Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Mislim da se na dve gume ne plaća carina i pdv.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
U gepeku. Imali smo 2 racuna za po dve gume. U tom slucaju se ne placa nikakav porez, valjda mora da bude ispod 100e po racunu. Prvi put cujem da se placa PDV kod nas za nesto sto je kupljeno u BiH. Nije nam to niko trazio, doduse nisu nas ni pogledali. 1000 dinara je jeftinije po gumi, iako nam ne vrate PDV. A on posto ide tamo cesto, nije isao namenski zbog kupovine pa mu se isplati.
Na sve sto prelazi odredjeni iznos, mozes videti na sajtu carine koji je taj iznos, placas carinu i porez. Povrat PDVa je da bi se izbeglo dvostruko oporezivanje. Kako formular za povrat pdva mora da overi izlazna carina, oni hi trebalo da su uvezani sa nasom carinom, pa se nasima pojavi.
Ovo je bilo za neke skuplje stvari kao roleksi tako nesto, za jeftinije, ne znam
Edit
Vidoh do 100 evra, onda ste trebali da prodjete bez problema ako je po jedan racun na svakoga
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Ovo je bilo za neke skuplje stvari kao roleksi tako nesto, za jeftinije, ne znam
Edit
Vidoh do 100 evra, onda ste trebali da prodjete bez problema ako je po jedan racun na svakoga
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena od lami u 29 Okt 2018, 12:11, izmenjeno 1 put ukupno.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ja sam vozio Fuldu KM na 206 i meni je bila odlicna! Lepila se za svaku podlogu. Po ceni bila je bliza Tigru nego premium gumama.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Sent from my MI 5s using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
I ja na SX4. Sve mi se čini da će opet biti montirana.
TapaT
TapaT
Placa se i pdv i carina, za sve iz bih sto se unosi u srbiju. Alarm za to je kada trazis povrat na bosanskoj strani, to ti je sigurica. Naravno i ako ne trazis povrat pdv-a, mogu da te 'navataju'.Ogi napisao: 29 Okt 2018, 11:36U gepeku. Imali smo 2 racuna za po dve gume. U tom slucaju se ne placa nikakav porez, valjda mora da bude ispod 100e po racunu. Prvi put cujem da se placa PDV kod nas za nesto sto je kupljeno u BiH. Nije nam to niko trazio, doduse nisu nas ni pogledali. 1000 dinara je jeftinije po gumi, iako nam ne vrate PDV. A on posto ide tamo cesto, nije isao namenski zbog kupovine pa mu se isplati.
Do 100e si oslobodjen placanja.
Ako ste vec izneli gume iz bih onda necete moci da overite obrazac za povrat pdv-a na bosanskoj strani. Trazice vam da vide gume.
E sad uvek postoji sema za sve.
Danas sam gledao neku Kamu, kupljena za Nivu, i unutrasnja guma je odvojena od vanjske tj nema onaj sloj unutra. Mozda je i teretna guma, ne znam.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Da li imate iskustva (i kakva) sa onim samostojećim držačima za gume (gde se slažu jedna na drugu)? Da li su na točkiće, da li su stabilni i je l' valjaju?
Zaobidji. Drugar kupio u "Uradi sam", nanizao točkove, strovalio se iz odma'.
Epilog: puklo plastično postolje u koje se učvršćuju "noge".
Epilog: puklo plastično postolje u koje se učvršćuju "noge".
- jovan.ilic.89
- Pridružio se: 07 Sep 2014, 01:48
- Garaža: Škoda Fabia 1.6 TDI (2012.) |Bilstein B12 |17" |Revochip
Два комада већ 3+ година раде посао, без икаквих проблема, купљени на КП, нешто око 2000 по комаду. Имају металне ноге, овако некако изгледају - https://m.kupujemprodajem.com/Automobil ... 1190144843
Sent from my iPhone 8 Plus
Sent from my iPhone 8 Plus
Ja sam imao takav stalak iz Lidla, zavrsavao posao i sa celicnim felnama nekoliko godina.
Ja kupio na kp neke koji liče na ove https://www.kupujemprodajem.com/Automob ... =277583224
samo bez ove vrećice za šrafove, merača dubine ...
Stavljao sam slike ali više nisu vidljive viewtopic.php?f=2&t=4996&p=774401&hilit=stalak#p774401
Evo kako izgleda , samo je istekao oglas https://www.kupindo.com/Ostalo/17312093 ... om-za-gume
samo bez ove vrećice za šrafove, merača dubine ...
Stavljao sam slike ali više nisu vidljive viewtopic.php?f=2&t=4996&p=774401&hilit=stalak#p774401
Evo kako izgleda , samo je istekao oglas https://www.kupindo.com/Ostalo/17312093 ... om-za-gume
Stabilni su, bez točkića, meni vrše posao. Vodi samo računa o veličini, kad sam ja kupovao tip je imao dve dimenzije , tebi su sad oba seta 215/45 R18 ?"Zgodno za 4 kom. kompletnih točaka do širine gume 225mm(1.900din/komad) i do širine gume 295mm(2.300din/komad)"
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Bacanje para, nepotrebno skroz.
Guma se cuva dok ke na autu, pravilnim pritiskom i dobrom reglazom trapa.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Guma se cuva dok ke na autu, pravilnim pritiskom i dobrom reglazom trapa.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока