TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Heinz »

Jedino mi Kodi nedostaje na Tizenu. Ne znam šta te toliko oduševljala na WebOS, može da bude bolji, ali ne vidim mu ni jednu prednost + LG krade na pixelima. Magic remote je lošije izrađen od Samsungovog, lakše se koristi Samsungov nego LG-ev... Barem je moj utisak takav.
Jedino će biti problem ako Samsung uskrati podršku za starije tipove TV za koju godinu, i postojeći Tizen ostane bez novih aplikacija.

@tlazar
Obrati pažnju i sa koje strane su ti potrebni priključci za TV, pored ostalog.
2018. kupovati nešto što nije 4k, a TV se menja na 10 godina, ne vidim poentu jednostavno, jer je sve što je FHD zastarelo.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

@djole
Kako se onda tebi cini ovaj panasonic? Sta mislis o tom operativnom sistemu?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Heinz napisao: 22 Feb 2018, 12:54 2018. kupovati nešto što nije 4k, a TV se menja na 10 godina, ne vidim poentu jednostavno, jer je sve što je FHD zastarelo.
Što tako isključivo? Ako TV gledaš sa daljine gde se ne vidi razlika između UHD i FHD, nema nikakvog benefita od UHD.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

FHD su stari paneli, lošiji procesori u TV, sa manje memorije itd.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Heinz napisao: 22 Feb 2018, 12:54 Jedino mi Kodi nedostaje na Tizenu. Ne znam šta te toliko oduševljala na WebOS, može da bude bolji, ali ne vidim mu ni jednu prednost + LG krade na pixelima. Magic remote je lošije izrađen od Samsungovog, lakše se koristi Samsungov nego LG-ev... Barem je moj utisak takav.
Jedino će biti problem ako Samsung uskrati podršku za starije tipove TV za koju godinu, i postojeći Tizen ostane bez novih aplikacija.

@tlazar
2018. kupovati nešto što nije 4k, a TV se menja na 10 godina, ne vidim poentu jednostavno, jer je sve što je FHD zastarelo.
Zamenice za 4 godine za duplo bolji 4k, za duplo manje para nego sada, ako mu zatreba 4k.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Upravo, ne planiram auto da vozim 10 godina, a ne tv da imam toliko dugo :D

Naravno, to jesu samo planovi...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Možda će kupiti 50% veći za iste pare, ali neće biti nijedan 50% jeftiniji.
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

tlazar napisao: 22 Feb 2018, 12:59 @djole
Kako se onda tebi cini ovaj panasonic? Sta mislis o tom operativnom sistemu?
To je tv sa dobrim ekranom (IPS) i generalno je ok kupovina za taj cenovni rang ali smart nije baš za preporuku. Taj Firefox ver. 2.5 se nikako nije pokazao i vremenom će nestati svaka podrška bar se tako šuška. Ukoliko ti je akcenat na smart tu jedino što bih mogao da ti preporučim su LG i samsung. Možeš za 5 hiljda više naći sasvim pristojan 4K smart tv kod Koreanaca u toj dijagonali.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:

Post od Djole »

Heinz napisao: 22 Feb 2018, 12:54 Jedino mi Kodi nedostaje na Tizenu. Ne znam šta te toliko oduševljala na WebOS, može da bude bolji, ali ne vidim mu ni jednu prednost + LG krade na pixelima. Magic remote je lošije izrađen od Samsungovog, lakše se koristi Samsungov nego LG-ev... Barem je moj utisak takav.

@tlazar
Šta tebe oduševljava na Tizenu koji je skoro isti kao webOS samo dosta sporiji i GUI koji je našminkan? Lakše koristiš samsungov a LG uveliko ima više fukcija (a sigurno se lakše koristi uz kalibrisani žiroskop)? U redu ako je to tvoj utisak takav ali smatram da se većina nebi složila sa tom konstatacijom. Mislim na korisnike koji su imali priliku da testiraju i jedan i drugi magic remote.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Heinz napisao: 22 Feb 2018, 13:07 FHD su stari paneli, lošiji procesori u TV, sa manje memorije itd.
To je drugo, kao što je pre par godina morao da se kupuje 3D TV zbog boljih drugih karakteristika, a ne što ti je trebao sam 3D. Ali FHD sam po sebi nije loš ako TV gledaš sa iole veće razdaljine.
Kao i oduvek, marketing u prvi plan gura megapiksele, nepotrebne fičere, a ono što je teže kvantifikovati a što je mnogo bitnije - sam kvalite slike, e za to moraš da kopaš po raznim testovima.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Jel ima neko uputstvo kako se instalira kodi (i normalno oni dodaci za gledanje nasih kanala) na androidu?
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Djole napisao: 22 Feb 2018, 12:42Dakle koliko god mrzeli LG kao nekog pionira u TV izdanju...
Ja ga ne mrzim, baš naprotiv, imam nekoliko njihovih uređaja po kući (frižider, dva TV-a, ranije i DVD plejer..), samo sam razočaran da mi njihov ne baš jeftin TV od 42" crkne samo godinu posle izlaska iz garancije a drugi - nedavno kupljen - posle samo 3 meseca. :(
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Kodi se instalira normalno preko play store, imas youtube kanal live tv serbia gde su uputstva za dodatke i linkovi.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Kornjaca Rade napisao: Kodi se instalira normalno preko play store, imas youtube kanal live tv serbia gde su uputstva za dodatke i linkovi.
:pivo: :sesir:
Slika
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:

Post od Djole »

Saša napisao: 22 Feb 2018, 14:00
Djole napisao: 22 Feb 2018, 12:42Dakle koliko god mrzeli LG kao nekog pionira u TV izdanju...
Ja ga ne mrzim, baš naprotiv, imam nekoliko njihovih uređaja po kući (frižider, dva TV-a, ranije i DVD plejer..), samo sam razočaran da mi njihov ne baš jeftin TV od 42" crkne samo godinu posle izlaska iz garancije a drugi - nedavno kupljen - posle samo 3 meseca. :(
Meni je Sony posle 3 godine crkao a placen je skoro 2.000 eu, tako da u danasnjoj potrosackoj elektronici nema pravila ocigledno. Treba gledati kada proizvodjaci daju 5 godina garancije, znam da LG i sony bar dva puta godisnje po 2-3 meseca imaju akciju na odredjene modele gde daju 5 godina garancije i to zaista funkcionise. Ja sam na ovom soniju sto mi je crkao imao samo 2, posle toga sam uzeo LG na kojem sam dobio 5 godina garancije.
Odgovori