto u rikverc? Nisi ostavio u brzini?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nemam pojma šta se desilo, verovatno nisam ostavio ni u brzini. Ravan parking ispred supermarketa Univer-Alba. Uglavnom g***o mi se smrzlo (da prostite), kad sam video gde je auto. Kad me tad srčka nije opalila - neće nikad.
Od tada - ručna stalno i ušlo mi u rutinu.

Ja po navici ručnu vučem i u garaži. Evo za 23 godine vozačkog iskustva nikada mi nije zaledila sajla ni na jednom autu.
Nije ni meni do sad. Verovatno je vreme za remont.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
I ja isto vučem čak i u garaži. Jednostavno to je u suštini parkirna kočnica i treba se navići koristiti je.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Na Fordu je grejač šoferke u vidu baš tankih žica koje su upresovane u staklo. Zato su vidljive pod određenim uglom, što nekome smeta. Ja ih nisam ni primetio dok mi neko na to nije skrenuo pažnju.Markoni napisao:Pa mnogo znači kada zaledi šoferka, otopi je bukvalno za minut. Ja ga odmah gasim posle toga. A uveče jeste mutnije kada dolaze kola u susret, tako mi je bilo i na S max-u i zna da nervira.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Na Škodi bi trebalo da su grejači nove generacije, nije žica nego neki sloj između dva stakla. Tu ne bi trebalo da je bilo kakva razlika u vidljivosti u odnosu na obično staklo.
Upalim auto i uključim grejače, dok spolja očistim sneg šoferka je skroz otopljena. Palim ih i u vožnji dok pada sneg, jer onda kompletno staklo bude čisto a ne samo deo preko kojeg prelaze brisači.ftj napisao:Sta je prednost, kapiram da svakako ne mozes da krenes a da ne ocistis soferku ako ima leda/snega? Koristi li se i posle ili samo u pocetku voznje? Secam se odavno price kako je malo mutnija slika kroz grejanu soferku.
Pomaže i kod maglenja šoferke.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Na CMaxu mi je bila ta „zica“ i videla se kada se zagleda.
Na Ateki je sa tim slojem, nista se ne primecuje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na Ateki je sa tim slojem, nista se ne primecuje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na Octaviji je isto žica, 2014. Verovatno su kasnije uveli taj drugi sistem.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Onda je to problem. Ja se isparanoisao kad sam uzeo Kodiaqa, ubacio sam i grejač šoferke u konfiguraciju ali žica u šoferci nema. Odmah sam pomislio da me Walker odradio 

There are 10 kinds of people in the world:
Takođe.Markoni napisao: 12 Jan 2022, 09:56 Ja po navici ručnu vučem i u garaži. Evo za 23 godine vozačkog iskustva nikada mi nije zaledila sajla ni na jednom autu.
Zato sam tuđa kola zablokirao više puta, ne vuku ručnu nikad, pa kad zimi povučeš kukala ti majka...
Jok. To mi je jedina greška u konfiguraciji, i ja sam mislio da je žica i nisam konfigurisao.Vladapetr napisao: 12 Jan 2022, 11:01 Onda je to problem. Ja se isparanoisao kad sam uzeo Kodiaqa, ubacio sam i grejač šoferke u konfiguraciju ali žica u šoferci nema. Odmah sam pomislio da me Walker odradio![]()
A pazi sad, ukapirao sam da sam se zeznuo kad sam ukapirao da je ta šoferka neuporedivo bolja leti od obične. Zimi je više nice-to-have, jer je auto garažiran.
Ja isto vučem ručnu uvek, a samo na jednom autu sam imao problem da je zaledila. Međutim, auto je realno star (11-12 godina tad imao), i bila je loša ta sajla, oštećen bužir ili šta već. Pežo 307.
Na svim ostalima nikada, a uvek vučem i kad je hladno...
Na svim ostalima nikada, a uvek vučem i kad je hladno...
Meni juce eksplodirala zadnja soferka na Miniju od grejaca 
Danas 170 evrica

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Danas 170 evrica

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Saša
Ti grejači u šoferci su sigurno mnogo dobra stvar. Ja na svojoj imam dosta sitnih riseva napravljenih tokom čišćenja leda, vidi se po smeru u kojem stoje. Sa grejačima verovatno ne bi bilo nijedne ogrebotine te vrste
bmw uopste ne nudi grejanu soferku ni u jednom modelu a nudili su pre 30 godina u sedmici.
Неки аутомобили имају додатни грејач у систему грејања кабине па чим се ауто упали одмах креће и грејање да ради, довољно да усмерено на шоферку креће одређивање исте.
Ручна у највећем броју случајева заледи због оштећених бужира због којих продре влага и ето проблема.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Ручна у највећем броју случајева заледи због оштећених бужира због којих продре влага и ето проблема.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока