Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Dobro veče

Post od Heinz »

ESIM nije opcija?
Kakve su sad Covid mere u IT, hoćeš li moći u restoran i sl?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Dobro veče

Post od Saša »

Ne znam da li je iPhone zaključan ili ne na domaću/MTS mrežu (plus koristiću dva iPhonea istovremeno) pa mi je sigurnije imati ruter. Trenutno u njemu (njima) imam običnu SIM karticu, eSIM je slobodan.

Što se tiče Covid mera, Italijani ukidaju od 1. aprila zelene propusnice tamo, domaćini juče javili, trebalo bi da bude sve normalno.

“There is no more necessity od green pass or Swab from 01/04/2022”.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Trebalo bi da su otkljucani, bar jesu kad uzmes preko telenora.

Nisam uopste razmatrao ove opcije sa esim-om, sad vidim da ima 5 gb za $10.00. preko telenora kad doplacujes je 800 din za 1 gb, jedina prednost je sto radi u vise zemalja dok esim radi samo u jednoj zemlji za koju aktiviras. Svakako je esim jednostavnija opcija(+hotspot za drugi telefon) nego da kupujes ruter(bar 20-30e?) i nosas sa sobom. A mozda ti je dobra opcija i da prebacis svoj MTS na esim, pa onda samo ubacis italijansku karticu a za drugi telefon delis hotspotom.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Ima li neko kontakt Milana Markovića - Jeje? Kupio sam odavno njegovu knjigu, ali sam izgubio vizit-kartu a sajt više ne radi. Hteo bih da nabavim i snimke, tada ih je prodavao na DVD-u.

Slika

https://hr.rec.automobili.narkive.com/K ... test-vozac
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Heinz @ftj

Meni su te količine Net-a tipa 5 GB male, treba mi bar 30-tak GB (sa mogućnošću dodavanja još) jer je reč o live streamingu videa preko društvenih mreža. Jedan sat "guta" skoro 5 GB u najvišoj rezoluciji za samo jedan uređaj. Potražiću tamo najbližu Vodafone poslovnicu pa ću uzeti tu varijantu od 50 GB na pripejd samo ću videti da li ću uzimati i ruter ili samo karticu (kartice). Novac tu nije toliko ni bitan jer je smešna cifra na ukupne troškove. :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Negde pročitah da je u IT skupa aktivacija tih prepaid kartica, tipa 50€.
No, kad firma plaća nije skupo.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ja za te stvari imam hrvatsku karticu, pa je koristim i po Evropi kad sam u roamingu. Ima tu neka i zavrzlama možda, da ne sme ili ne može previše da se troši u tom njihovom kao ukinutom roamingu, al meni dok sam u putu bude i tih recimo 5GB dovoljno... Nije možda za gledanje videa u UHD, ali dobro dođe za komunikaciju, čitanje vesti, i tako neke sitnice.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Normalna upotreba ne troši mnogo. Ja sam sad u nedelju bio u Mađarskoj i od tog 1 GB koji imam redovno u roamingu za ceo dan normalne upotebe potrošio sam 350 MB (navigacija, društvene mreže, kuckanje preko Vibera, upload i slanje 10-tak slika itd).
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Na temu matematike. Pogledajte do kraja.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne smes da trosis vise rominga od odredjenog procenta domaceg saobracaja. A ako koristis kao sto si naveo u startu krsis tu odredbu. Mislim da se to zove fer koriscenje po definiciji operatera. Pitanje koliko su fleksibilni sto se toga tice. To vazi za sve EU operatere. Ideja cele price je da imas besplatan roming kada na krace vreme otputujes u drugu EU clanicu. Roming nije ukinut, nego se ne naplacuje. Kad se setim ranije sam koristio vise rominga nego domaceg saobracaja i nisam imao problem, ali verovatno zavisi od operatera.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Kad sam gledao baš to kako funkcioniše, bilo je da ne mora procenat neki, već da je bilo neko ograničenje izraženo u gigabajtima ili tako nešto. Ali da, tako je neka suština, da se ne preteruje, pa ja gledam da se držim toga. Češće sam bilo gde drugde nego u Hrvatskoj, ali nisu me zezali. Uplaćujem kredit na svaka 2-3 meseca, koristio ne koristio, a kad koristim, iskoristim nešto skromno. Ćutim i plivam.

Pogledaću ono za matiš kad budem malo u miru.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ima cela tema u vezi bonbon kartice - viewtopic.php?f=25&t=5336
programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

Zna li neko gde mogu da se kupe čepovi za plastične kante za gorivo, ulje itd.? Otac je tražio po pijaci, ali nije našao.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kada turisti skrenu pokresno :)

https://nos.nl/artikel/2423592-busje-me ... nsen-gered

Slika
Autobus sa turistima vozi u Amsterdamski kanal, devet ljudi je spaseno

Kombi sa turistima udario je danas popodne u vodu u Prinsengrahtu u Amsterdamu. Devet putnika je uspelo da se nađe na bezbednom uz pomoć posmatrača. Lakše su povređene dve osobe.

Incident se dogodio danas popodne nešto posle 12 časova. Portparol policije je za AT5 rekao da je kombi verovatno pao u vodu prilikom parkiranja.

Pre nego što je stigla vatrogasna ekipa, svi ukućani su spašeni iz vode. Dvadesetdevetogodišnji Amsterdamac koji je slučajno prošao skočio je u vodu i uspeo da otvori jedna od vrata dok je kombi polako nestao pod vodom. Istovremeno, izvestan broj putnika sa druge strane je takođe mogao da izađe iz kombija i dopliva do obale.

Sigurno na obali

Bezbedni na obali, sve su pregledali bolničari. Dve osobe su prebačene u bolnicu, jedna sa povredom ručnog zgloba, druga sa posekotinama.

Ronilački tim je proverio da li je još neko u vozilu, ali to nije bio slučaj, navodi NH Nieuvs. Turisti su smešteni u kafiću. Vatrogasne jedinice su nedugo kasnije kombi izvukle iz vode i postavile ga na kej. Bio je u toliko lošem stanju da je ubrzo kasnije odnesen na otpad.
Odgovori